Προβάδισμα πρόκρισης για Μπάγερν και Λιόν - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

  

ΠΕΜΠΤΗ 1-4-2010 (sport.gr)
Μπάγερν Μονάχου και Λιόν πήραν προβάδισμα πρόκρισης μετά τους πρώτους προημιτελικούς του Champions League. Οι βαυαροί, σε αναμέτρηση βγαλμένη από το... 1999, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, πήραν την εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έχουν ελαφρύ πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στο Ολντ Τράφορντ. Ανησυχία στο στρατόπεδο των Κόκκινων Διαβόλων για τον τραυματισμό του Γουέιν Ρούνεϊ. Στον γαλλικό... εμφύλιο, οι λιονέ ....επικράτησαν με 3-1 της Μπορντό στο Ζερλάν.
Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 2-1 (77` Ριμπερί, 90`+ Ολιτς - 2` Ρούνεϊ)Αναμέτρηση με άρωμα... τελικού 1999 διεξήχθη στο Αλιάνζ Αρίνα, με τους ρόλους νικητή και ηττημένου, όμως, να αντιστρέφονται. Αυτή τη φορά ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή που είχε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά η Μπάγερν Μονάχου έκανε την ανατροπή και με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα πήρε τη νίκη με 2-1.
Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον που αιφνιδίασαν την αντίπαλό τους, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Νάνι εκτέλεσε φάουλ κοντά στο κόρνερ και ο Ρούνεϊ εκμεταλλεύτηκε το... γλίστρημα του Ντεμικέλις για να κάνει από κοντά το 1-0, παγώνοντας το Αλιάνζ Αρίνα.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν διπλασιάσει τα τέρματά τους στο 16`, όταν ο Νάνι βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Ριμπερί να είναι αυτός που πίεζε περισσότερο από πλευράς βαυαρών, χάνοντας και μια καλή ευκαιρία στο 21`.
Ενα λεπτό αργότερα ο Νάνι είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι, αλλά η Μπάγερν βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση στο 28`, όταν ο Ριμπερί έβγαλε τη σέντρα, ο Φαν ντερ Σαρ έδιωξε, ο Αλτιντοπ πήρε το... ριμπάουντ και παράλληλα έβγαλε την πάσα στον Ολιτς, αλλά εκείνος δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ρούνεϊ είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 39` έπειτα από πάσα του Φλέτσερ, αλλά ο Μπουτ του είπε "όχι" στο τετ α τετ, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι και δικαιώθηκαν. Ολιτς, Μίλερ και Αλτιντοπ (με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια στο 56`) έκαναν δύσκολη τη ζωή του Φαν ντερ Σαρ που χρειάστηκε να πραγματοποιήσει σωτήριες επεμβάσεις.
Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει στο 77`, όταν ο Ριμπερί εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και τον Ρούνεϊ και κατέληξε στα δίχτυα του ολλανδού τερματοφύλακα για το 1-1. Οι Κόκκινοι Διάβολοι θα μπορούσαν να πάρουν ξανά προβάδισμα στο σκορ, αλλά η κεφαλιά του Βίντιτς στο 83` σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι καθυστερήσεις κύλησαν... δραματικά για τους φιλοξενουμένους και ονειρικά για την Μπάγερν. Ο Φαν ντερ Σαρ, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή επέμβαση, έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Γκόμεζ στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο Ολιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Εβρά, έκλεψε την μπάλα κι εκτέλεσε τον ολλανδό γκολκίπερ, χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη στους βαυαρούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Μπάγερν Μονάχου (Λ. Φαν Χάαλ):
Μπουτ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Φαν Μπόμελ, Πράνιτς (89` Τίμοστσουκ), Αλτιντοπ (86` Κλόζε), Ριμπερί, Μίλερ (73` Γκόμεζ), Ολιτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Α. Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Νέβιλ, Σκόουλς, Κάρικ (70` Βαλέντσια), Φλέτσερ, Παρκ (70` Μπερμπάτοφ), Νάνι (82` Γκιγκς), Ρούνεϊ

Λιόν – Μπορντό 3-1 (10`, 77`πεν. Λισάντρο, 32` Μπαστός - 14` Σαμάκ)Η Λιόν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο πρώτο μέρος του... γαλλικού εμφυλίου. Οι λιονέ επικράτησαν με 3-1 της Μπορντό στο Ζερλάν και απέκτησαν προβάδισμα για τον επαναληπτικό, αν και το γκολ που πέτυχαν οι γιρονδίνοι, διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στα ημιτελικά.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση. Ηταν το 10ο λεπτό όταν ο Σιανί δεν μπόρεσε να διώξει τη μακρινή σέντρα του Σισοκό και ο Λισάντρο βρήκε την ευκαιρία να μπει στη φάση και να γράψει το 1-0.
Η απάντηση της Μπορντό ήταν άμεση, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκουρκούφ γέμισε από τα αριστερά, ο Σαμάκ κέρδισε στον αέρα την αντίπαλη άμυνα, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.
Στα λεπτά που ακολούθησαν, και οι δύο ομάδες κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, αλλά η Λιόν ήταν πιο αποτελεσματική και κατάφερε να πετύχει το στόχο της. Στο 32ο λεπτό, ο Πιάνιτς έκανε μια μακρινή ασίστ, ο Τρεμουλινάς δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση και η μπάλα κατέληξε στον Μπαστός που έστρωσε στο αριστερό του πόδι και με ένα δυνατό σουτ έβαλε και πάλι τους λιονέ μπροστά στο σκορ με 2-1.
Με την έναρξη της επανάληψης, η Μπορντό ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε για την ισοφάριση. Ο Γιορίς, όμως, βρέθηκε σε καλή μέρα και μπλόκαρε με επιτυχία τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γιρονδίνοι, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι στο 70ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ του Ουέμπελ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Εξι λεπτά αργότερα, ο Σισοκό μπήκε στην περιοχή της Μπορντό και επιχείρησε να σουτάρει, αλλά η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Σαλμέ και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Ο Λισάντρο πήρε θέση απέναντι από τον Καρασό και εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-1.
Οι παίκτες του Μπλαν δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Λιόν να πανηγυρίζει τη νίκη με 3-1 και να κρατάει στα χέρια της το... μισό εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Οι συνθέσεις των ομάδωνΛιόν (Κ. Πουέλ): Γιορίς, Κρις, Μπόντμερ, Μπαστός (65` Γκοβού), Πιάνιτς (65` Κάλστρομ), Λισάντρο, Ρεβεγιέρ, Μακούν, Ντελγκάδο (86` Γκοναλόν), Σισοκό, Τουλαλάν

Μπορντό (Λ. Μπλαν): Καρασό, Σιανί, Φερνάντο, Γκουφράν (84` Μπελιόν), Γκουρκούφ, Ουέντελ (71` Ζουσιέ), Πλασίλ, Σαλμέ (82` Ενρικ), Σανέ, Τρεμουλινάς, Σαμάκ

Μπάγερν - Μάντσεστερ Γ. 2-1

Ριμπερί (77`), Ολιτς (90`+) - Ρούνει (2`)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks