Ο Κύπριος Ιάκωβος Αγγελίδης για πρόεδρος του ΠΑΟΚ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

 
Ιάκωβος Αγγελίδης για πρόεδρος.Ποιος είναι ο Κύπριος που θα προταθεί να του ανατεθεί η θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της..
ΠΑΕ ΠΑΟΚ.Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε ότι στη Γενική Συνέλευση των μετόχων που έχει συγκληθεί για τις 14 Αυγούστου θα προταθεί η προσθήκη στο διοικητικό συμβούλιο του Ιάκωβου Αγγελίδη με σκοπό να του ανατεθεί η θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή.
Η σχετική ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι στη Γενική Συνέλευση των μετόχων που έχει συγκληθεί για τις 14 Αυγούστου θα προταθεί η προσθήκη στο διοικητικό συμβούλιο του Ιάκωβου Αγγελίδη με σκοπό να του ανατεθεί η θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή.

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου, ωστόσο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε χώρες του εξωτερικού, όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αγγλία. Είναι δικηγόρος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας και έχει εργαστεί ως γενικός σύμβουλος και διευθυντής σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Από το 2009 και την αλλαγή ιδιοκτησίας της Μακάμπι Τελ Αβίβ εντάχθηκε στην ομάδα του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν πενταετούς θητείας του, η Μακάμπι προχώρησε σε ριζικές οργανωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, ενώ στον αγωνιστικό τομέα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισραήλ τις περιόδους 2012-13 και 2013-14 και έφτασε στη φάση των «32» του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται σε έναν μοντέρνο ευρωπαϊκό σύλλογο με υψηλές απαιτήσεις για να επιτύχει τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους στόχους του.

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης αναμένεται να βοηθήσει τον σύλλογο με την εμπειρία του στην υλοποίηση σχεδίων υψηλού επιπέδου στον χώρο του ποδοσφαίρου, του μάρκετινγκ, της επικοινωνίας και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στόχος είναι να αναβαθμιστεί η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ.

Επιθυμία μας είναι να συνδυαστεί η μοναδική δυναμική και το πάθος που διακρίνει τους φίλους του ΠΑΟΚ με μια υψηλού επιπέδου διοίκηση που θα φέρει την τεχνοκρατική καθοδήγηση προς την επιτυχία.

Καλωσορίζουμε τον Ιάκωβο Αγγελίδη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με την υπόσχεση να του δοθεί η απαραίτητη υποστήριξη που απαιτείται για να επιτύχει στο έργο του".

"Αγγελίδης, το υψηλότερο πρότυπο"

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε από την πλευρά της την αποχώρηση του Ιάκωβου Αγγελίδη, του "εκπροσώπου και ασκών καθήκοντα γενικού διευθυντή", όπως ήταν ο τίτλος του στον σύλλογο του Ισραήλ, ο οποίος όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα παραιτηθεί στο τέλος του μήνα.

Ο ιδιοκτήτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μιτς Γκόλντχαρ, ευχαρίστησε τον Ιάκωβο Αγγελίδη για τις υπηρεσίες του όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο του Ισραήλ τονίζοντας: "Ο Τζακ αποτελεί το υψηλότερο πρότυπο όσον αφορά τις αξίες και την ηθική εργασίας. Για εμάς θα συνεχίσει να είναι πρότυπο. Μέσα από τον ηγετικό ρόλο του Τζακ, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην επαγγελματική κουλτούρα την Μακάμπι, εντός και εκτός του γηπέδου.

Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι ο μόνος που ξέρει ότι οι επιτυχίες μας, συμπεριλαμβανομένων της κατάκτησης των πρωταθλημάτων, τα τελευταία δύο χρόνια δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς την τεράστια συμβολή του Ιάκωβου Αγγελίδη. Ο Τζακ είναι, επίσης, στενός προσωπικός μου φίλος. Εξ ονόματος ολόκληρου του οργανισμού της Μακάμπι σε ευχαριστώ Τζακ, και καλή τύχη στο νέο σου ρόλο ως πρόεδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΠΑΟΚ".

 

"Νέα πρόκληση για μένα ο ΠΑΟΚ"

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Μακάμπι φιλοξενούνται και δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβου Αγγελίδη: "Ηταν μεγάλη τιμή και προνόμιο που ήμουν μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας. Με τον Μιτς Γκόλντχαρ στο τιμόνι του ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης σκληρής δουλειάς από όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα, η Μακάμπι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να θέτει νέα πρότυπα στο ποδόσφαιρο του Ισραήλ.

Θα ήθελα να μεταφέρω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη, Μιτς Γκόλντχαρ, που μου έδωσε αυτή τη φανταστική ευκαιρία να τον βοηθήσω στην υλοποίηση του οράματος που έχει για τον σύλλογο και όλους όσους έχω συνεργαστεί στο σύλλογο, οι οποίοι βοήθησαν να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου. Η αρχική μου δέσμευση και πρόθεσή μου ήταν να παραμείνω στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για 2-3 χρόνια, αλλά για διάφορους λόγους αποφάσισα να παρατείνω την παραμονή μου για να συνεχίσω να συνδράμω στις προσπάθειες του συλλόγου να βελτιώσει τη θέση του, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Τώρα, μετά την ολοκλήρωση σχεδόν πέντε ετών στη Μακάμπι είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγω και να αναλάβω μια νέα πρόκληση. Έχω αποφασίσει να αναλάβω τη θέση του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ".

Τα κοινά στοιχεία Σαββίδη-Γκόλντχαρ

Οπως και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έτσι και ο ιδιοκτήτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν ζουν στις πόλεις στις οποίες εδρεύουν οι ομάδες τους. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει την βάση του στο Ροστόφ και ο Μιτς Γκόλντχαρ στον Καναδά και όπως δηλώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν την δουλειά του Ιάκωβου Αγγελίδη η εμπλοκή του Κυπρίου στα διοικητικά της Μακάμπι έδωσε την ευκαιρία στον ιδιοκτήτη της Μακάμπι να  μην έχει πάνω του φορτωμένα όλα τα ζητήματα. Επίσης, όπως και ο Ιβάν Σαββιδης, έτσι και ο Γκόλντχαρ "πέταξε" αρκετά χρήματα πριν την πρόσληψη του Ιάκωβου Αγγελίδη, κάτι που "φρέναρε" με την τακτική του ο νέος πρόεδρος του Δικεφάλου. Ισως τα παραπάνω να εξηγούν κάτα κάποιο τρόπο την επιλογή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
http://www.sport24.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks