Πρωτάθλημα Δ' Εθνικής

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τα Αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
Η Βαθμολογία
Οι αγώνες των ομάδων της Πιερίας

Με τον αέρα της μεγάλης ομάδας
Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου – Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης 0-1
Το γκολ ο Πεΐδης
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε μία ομάδα που δίνει τη μάχη της παραμονής. Το τελικό σκορ (0-1) είναι μικρό σαφέστατα και δεν ανταποκρίνεται στην απόδοση αλλά και τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα της πόλης μας, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τις έξι πολύ μεγάλες τελικές φάσεις που δεν αξιοποιήθηκαν. Φάσεις με τις οποίες μπορούσε να πετύχει γκολ και να κλειδώσει τη νίκη. Στο ίδιο αυτό χρονικό διάστημα (πρώτο ημίχρονο) απειλήθηκε μόνο μία φορά από τους γηπεδούχους.
Ίδιο ήταν το σκηνικό και στα πρώτα είκοσι πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου αλλά στη μία από τις δύο μεγάλες φάσεις πέτυχε το γκολ που έδωσε στους Πόντιους της Κατερίνης τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Στα τελευταία είκοσι λεπτά και αφού το σκορ ......ήταν στο εύπλαστο 0-1 οι γηπεδούχοι προ του φάσματος της επερχόμενης ήττας υπερέβαλλαν εαυτούς ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους αλλά δεν μπόρεσαν ν’ ανατρέψουν το σε βάρος τους σκορ γιατί οι παίκτες της Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης σωστά στημένοι δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην περιοχή και ν’ απειλήσουν με αξιώσεις.
Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη της Α.Ε. Ποντίων. Μια νίκη όμως που την αδικεί γιατί το σκορ είναι πολύ μικρό και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού και της παρουσίας των δύο ομάδων.
Οι σπουδαιότερες φάσεις και το γκολ
Στο 6’ ο Ταρασιάδης με έξοχη πάσα βρήκε τον Πεΐδη μέσα στην περιοχή, ο νεαρός προχώρησε, σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε το σώμα του Φαλτάκα και κατέληξε κόρνερ.
Στο 8’ ο Αθανασόπουλος σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε το δυνατό σου του Κουμουρτζή από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Στο 15’ ο Βεϊδαμενίδης μπήκε από δεξιά, έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί.
Στο 23’ οι γηπεδούχοι απειλούν για πρώτη φορά τους Κατερινιώτες. Μετά από σέντρα του Γκουρομάνου ο Ασλανίδης πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 26’ ο Ταρασιάδης με έξοχη ατομική ενέργεια και αφού αποφεύγει δύο αντιπάλους, μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει αλλά ο τερματοφύλακας Αθανασόπουλος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 33’ ο Κουμουρτζής εκτελεί κόρνερ, ο Κεστελίδης κερδίζει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 45’ ο Βεϊδαμενίδης εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Κουμουρτζή, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Αθανασόπουλο, αυτός απέκρουσε, ο Βεϊδαμενίδης μπήκε ση φάση διεκδικώντας τη μπάλα, ο τερματοφύλακας φάνηκε να τον βρίσκει στα πόδια, ο διαιτητής υπέδειξε «παίζετε» παρά τις διαμαρτυρίες των Κατερινιωτών.
Στο 55’ ο Μαυρίδης με καταπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε το νεαρό Πεΐδη πίσω από τους αμυντικούς και ο τελευταίος απέφυγε και τον τερματοφύλακα Αθανασόπουλο και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ γράφοντας το 0-1 για τους Πόντιους της Κατερίνης.
Στο 63’ ο Βεϊδαμενίδης με ωραία πάσα έβγαλε τον Ταρασιάδη μόνο με τον τερματοφύλακα αλλά σε πλάγια θέση, ο έμπειρος επιθετικός πλάσαρε αλλά ο Αθανασόπουλος για μία ακόμα φορά επενέβη σωτήρια.
Στο 70’ ο Ουσταμπασίδης πέφτει στην αριστερή του γωνία και μπλοκάρει το μακρινό επικίνδυνο σουτ του Καραγιάννη,
Στο 76’ το μακρινό δυνατό σουτ – φάουλ του Γκουρομάνου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ουσταμπασίδη και στη συνέχεια έδιωξε ο Κεστελίδης.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Τομίδης με βοηθούς τους κ.κ. Χιώτη και Τσίγκολου από την Πέλλα και ήταν όλοι άψογοι.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν και σαράντα φίλοι της Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης.
Ο προπονητής της Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης κ. Γιώργος Καμπερίδης χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της Γρεβενιώτικης ομάδας λόγω της προηγούμενης θητείας του στον Πυρσό Γρεβενών.
Οι συνθέσεις
Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου: Αθανασόπουλος (83’ Τσακστάρας), Φαλτάκας, Μαντζόλας, Φουσάνης (83’ Παπαμιχαήλ), Χαραλαμπίδης, Γκουρομάνος, Ασλανίδης (90’ Κοτζακίσογλου), Κυριακίδης, Χριστοφορίδης, Ιωαννίδης, Καραγιάννης Χ.,
Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης: Ουσταμπασίδης, Αρβανίτης (84’ Μωϋσίδης), Παπαδόπουλος Κ., Μπαλαμπάνης, Παπαγιαννόπουλος, Μαυρίδης, Ταρασιάδης (78’ Κούρτογλου), Κουμουρτζής (90’ Οικονόμου), Πεΐδης, Βεϊδαμενίδης, Κεστελίδης.
Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού-μικρό το σκορ
Βατανιακός - Ένωση Απ. Παύλου 3-1
Εξαιρετικός ο Βατανιακός στα πρώτα εξήντα πέντε λεπτά του αγώνα κυριάρχησε σ’ όλους τους τομείς και δημιούργησες τις προϋποθέσεις για ένα πολύ μεγάλο σκορ. Αρκέστηκε όμως στο 3-0 ίσως γιατί ο αντίπαλος έδειξε ότι δεν μπορούσε  να τον απειλήσει κάνοντας έτσι και οικονομία δυνάμεων.
Η επιστροφή μετά από τη δεκαπενθήμερη διακοπή δεν επηρέασε τους παίκτες που ήταν αγωνιστικοί και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι τους στο χρονικό διάστημα που είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.
Γενικά ο Βατανιακός έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κάτι που θα επιτρέψει την ακόμα περισσότερο βαθμολογική του άνοδο.
Φάσεις και γκολ
Στο 2΄ μετά από σέντρα του Ποτουρίδη ο Αγγελάκης έπιασε την κεφαλιά, ο τερ/κας μπλόκαρε.
Στο 15΄ ο Ποτουρίδης με πολύ ωραία πάσα βρήκε το Χρήστο Λαζαρίδη, ο τελευταίος έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο τερ/κας Θεοδωρίδης έπεσε στη  δεξιά γωνία και μπλόκαρε.
Στο 17΄ ο Γιάννης Λαζαρίδης έστρωσε στον Ανδρονικίδη ο τελευταίος έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Θεοδωρίδης μπλόκαρε.
Στο 20΄ ο Βατανιακός ανοίγει το σκορ. Ο Ευσταθιάδης έβγαλε την ωραία παράλληλη σέντρα και ο Ποτουρίδης που έμπαινε στην περιοχή με απ’ ευθείας σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτυών της εστίας της Ένωσης Απ. Παύλου και έγραψε το 1-0.
Στο 35΄ ο Μπουζούκης με πολύ ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και αφού η μπάλα πέρασε από έναν   όμιλο αμυντικών και επιθετικών κάρφωσε τη μπάλα στο δεξιό παραθυράκι της εστίας του Θεοδωρίδη και ανέβασε το σκορ στο 2-0.
Στο 44΄ ξαφνική αντεπίθεση του Απ. Παύλου  με τον Παπαδόπουλο τελευταίο αποδέκτη της μπάλα να πιάνει πολύ δυνατό σουτ που έφυγε σύρριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βατανιακού.
Στο 61΄ ο Ευσταθιάδης έβγαλε την πολύ ωραία σέντρα και ‘έδωσε την ευκαιρία στον Αγγελάκη με κεφαλιά να ανεβάσει το σκορ στο 3-0
Στο 78΄ ο Σούκιας με ωραίο σουτ στέλνει τη μπάλα στο Μυστρίδη, ο τελευταίος σούταρε αλλά ο τερ/κας μπλόκαρε.
Στο 88΄ ο Μυστρίδης ελίχθηκε από αριστερά, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και βγήκε μόνος με τον τερ/κα, αλλά σε πλάγια θέση και έτσι το σουτ που έκανε απέκρουσε ο Θεοδωρίδης.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Δραγούσης, Τζόγλης Δ και Βλάχος Γ.
Οι συνθέσεις
Βατανιακός: Χατζηεπίδης, Λαζαρίδης Ι, Ευσταθιάδης, Κολαξίδης, Παπείρας, Γιαπιτζής, Λαζαρίδης Χρ, Μπουζούκης (82 Χρυσόπουλος), Αγγελάκης (88 Τσιώμης Γ), Ανδρονικίδης (73 Μυστρίδης), Ποτουρίδης.
Ένωση Απ. Παύλου: Θεοδωρίδης, Σταφυλίδης, Γκατζίδης (Λ.Τ 28΄ Δούκας), Παππάς, Δημουλτζής, Ηλιάδης Κ, Παπαδόπουλος, Κοτζανρήστος (65 Γραμματής), Ηλιάδης Α, Μαυραγγελίδης, Σούκιας.
Ο κ. Κουστιάνης Βασίλης
Τυχερός της λαχειοφόρου αγοράς του Βατανιακού
Στην ανάπαυλα του χθεσινού αγώνα Βατανιακού-Ένωσης Απ. Παύλου έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Βατανιακού.
Τυχερός είναι ο κ. Κουστιάνης Βασίλης κάτοχος του λαχείου 4180 και κερδίζει μια τηλεόραση 42 ιντσών.
Ακόμα βάζει… γκολ
Εθνικός Κατερίνης – Απόλλων Αμμοχωρίου 8-0
Σαρωτικός ο Εθνικός στο πρώτο παιχνίδι του νέου χρόνου σκόρπισε στους τέσσερις ορίζοντες τον Απόλλωνα Αμμοχωρίου τον οποίο νίκησε με 8-0 τέρματα.
Ήταν ένα ονειρεμένο ξεκίνημα αν αναλογιστούμε ότι στα δεκατρία παιχνίδια που είχαν γίνει μέχρι το παιχνίδι αυτό ο Εθνικός είχε πετύχει μόνο δεκατέσσερα γκολ και στο πρώτο παιχνίδι του 2010 πέτυχε οκτώ γκολ.
Οι παίκτες του Εθνικού κυριάρχησαν αμέσως μετά την έναρξη του παιχνιδιού και πολύ νωρίς έστειλαν το μήνυμα στους αντιπάλους τους για το ποιος θα είναι το «αφεντικό».
Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Εθνικό προηγούμενο με 3-0 τέρματα, σκορ που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του ήταν το ίδιο πιεστικοί και καταιγιστικοί και στο 64’ το σκορ ήταν 6-0.
Το κερασάκι στην ωραία εμφάνιση της ομάδας και την πολύ μεγάλη νίκη έβαλε ο Σαμανίδης πετυχαίνοντας άλλα δύο τέρματα και ανέβασε το σκορ στο τελικό 8-0.
Κλείνοντας να πούμε ότι στο παιχνίδι αυτό έπαιξαν και παίκτες που είχαν μικρή συμμετοχή στα προηγούμενα παιχνίδια.
Τα γκολ του αγώνα
Στο 14’ ο Σταλίκας εκτελώντας φάουλ έβγαλε πολύ ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα και έδωσε την ευκαιρία στον προωθημένο Τσιμόπουλο με κεφαλιά να γράψει το 1-0.
Στο 30’ ο Καλαϊτζίδης με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ανέβασε το σκορ στο 2-0.
Στο 42’ ο Σαμανίδης έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε. Η μπάλα καταλήγει στον Κλιάνη που με σουτ έγραψε το 3-0.
Στο 53’ μετά από κόρνερ του Δούμτση ο Τσιμόπουλος που προωθήθηκε με σουτ ανέβασε το σκορ στο 4-0.
Στο 55’ ο Κλιάνης έβγαλε την ωραία σέντρα και ο Δούμτσης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το σκορ στο 5-0.
Στο 64’ μετά από πολύ ωραία πάσα του Δερμίση ο Τάσσος βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα και με πολύ δυνατό σουτ ανέβασε το σκορ στο 6-0,
Στο 80’ ο Σαμανίδης με δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ ανέβασε το σκορ στο 7-0.
Στο 89’ ο Σαμανίδης εκμεταλλεύτηκε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 8-0.
Οι συνθέσεις
Εθνικός Κατερίνης: Σακελλαρίδης, Σαββίδης Ν., Θεοδοσιάδης, Τσιμόπουλος (62’ Τάσσος), Τζιάμας, Βράκας, Σταλίκας (57’ Ζυγόπουλος), Δούμτσης Π., Κλιάνης, Καλαϊτζίδης (46’ Δερμίσης), Σαμανίδης.
Απόλλων Αμμοχωρίου: Ναλπαντίδης, Ιωαννίδης (63’ Αλεξανδρίδης), Γιαπράκης, Γεωργιάδης Δ., Δούμτσης, Ντώντς (89’ Γεωργιάδης Χ.), Φωστηρόπουλος, Δαλάκης Αλεξιάδης, Στόικου Στ., Στάιος.

Βαριά εκτός έδρας ήττα
Νίκη Αγκαθιάς –ΓΑΣ Σβορώνου 6-2
Αιφνιδιασμός για τους παίκτες του ΓΑΣ Σβορώνου που είχαν τη διάθεση και κυρίως την απόφαση να αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό.
Στο πέμπτο λεπτό βρέθηκαν να χάσουν σε μια φάση που μπορούσαν να την αποφύγουν και δέχτηκαν το πρώτο γκολ.
Σχεδόν αμέσως ο ΓΑΣ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με το Σταυρογιάννη σε μοναδικό τετ-α-τετ αλλά ο νεαρός παίκτης νικήθηκε από τον τερ/κα Κίτσα των γηπεδούχων.
Ίσως το σημείο αυτό να είναι και το πιο κρίσιμο και καθοριστικό για τη συνέχεια γιατί αν γινόταν το 1-1 σίγουρα θα άλλαζε η ψυχολογία των νεαρών παικτών και ίσως το παιχνίδι να έπαιρνε άλλη τροπή. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πέτυχαν άλλα δύο τέρματα και στο 25΄ προηγούνταν με 3-0.
Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί πλέον.
Το γεγονός ότι μείωσαν σε 3-1 δεν αλλάζει την κατάσταση.
Ίδια ήταν η μορφή του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο.
Για το ΓΑΣ το παιχνίδι ήταν ένα από αυτά που δεν υπολόγιζε γιατί είναι γνωστό ότι η Νίκη Αγκαθιάς έχει πολύ δυνατή έδρα και είναι από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο.
Τα γκολ
Η ομάδα του Νίκου Παπανώτα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασε τον αντίπαλό της. Με τον Καφέ να έχει μεγάλα κέφια, το σκορ διαμορφώθηκε στο 25’ σε 3-0 και η συνέχεια απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι διαθέσεις των γηπεδούχων φάνηκαν από πολύ νωρίς.
Στο 5’ ο Καφές βρέθηκε σε καλή θέση μετά από πάσα του Τσούπρου αλλά την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τον Λιάτσο. Δυο λεπτά αργότερα όμως ο φορ της Αγκαθιάς αξιοποίησε την ασίστ του Μπάκανου και με κοντινό σουτ έγραψε το 1-0.
Στο 7’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Σταυρογιάννης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κίτσα, ο τερματοφύλακας της Αγκαθιάς αντέδρασε γρήγορα και απομάκρυνε την μπάλα.
Στο 13’ σημειώθηκε το 2-0.
Ντάμτσιος και Καφές συνεργάστηκαν όμορφα και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ.
Στο 25’ ο Τσούπρος μετά την κάθετη πάσα του Καφέ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τζέμπελο κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 32’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με 3-1. Ο Καρυπίδης έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κίτσα να αποκρούσει.
Η Αγκαθιά δεν αρκέστηκε στο 3-1. Αναζήτησε στο δεύτερο μέρος κι άλλα γκολ και κατόρθωσε να πετύχει τρία.
Στο 47’ ο Μπάκανος εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση των αμυντικών του Σβορώνου και με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 4-1.
Στο 53΄ ο Σβορώνος μείωσε προς στιγμήν σε 4-2 με πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαρβαρέζος σε απόκρουση με χέρι του Πατρίκα). Στο 63’ ο Σταυρογιάννης επιχείρησε δυνατό σουτ, το οποίο απόκρουσε δύσκολα ο Κίτσας.
Το 5-2 σημειώθηκε στο 70’ με σουτ του Καφέ, ύστερα από συνεργασία με τον Τσούπρο. Το τελικό 6-2 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του ματς ο Κουβατσίδης με πλασέ, μετά από επέλαση του Κουβατσίδη από τα αριστερά.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παλιούρας
ΒΟΗΘΟΙ: Μαρκούλης, Οικονόμου (Θεσ/νίκης)
Οι συνθέσεις
ΑΓΚΑΘΙΑ: Κίτσας, ΚΟΥΒΑΤΣΙΔΗΣ, Μοσχόπουλος (53’ Πατρίκας), ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟΣ Π., Βαλδήρ, ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ, Ντάμτσιος (58’ Τενεκετζής), Μπάκανος, Μελιόπουλος, ΚΑΦΕΣ Δ. (72’ Καφές Α.), ΤΣΟΥΠΡΟΣ.
ΣΒΟΡΩΝΟΣ: Τζέμπελος, Λιάτσος, Πατάλας, Γκάγκος (68’ Ντάνταμης), Νατσιάβας (46’ Βαρβαρέζος), Αϊτός, Πέτρου (46’ Σιγαρτζίδης), Γκουνταμάνης, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Τάσσος (ΤΟΠΙΚΗ)
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks