Νίκησε με 2-1 τον Βόλο και παρέμεινε στην Σούπερλίγκ η Ξάνθη

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

http://s.enet.gr/resources/2014-06/1120330-thumb-medium.jpg Με ανατροπή και με 10 παίκτες από το 48' η Ξάνθη κέρδισε στο μπαράζ του «Κλ. Βικελίδης» με 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου και παραμένει στην ..
Σούπερ Λίγκα! Ο Ράνος το ιστορικό γκολ για τους «ακρίτες»!.Στην Σούπερ Λιγκ παραμένει η Σκόντα Ξάνθη, η οποία νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ολυμπιακό Βόλου σε ένα επεισοδιακό μπαράζ, το οποίο ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση και άλλα δέκα λεπτά καθυστέρηση στο ημίχρονο.
Οι Βολιώτες προηγήθηκαν στο 34' με σουτάρα του Γκούρμα, όμως ο στις καθυστερήσεις ο Γούτας ισοφάρισε από θέση οφσάιντ και έβαλε φωτιά στο ματς. Οι Βολιώτες διαμαρτυρήθηκαν, έβγαλαν και ανακοίνωση στο ημίχρονο, όμως έχασαν την συγκέντρωσή τους και παρότι από το 48' έπαιζαν με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Μάνταλου, δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι. Η Ξάνθη με δέκα παίκτες ήταν καλύτερη και στο 82' ο Ράνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και μαζί την παραμονή.
http://s.enet.gr/resources/2014-06/1120330-thumb-medium.jpg 
Καθυστέρηση, γκολάρα και... ισοφάριση οφσάιντ
Το μπαράζ για την ομάδα που θα αγωνίζεται του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ, ξεκίνησε με περίπου 25 λεπτά καθυστέρηση, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τους πάγκους και τους φιλάθλους που υπήρχαν στην εξέδρα, αλλά πολύ κοντά στους αναπληρωματικούς. Τελικά, το ματς ξεκίνησε μετά από... απειλές του διαιτητή περί αποχώρησης και για λίγη ώρα όλα κύλησαν ομαλά. Η Ξάνθη όντας καλύτερη είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα και με τον Σολτάνι σε εξαιρετική κατάσταση, δημιουργούσε συνεχώς απειλές για τους Βολιώτες. Ωστόσο, την πρώτη μεγάλη ευκαιρία είχε ο Ολυμπιακός, όταν το σουτ του Νικολιά στο 28' πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 34' έγινε το 1-0 από τους «ερυθρόλευκους». Ο Γκούρμα κοντρόλαρε την μπάλα εκτός περιοχής και με έναν... κεραυνό την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.
Όπως ήταν λογικό, το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Βολιώτες, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά με την ψυχολογία στα ύψη, πίεσαν και για δεύτερο τέρμα. Ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γούτας με κεφαλιά μετά από φάουλ του Κάλβο, έκανε το 1-1 και έβαλε... φωτιά στο ματς, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα, εξέδωσαν ανακοίνωση στο ημίχρονο και καθυστέρησαν να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια περίπου 10 λεπτά!
Κόκκινη, διαμαρτυρίες και ...λύτρωση με 10 παίκτες!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά, καθώς μόλις στο 48' ο Σιδηρόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μάνταλο για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο. Από το ριπλέι φάνηκε να βάζει το χέρι του στο πρόσωπο του αντιπάλου, όμως αυτό που έσπρωξε ήταν ο Βασιλακάκης. Η φάση αυτή προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες και άλλη μία καθυστέρηση. Στα επόμενα λεπτά η Ξάνθη με παίκτη λιγότερο προσπάθησε να παίξει αμυντικά, όμως μετά το 60' βλέποντας την κούραση στους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου απέκτησε την κατοχή και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της νίκης.
Αυτό τελικά ήρθε στο 82', όταν ο Κάλβο έβγαλε ωραία την σέντρα από δεξιά και ο Ράνος με κεφαλιά «ψαράκι» πετάχθηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος, καθώς η Ξάνθη με παίκτη λιγότερο άντεξε στην πίεση, ο Κυριακίδης στο 91' σταμάτησε το σουτ του Ιωάννου από πολύ και οι Ακρίτες τελικά πήραν τη νίκη και πανηγύρισαν την παραμονή τους στην Σούπερ Λιγκ.
http://www.sigmalive.com/s

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks