Ο μαγευτικός Μουρίνιο απέκλεισε την Τσέλσι

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-3-2010
novasports.gr
Ο Ετό πανηγυρίζει στο Στάμφορντ Μπριτζ Δίνοντας ένα ρεσιτάλ τακτικής ανάλογο με τη μεγάλη του κλάση, ο Ζοσέ Μουρίνιο κλείδωσε τον Αντσελότι και τη δική του Τσέλσι, νίκησε 1-0 στο γήπεδο που τόσο αγαπήθηκε και πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γκολ ο Ετό μετά από θαυμάσια πάσα του καταπληκτικού Σνέιντερ.

Απαντες θα περίμεναν ότι η Τσέλσι θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές διαθέσεις έτσι ώστε να κρατήσει την Ιντερ στα καρέ της. Αυτό, όμως, δεν συνέβη. Στο 12ο ο Μίκαελ Μπάλακ βρήκε λίγο χώρο έχοντας μπροστά του τον ...Σάμουελ, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Οι μάχες στο χώρο του κέντρου ήταν ομηρικές. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε διαβάσει πάρα πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού της δικής του Τσέλσι, η οποία δεν ήταν σε θέση να αναπτυχθεί σωστά. Πολλές φορές ο Ντρογκμπά και ο Ανελκά ήταν απομονωμένοι από τους υπόλοιπους.

Στο 33ο ήρθε η σειρά της Ιντερ να χάσει μια ευκαιρία. Ο Μαϊκόν που έβρισκε συχά πυκνά χώρο από τα δεξιά, έβγαλε μια μακρινή σέντρα, ο Τέρι προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά αλλά δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, αυτή έφτασε στο κεφάλι του Ετό, ο οποίος την έδστειλε πρώτα στο έδαφος και στη συνέχεια άουτ.

Μετά το 35ο ο ρυθμός άνοιξε κάτι που αν μη τι άλλο βόλευε την Τσέλσι. Στο 43ο ο Ντρογκμπά βγήκε στα πλάγια έβγαλε μια σέντρα, ο Ανελκά βρέθηκε τετ α τετ με τον Σέζαρ πλάσαρε, αλλά την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του ο Μότα και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε από την αρχλη να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Ελλείψει, όμως, οργανωμένων προσπαθειών, όλες οι επιθετικές ενέργειες ήταν ατομικές. Οπως αυτή του Μαλουντά στο 52ο που σούταρε στην κλειστή γωνία του Σέζαρ, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ.

Από ένα σημείο και μετά η Τσέλσι έδειξε να αγχώνεται με αποτέλεσμα η Ιντερ να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατ’επέκταση να βρίσκει τρόπο να πατήσει την περιοχή τωβν Λονδρέζων (ευκαιρίες με Μότα, Μιλίτο, Πάντεφ). Ο Αντσελότι αναγκάστηκε να ρισκάρει βάζοντας τον Καλού και βγάζοντας τον Ζιρκόφ δίνοντας πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του.

Αν κατάφερε τίποτα; Η απάντηση είναι τίποτα. Τουναντίον. Στο 78ο μια ονειρεμένη, καταπληκτική, φοβερής έμπνευσης μπαλιά του Σνέιντερ, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, έβγαλε τετ α τετ τον Σαμουέλ Ετό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και με σουτ, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Τέρνμπουλ διαμορφώνοντας το τελικό 0-1. Μετά το γκολ του Καμερουνέζου, άξια αναφοράς ήταν η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ντρογκμπά -πάτησε τον Τιάγκο Μότα και το χαμένο τετ α τετ του σκόρερ στις καθυστερήσεις.

Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ"
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Τσέλσι (Αντσελότι) : Τέρνμπουλ, Ιβάνοβιτς, Αλεξ, Τέρι, Ζιρκόβ (73' Καλού), Μίκελ, Μπάλακ (62' Κόουλ), Λάμπαρντ, Ανελκά, Μαλουντά, Ντρογκμπά
Ίντερ (Μουρίνιο) : Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Μότα (90' Ματεράτσι), Σνάιντερ (85' Μαριγκά), Πάντεφ (75' Στάνκοβιτς), Μιλίτο, Ετό

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks