Όταν οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές αποκλείονται νωρίς

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/14/06/19/000148.jpg Ταξίδεψε στη Βραζιλία ως Πρωταθλήτρια, αλλά ήταν… άλλη Ισπανία. Δεν είναι όμως η μόνη που επιστρέφει στη βάση της…
νωρίς, αφού τρεις ακόμα Πρωταθλητές Κόσμου έχουν γευτεί αντίστοιχη πίκρα στο παρελθόν…Η Ισπανία δεν πήγε ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Βραζιλία. Η ψυχρολουσία όμως που δέχτηκε στα δύο πρώτα ματς, την έστειλε απ’ την κορυφή του κόσμου στην ποδοσφαιρική «κόλαση».
Ολλανδία και Χιλή διέλυσαν τα όνειρά της και την ανάγκασαν να εγκαταλείψει νωρίτερα απ’ ότι περίμενε τις… θετικές σκέψεις.
Κι αν υπάρχει κάτι που μπορεί να παρηγορήσει τους παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, είναι πως σ’ αυτήν την πίκρα, δεν είναι μόνοι.
Τρεις ακόμα Πρωταθλητές Κόσμου έχουν ταξιδέψει σε Μουντιάλ «κουβαλώντας» τον τίτλο και επέστρεψαν με σκυμμένα τα κεφάλια στη χώρα τους, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό απ’ την πρώτη φάση της διοργάνωσης.
Βραζιλία 1966
Δεν ήταν η χειρότερη του ομίλου της, αφού η Βουλγαρία δεν κατάφερε να κατακτήσει ούτε έναν βαθμό. Ίσως όμως ήταν η πιο άτυχη. Μετά από δύο συνεχόμενα τρόπαια η Βραζιλία ταξίδεψε ως φαβορί στην Αγγλία το 1966 και τελικά προσέφερε μόνο απογοήτευση.
Η «Σελεσάο» τερμάτισε τρίτη στον τρίτο όμιλο, με τη μοναδική της νίκη να είναι κόντρα στους Βούλγαρους με 2-0. Διαθέτοντας όμως στην ενδεκάδα της τον Πελέ.
Όταν αυτός τραυματίστηκε, Ουγγαρία και Πορτογαλία άρπαξαν την ευκαιρία, την έκαναν… ό,τι ήθελαν -και οι δύο επικράτησαν με 3-1- και ανάγκασαν τους Βραζιλιάνους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.
Γαλλία 2002
Οι πανηγυρισμοί των Γάλλων για την κατάκτηση του Μουντιάλ στο «σπίτι» τους το 1998 σταμάτησαν απότομα τέσσερα χρόνια αργότερα.
Οι «τρικολόρ» πήγαν με… φόρα στην Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, όμως Αγγλία και Ουρουγουάη τους έκοψαν τη φόρα επικρατώντας με 2-0 και 2-1 αντίστοιχα.
 μοναδικός βαθμός που κατάφερε να πάρει η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν αυτός που κατέκτησε με το ισόπαλο 1-1 κόντρα στο Μεξικό.
Ιταλία 2010
Οι Ιταλοί γέμισαν υπερηφάνεια στην Γερμανία, όταν μετά από 24 χρόνια σήκωσαν ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006.
Φαίνεται όμως πως την άφησαν… εκεί, αφού τέσσερα χρόνια αργότερα έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια απ’ την Νότια Αφρική.
Με Παραγουάη, Σλοβακία και Νέα Ζηλανδία στον όμιλο οι «σκουάτρα ατζούρα» συγκέντρωσαν μόλις δύο βαθμούς, τερματίζοντας τελευταίοι στον όγδοο όμιλο.
Η αρχή έγινε με Παραγουάη και Νέα Ζηλανδία, κόντρα στις οποίες αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1, ενώ η μοναδική της ήττα ήρθε απ’ την Σλοβακία με 3-2.
Ιταλία… η πρώτη!
Οι Ιταλοί πάντως ήταν οι μοναδικοί που έχουν ζήσει ξανά αντίστοιχη εμπειρία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 1950.
Μετά από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις (1934, 1938) του τροπαίου -αλλά και την διακοπή 12 χρόνων της διοργάνωσης λόγω του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου- έγιναν οι πρώτοι πρωταθλητές κόσμου που δεν κατάφεραν να περάσουν στους «16».
Η ήττα στην πρεμιέρα απ’ την Σουηδία αποδείχτηκε καταστροφική για τους Ιταλούς, που παρότι επικράτησαν κόντρα στην Παραγουάη, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τελικά την πρόκριση.

www.4news.g

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks