H EΠΟ έκοψε SoccerPlus από αποστολή στη Φινλανδία

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

H EΠΟ έκοψε το SoccerPlus από την αποστολή στη Φινλανδία H EΠΟ έκοψε το SoccerPlus από την αποστολή στη Φινλανδία.Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γεώργιος Σαρρής έδειξε ότι έχει το προφίλ αληθινού..
ηγέτη κάνοντας επίδειξη ανωτερότητας, πυγμής και αποφασιστικότητας.

Παράλληλα φανέρωσε στην πράξη ότι μια από τις αρετές που διαθέτει ως άνθρωπος και ως πρόεδρος της ΕΠΟ πέραν από την παροιμιώδη διοικητική του ικανότητα για την οποία θα μείνει στην Ιστορία, είναι η σταθερή προσήλωση του στις αρχές της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και του σεβασμού της αντίθετης άποψης.                                                                      

Πως τα κατάφερε όλα αυτά; Aποκλείοντας τον δημοσιογράφο του Soccerplus, Βασίλη Ποντικό από την αποστολή της Εθνικής για τον αγώνα με τη Φινλανδία.

Όπως έχει γίνει και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν το SoccerPlus έστειλε αίτημα διαπίστευσης του συντάκτη του Βασίλη Ποντικού, ώστε να καλυφθεί δημοσιογραφικά ο αγώνας της Φινλανδίας με την Ελλάδα στο Ελσίνκι. 

Της υποβολής του αιτήματος ακολούθησε απάντηση από την ΕΠΟ στο email μας που μας γνωστοποιούσε ότι το αίτημα διαπίστευσης έχει εγκριθεί. Μας καλούσε δε να επικοινωνήσουμε με το πρακτορείο ταξιδιών με το οποίο συνεργάζεται η ομοσπονδία ώστε να καλυφτούν τα έξοδα διαμονής. Παράλληλα, στο email του συντάκτη μας στάλθηκε ο λογαριασμός στον οποίο κατέθεσε τα χρήματα.

Την Παρασκευή 2/10 κατατέθηκε το πόσο στην τράπεζα. Ωστόσο το πρωί την επόμενης ημέρας ο συντάκτης μας δέχθηκε email από την υπεύθυνη του πρακτορείου στο οποίο ανέφερε πως κόπηκε από το τσάρτερ της Εθνικής.

Στην συνέχεια απευθύνθηκε στο διευθυντή επικοινωνίας της ΕΠΟ, Παύλο Παπαδημητρίου, ο οποίος του είπε ότι ενώ το όνομά του βρισκόταν στην λίστα, όταν η λίστα που είχε εγκριθεί από τη διεύθυνση επικοινωνίας, πήγε να εγκριθεί από τον "αρμόδιο αξιωματούχο" της ΕΠΟ η απάντηση για το Soccerplus ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα να αναιρεθεί αρχική διαπίστευση που είχε γίνει την Τετάρτη 1/ 10.

Είναι προφανές με βάση τη παραπάνω ομολογία, που δεν μπορεί να μην είναι σε γνώση του προέδρου της ΕΠΟ, αν ο «αξιωματούχος» δεν ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ότι η απόφαση αποκλεισμού του συντάκτη του SoccerPlus Βασίλη Ποντικού δεν οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους (π.χ. έλλειψη θέσεων στο αεροπλάνο), αλλά προφανώς στη στάση της ιστοσελίδας μας σε θέματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και στα οποία εμπλέκεται η ΕΠΟ και πρωταγωνιστεί ο πρόεδρός της.

Είναι σαφές ότι η Δημοσιογραφία που ασκεί το SoccerPlus δεν το καθιστά επιθυμητό αφού δεν αποδέχεται προτάσεις για «ομπρέλες προστασίας», ούτε αποσιωπεί γεγονότα που αφορούν την πρακτική και την φιλοσοφία του προέδρου της ΕΠΟ, όπως αυτή αποτυπώνεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί με πακιστανικά τηλέφωνα και να δέχεται υποδείξεις τρίτων για τον ορισμό διαιτητών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γεώργιο Σαρρή έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση του αθλητικού νόμου στον τελικό κυπέλλου Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης και δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ζημία ύψους 29.000.000 που προκάλεσε μαζί με άλλους στην περιουσία της ΕΠΟ με την «κάρτα υγείας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΠΟ επί των ημερών του Γεωργίου Σαρρή δείχνει εκδικητικότητα  και φανερώνει μικροπρέπεια απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου. 

Είχε προηγηθεί η απαγόρευση εισόδου στου δημοσιογράφους κατά την έκτακτή ΓΣ του Ιουλίου του 2013 παρότι είχαν προσκληθεί να παραστούν από την ίδια την ΕΠΟ.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας διότι ο κ. Σαρρής με τις πράξεις του επιβεβαιώνει διαρκώς την άποψη που έχουμε σχηματίσει γι’ αυτόν κατά την περίοδο που κάνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

 Άποψη την οποία σχημάτισαν και όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης που παρέθεσε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Επιμύθιο (για τον Qianqian Zhang): «O πιο δυνατός δεν θα είναι ποτέ αρκετά δυνατός για να μείνει κύριος αν δεν μετατρέψει τη δύναμη σε δίκαιο και την υπακοή σε καθήκον»
Jean Jacques Rousseau (1712 – 1778)
ΠΗΓΗ:http://www.soccerplus.gr/b

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks