«Ορθια» και με εννέα παίκτες η ΑΕΚ!

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Σε ένα ματς με πολλά νεύρα, συνεχείς διακοπές, 15(!) κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες (στο 23' ο Πλατέλλας, στο 87' ο Μάνταλος), η ΑΕΚ παρέμεινει ..
αήττητη, παίρνοντας 1-1 από τον Απόλλωα.
Σε ένα ματς με πολλά νεύρα, συνεχείς διακοπές, 15(!) κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες (στο 23' ο Πλατέλλας, στο 87' ο Μάνταλος), η ΑΕΚ κατάφερε να παραμείνει αήττητη στην Football League, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 από την Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη.
Αυτή ήταν η 2η ισοπαλία για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα φέτος, που φυσικά παρέμενε μόνη πρώτη στην βαθμολογία έχοντας 38 βαθμούς πλέον. Ακολουθεί η Παναχαϊκή με 29, ενώ ο Απόλλων έφτασε τους 27.
Να σημειωθεί οτι ο κόσμος της ΑΕΚ έδωσε δυναμικό «παρών» στο «Γ. Καμάρας», ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Δημήτρης Μελισσανίδης.
Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με το αναμενόμενο 4-2-3-1 και τους Μπαρμπόσα –Πλατέλλα στις δύο πτέρυγες (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα), τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης και τον Μάνταλο πιο πίσω του. Από την πλευρά του ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τον Απόλλωνα με το ίδιο σύστημα και τον Ανγκούλο στην κορυφή.
Αποβολή για την ΑΕΚ, γκολ για τον Απόλλωνα
Αφου το πρώτο 20λεπτο κύλησε χωρίς αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά με δύο (σωστά) ακυρωθέντα γκολ για την ΑΕΚ (στο 2' και το 19' ως οφσάιντ) φτάσαμε στο 23΄ όπου το ματς... άναψε!
Τότε ο Πλατέλλας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Φωτιάδη (για σκληρό μαρκάρισμα), με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες. Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι μάλιστα άνοιγαν το σκορ με κεφαλιά του Κοτσώνη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαγού!
Ως τότε η Ενωση είχε κατοχή μπάλας άνω του 60%, όμως η εξέλιξη αυτή ισορρόπησε κάπως την κατάσταση με τους Απολλωνιστές να κερδίζουν κάποια μέτρα. Ωστόσο η ΑΕΚ απείλησε με καλή ευκαιρία στο 31' (κεφαλιά Μάνταλου).
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με πάνω από πέντε λεπτά καθυστέρηση, εξαιτίας τραυματισμού του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά και κάποιων εντάσεων που υπήρχαν μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων ή των παικτών της ΑΕΚ με τον διαιτητή.
Ισοφάριση, δοκάρι και νέα αποβολή!
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε και πάλι την κατοχή με το μέρος της, όμως η αλήθεια είναι ότι μέχρι να μπει ο Μπρέσεβιτς οι φορές που απείλησε πραγματικά την αντίπαλη εστία ήταν ελάχιστες.
Με την είσοδο του Κροάτη όμως οι φιλοξενούμενοι άσκησαν έντονο πίεση έχοντας αρχικά δύο καλές κεφαλιές (στο 68' και το 70' με τον ίδιο), αλλά και ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλιδάκι από τον ίδιο στο 86' που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι!
Τέσσερα λεπτά νωρίτερα (82'), ο Πέτρος Μάνταλος είχε ισοφαρίσει για την Ενωση με χτύπημα πέναλτι που είχε κερδίσει ο Αραβίδης σε... λαβή του Χατζηζήση μέσα στην περιοχή. Ο σκόρερ της ΑΕΚ αποβλήθηκε τρία λεπτά πριν το φινάλε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα.
Οσο για την ομάδα του Βοσνιάδη στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους κρατούσε σχετικά άνετα το προβάδισμα που είχε αποκτήσει, παίζοντας ξεκάθαρα με αμυντικούς προσανατολισμούς. Παράλληλα είχε δύο σπουδαίες φάσεις για το 2-0 με τον Ανγκούλο, η μία στο 50' (τετ α τετ) και η άλλη στο 71' (σουτ μέσα από την περιοχή), στις οποίες είπε «όχι» ο Ανέστης με καλές επεμβάσεις.
Ούτε στο δεύτερο μέρος έλειψαν οι εντάσεις, με το ματς να ολοκληρώνεται μετά από... έξι λεπτά καθυστερήσεων, αλλά και νέα «βροχή» καρτών.
ΣΚΟΡΕΡ: 29' Κοτσώνης - 82πεν. Μάνταλος
ΔΟΚΑΡΙ: 86' Μπρέσεβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Σερρών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13' Ηρακλής, 37 Φαρινόλα, 45' Λαγός 63' Καραδέμητρος, 72' Χατζηζήσης, 74' Κοτσώνης, 92' Βάντερσον, 95' Γκόλιας - 13', 23' Πλατέλλας, 42', 87' Μάνταλος, 45' Λαγός, 53' Μπαρμπόσα, 92' Λαμπρόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 23' Πλατέλλας, 87' Μάνταλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βοσνιάδης): Πίτκας, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (81' Χατζής), Καραδεμήτρης, Λαγός (57' Πινέιρο), Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο (72' Τζιώρας).
ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (58' Μπρέσεβιτς), Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (91' Ρόβας), Μάνταλος, Αραβίδης.
© Provided by sentragoal.gr


FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks