Τη Γερμανία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στο Κέιπ Τάουν Η Αργεντινή 3-1 το Μεξικό πέρασε άνετα στους «8»

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010
Η Αργεντινή επιβλήθηκε άνετα του Μεξικού (3-1) και πέρασε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Για την «αλμπισελέστε» σκόραραν οι Τέβες (26’ γκολ οφσάιντ, 52’) και Ιγκουαΐν (32’), ενώ το τέρμα των ηττημένων πέτυχε ο Ερνάντες (71’). Το Μεξικό είχε δοκάρι στο 8ο λεπτό με τον Σαλσίδο.
Η φάση του εκπληκτικού τρίτου γκολ της Αργεντινής επί του Μεξικού με σκόρερ τον Κάρλος Τέβες.
Η ...
φάση του εκπληκτικού τρίτου γκολ της Αργεντινής επί του Μεξικού με σκόρερ τον Κάρλος Τέβες.
Το Μεξικό μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Αργεντινή. Στο 8’ ο Σλασίδο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο και στο επόμενο λεπτό ο Γουαρδάδο έχασε μεγάλη ευκαιρία. Μετά το πρώτο 15λεπτο η «αλμπισελέστε» ισορρόπησε το παιχνίδι, πήραν… μπρος οι Μέσι και Τέβες και άρχισε να πιέζει τους Μεξικανούς. Στο 26’ προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ του Τέβες και στη συνέχεια επέβαλε ολοκληρωτικά το ρυθμό της, πετυχαίνοντας και δεύτερο τέρμα έξι λεπτά αργότερα με τον Ιγκουαΐν. Το Μεξικό έδειχνε ανήμπορο να αντιδράσει και να ανακόψει τις επελάσεις του Μέσι.


Η Αργεντινή στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε γρήγορα το τρίτο γκολ με εκπληκτικό σουτ του Τέβες (52’) και από εκείνο τη σημείο και μετά το παιχνίδι απέκτησε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα. Το Μεξικό κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, όμως με τρία γκολ στην πλάτη και αντιπάλους τον Μέσι και την παρέα του, ελάχιστα πράγματα μπορούσε να κάνει. Στο 71’ πέτυχε το γκολ της τιμής με ωραίο σουτ Ερνάντες και αποχαιρέτισε το Μουντιάλ με ψηλά το κεφάλι. 


Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στο Κέιπ Τάουν τη Γερμανία, σε μια επανάληψη του αγώνα του 2006, οπότε και αποκλείστηκε στα πέναλτι.




Το φιλμ του αγώνα




8’ Μακρινό σουτ του Σαλσίδο, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Αργεντινής.


9’ Σουτ του Γουαρδάδο από καλή η θέση, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.


26’ ΓΚΟΛ (1-0). Ο Τέβες με κεφαλιά από μπαλιά του Μέσι σκόραρε από θέση οφσάιντ.


32’  ΓΚΟΛ (2-0). Λάθος του Οσόριο, ο Iγκουαΐν έκλεψε  την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και αφού πέρασε και τον Πέρες έκανε το 2-0.


52’ ΓΚΟΛ (3-0). Με θαυμάσιο σουτ ο Τέβες, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πέρες και έκανε το 3-0.


62’ Σε δυνατό σουτ του Σαλσίδο ο Ρομέρο απέκρουσε.


71’ ΓΚΟΛ (3-1). Ο Ερνάντες με την πλάτη στην εστία απέφυγε τον Ντεμικέλις, εξαπέλυσε κεραυνό και μείωσε σε 3-1 για το Μεξικό.


91’ Ο Μέσι πραγματοποίησε ατομική προσπάθεια έξω από την περιοχή, σούταρε αλλά απέκρουσε ο Πέρες.




ΣΚΟΡΕΡ: 26’, 52’ Τέβες, 32’ Ιγκουαΐν-71’ Ερνάντες


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάρκες


ΣΤΑΔΙΟ: Soccer City, Γιοχάνεσμπουργκ


ΘΕΑΤΕΣ: 84.877




ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Μάξι Ροντρίγκες (87΄ Παστόρε), Μασεράνο, Ντι Μαρία (79΄ Γκουτιέρες), Μέσι, Τέβες (69΄ Βερόν), Ιγκουαΐν.


ΜΕΞΙΚΟ (Χαβιέρ Αγκίρε): Πέρες, Οσόριο, Ροντρίγκες, Χουάρες, Σαλσίδο, Τοράδο, Μάρκες, Γκουαρδάδο (61΄ Φράνκο), Ντος Σάντος, Μπαουτίστα (46΄ Μπαρέρα), Ερνάντες.  




Είπαν




Κάρλος Τέβες (σκόρερ του 1-0 και 3-0): «Είναι πού σημαντικό ότι προκριθήκαμε στα προημιτελικά. Όσον αφορά τα γκολ που πέτυχα αποδείχθηκαν σημαντικά για την ομάδα μας. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε εν όψει του δύσκολου αγώνα με τη Γερμανία, από την οποία αποκλειστήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια στην ίδια φάση».




Χαβιέ Αγκίρρε (προπονητής Μεξικού): «Στο ξεκίνημα του αγώνα ήμασταν καλύτεροι από την Αργεντινή, εν είχαμε και δοκάρι. Στη συνέχεια κάναμε δύο λάθη στην άμυνα και δεχθήκαμε ισάριθμα γκολ. Μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και ήταν δύσκολο να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Όταν η Αργεντινή έκανε το 3-0, η ήττα πλέον ήταν αναπόφευκτη».(enet.gr)






FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks