Φυσικόπουλος: «Παραπλανούν ακόμη και την πολιτική ηγεσία»

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010 (Ο.Β)
 
 

«Οι πελατειακές σχέσεις, με συλλόγους και προπονητές, που είχαν δημιουργηθεί πριν από το 2000, δεν υπάρχουν πλέον και αυτό ακριβώς πληρώνουμε αυτή τη στιγμή. Όμως δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό».
Τάδε έφη, Αναστάσιος Φυσικόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΤ, με δηλώσεις του στο επίσημο site της ομοσπονδίας (www.hjf.gr), ανοίγει τα χαρτιά του μπροστά στο κύμα ψευδών καταγγελιών, οι οποίες στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος του κορυφαίου μαχητικού αθλήματος την τελευταία επταετία στην Ελλάδα.
«Η διοίκηση που προέκυψε μετά το 2000, δεν έδωσε ποτέ χρήματα σε συλλόγους ή προπονητές συλλόγων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο που πιστεύαμε ότι έτρωγε τις σάρκες του αθλήματος που υπηρετούμε. Το φαινόμενο των σωματείων μαϊμού, που ήλεγχαν το τζούντο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Οι καταγγέλοντες φαίνεται πως δεν μπορούν να το χωνέψουν και με την πρώτη ευκαιρία αποφάσισαν να ρίξουν χολή χωρίς να είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι με αυτόν τον τρόπο τραυματίζουν το άθλημα.
Φαίνεται πως δεν τους νοιάζει, αφού προκειμένου να κερδίσουν μία θέση στα κοινά της ομοσπονδίας, είναι ικανοί για τα πάντα», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, ο οποίος δεν ξεχνάει τι συνέβαινε πριν το 2000 όταν η… μιζέρια – σε όλα τα επίπεδα - ήταν το κυρίαρχο γνώρισμα του αθλήματος.
«Το ζητούμενο για εμάς από τη στιγμή που αναλάβαμε ήταν να μπορούμε να προσφέρουμε στους αθλητές μας αγωνιστικές εμπειρίες και φυσικά ευκαιρίες.
Έτσι, ενώ το 1999 στην Ελλάδα διεξάγονταν 3-4 επίσημοι αγώνες, το 2009 κατορθώσαμε να πραγματοποιήσουμε περισσότερους από 35 καθώς και πέντε διεθνή τουρνουά. Κι όλα αυτά, χωρίς ψιλά γράμματα, όπως συνέβαινε παλαιότερα.
 Τότε που οι προκηρύξεις ήταν για συλλόγους αρεστούς στην τότε διοίκηση και με περιορισμό σε αριθμό αθλητών. Τα δικά μας τουρνουά είναι ανοικτά σε όλους. Η διαφάνεια είναι το ζητούμενο για εμάς και όλους όσους περικλείουν αυτό το άθλημα.
Εκτός των άλλων, δώσαμε σε όλους αγωνιστικές ευκαιρίες, αφού το 2009, περισσότεροι από 500 αθλητές όλων των ηλικιών, έλαβαν μέρος σε διεθνή τουρνουά, μικρά ή μεγάλα, κάτι που ασφαλώς δεν συνέβαινε πριν από το 2000», τόνισε ο κ. Φυσικόπουλος, που γνωρίζει καλύτερα  από τον καθένα το υπόβαθρο των καταγγέλοντων...
 «Δεν έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, να βγάλουν έναν μεγάλο αθλητή, ενώ κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν ούτε καν σύλλογο, αλλά αρκούνται σε βαρύγδουπες και χωρίς ουσία καταγγελίες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι αυτοί, θυσιάζουν τα όνειρα, τις ευαισθησίες και τις φιλοδοξίες των αθλητών και των γονιών τους, στο βωμό των μικροπολιτικών με ψεύδη και ασύστολες κατηγορίες.
Έχουν καταφέρει, ακόμη και πρόσωπα σεβαστά και σεβάσμια στο ελληνικό τζούντο, να τα σπρώξουν στο βάθρο των καταγγελιών για ιδίους σκοπούς, ενώ προσπάθησαν να παραπλανήσουν ακόμη και την πολιτική ηγεσία με τις καταγγελίες για σωματεία μαϊμού στη Λάρισα.
Για κακή τους τύχη, την ημέρα εκείνη, στη θεσσαλική πρωτεύουσα διεξάγονταν για 4η συνεχή χρονιά το διεθνές τουρνουά Ζαχαρούλης με πολύ μεγάλη συμμετοχή, παρά τα μπλόκα και με τα Τέμπη κλειστά. Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους και ας αναλογιστούν τη ζημιά που κάνουν στο άθλημα, μολύνοντάς το με ψέματα κα ανακρίβειες».
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks