Η ώρα του Κορέα για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η ώρα του Κορέα.Η προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε για ενδεχόμενη ύπαρξη και δράση εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ...
ποδοσφαίρου ο (πρώην πλέον...) αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας, έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό.
Ετσι σήμερα έσκασε η βόμβα καθώς ασκήθηκε δίωξη σε 16 παράγοντες του ποδοσφαίρου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στημένους αγώνες, χωρίς όμως να ανακοινωθούν ονόματα!   Οι φήμες που οργιάζαν ότι την Πέμπτη (4/12) αναμενόταν το βούλευμα του αθλητικού εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, για την πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, είχαν βάση. Ο αθλητικός εισαγγελέας φώναξε για ενημέρωση τους δικαστικούς συντάκτες και η ενημέρωση έγινε απο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, κ.Ζαγοραίο.
Oπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πρόκειται για 16 άτομα στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση) και δωροδοκία-δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  δεν μπορεί να ανακοινώσει τα ονόματα των κατηγορουμένων γιατί δεν έχει γίνει ακόμη άρση του απορρήτου. Ούτε διευκρίνησε αν ανάμεσά τους είναι οι αρχικά 11 ύποπτοι. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιρικούς παράγοντες και διαιτητές, ενώ για κάποιους οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και για κάποιους σε βαθμό πλημμελήματος.
Το ρεποράζ έλεγε έως αυτή την ώρα ότι την Πέμπτη (4/12), ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών αναμένοντανται σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, να ασκήσει ποινικές διώξεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς του.
Αναμένονταν  να γίνει γνωστό, δηλαδή, σε ποιους θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και για ποιους η υπόθεση θα πάει στο αρχείο.
Στον Κορέα έχουν καταθέσει ανωμοτί έντεκα παράγοντες και διαιτητές. Οι: Γιώργος Σαρρής (πρόεδρος της ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (αντιπρόεδρος της ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας), Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος της ΚΕΔ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ), Βαγγέλης Μαρινάκης (πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιάννης Κομπότης (αφεντικό της ΠΑΕ Λεβαδειακος) και οι διαιτητές Κάμπαξης, Αμπάρκιολης και Ιωαννίδης.

Η υπόθεση

Όπως είναι γνωστό από τις αρχές Ιουλίου που διέρρευσε στον Τύπο το περιεχόμενο της έρευνας Κορέα και το σχετικό βούλευμα, πρόκειται ουσιαστικά για την ένωση δύο υποθέσεων: αυτής που αφορά τους "στημένους πίνακες" διαιτησίας που αναδείχτηκε τον Αύγουστο του 2012 μετά από καταγγελίες και για την οποία υπάρχουν τουλάχιστον 15 καταθέσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου και αυτής που έχει ως βάση την έκρηξη στον φούρνο του πρώην διαιτητή της Super League, Πέτρου Κωνσταντινέα, με την διερεύνησή της να ξεκινά έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες, που είχαν ως αποτέλεσμα να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο συγκεκριμένων ανθρώπων του ποδοσφαίρου τους οποίους παρακολουθούσε για αρκετό διάστημα το 2012 ο υπερ-κοριός της ΕΥΠ έπειτα από εισαγγελική εντολή.
Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, από τις καταθέσεις των μαρτύρων και από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, προκύπτουν ενδείξεις για τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής απάτης, της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος καθώς και για τις κακουργηματικές πράξεις της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονίας και εκρηκτικών υλών. 
Ποιός είναι ο Αριστείδης Κορέας, του οποίου οι έρευνες για το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν προκαλέσει εφιάλτες και πονοκεφάλους σε πολλούς ανθρώπους του αθλήματος στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν εισαγγελέα νέο σε ηλικία, που με την μέχρι τώρα παρουσία του στην αθλητική εισαγγελία έχει δείξει ότι δεν... χαμπαριάζει από μεγέθη, ονόματα, πιέσεις, τρικλοποδιές κλπ. Σύμφωνα, λοιπόν, με δικαστικές πηγές, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο στην παρούσα φάση να μετακινηθεί από το πόστο του και έτσι η θητεία του θα ανανεωθεί. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που έχει ήδη αντικατασταθεί από αθλητικός εισαγγελέας και έχει μετακινηθεί σε άλλο πόστο, τη συγκεκριμένη υπόθεση (που την "παλεύει" δυόμισι χρόνια τώρα)  την κράτησε και απο ότι δείχνουν τα πράγματα την πάει μέχρι τέλους.

Με πληροφορίες απο το gazzetta.gr και απο το SPORT24

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks