Α/ & Β/θμια Εκπ/ση Πιερίας :Απολογισμός Σχολικών Αγώνων 13- 14

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Με τη λήξη του σχολ. έτους 2013-14 και ύστερα από μια Σχολική-Αθλητική πορεία διακοσίων τριάντα εννέα ( 239 ) συνολικά Αγώνων στα ..
Ομαδικά Αθλήματα και έξι (6) Αγώνων στα Ατομικά Αθλήματα, με συνολική παρουσία 3034 μαθητών/τριών, ολοκληρώθηκε η διοργάνωση των Σχολικών Αγώνων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, από την Ομάδα Φυσικής Αγωγής Πιερίας.
       Στατιστικός πίνακας όλων των Αθλημάτων της  Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης:
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  ΛΥΚΕΙΩΝ   2013-14
ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΟΜΑΔΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ  ΑΓ. - ΚΟΡ.
ΑΓ.(12)-ΚΟΡ.(4)
192
ΣΤΙΒΟΣ         ΑΓ.-ΚΟΡ.
ΑΓ.(35)-ΚΟΡ.(25)
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ       ΑΓ. - ΚΟΡ.
ΑΓ.(5)-ΚΟΡ.(10)
180
ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΑΓ.(39)-ΚΟΡ.(27)
ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΑΓ.-ΚΟΡ.
ΑΓ.(2 )-ΚΟΡ.(2)
56
ΠΑΛΗ
ΑΓ.( 11 )
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ         ΑΓ.-ΚΟΡ.
ΑΓ.(15)-ΚΟΡ.(5)
340
-
-
ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓ.(34)-ΚΟΡ.(21)
768
ΣΥΝΟΛΟ
137
Αρχικά, αξίζει να τονίσουμε, ότι τα  Ειδικά Σχολεία  του Νομού μας πήραν μέρος στους Σχολικούς αγώνες  Ανωμάλου Δρόμου, δίνοντας τη χαρά της συμμετοχής σε πολλούς μαθητές-τριες.
Στα Λύκεια οι Αγώνες διεξήχθησαν με το σύστημα του αποκλεισμού σε έναν ενιαίο όμιλο και στο τέλος αναδείχθηκαν  οι Πρωταθλήτριες Ομάδες από κάθε Άθλημα. Οι νικήτριες Ομάδες του νομού μας συμμετείχαν και στην επόμενη Β΄ Φάση Σχολικών Αγώνων, που διεξήχθησαν στο Ν. Πέλλας και συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά (το Ποδόσφαιρο Αγοριών με το 3Ο ΓΕΛ Κατερίνης & Κοριτσιών με το 4Ο ΓΕΛ Κατερίνης, η  Χειροσφαίριση Κοριτσιών με το 3Ο ΓΕΛ Κατερίνης  και η Καλαθοσφαίριση Αγοριών με το 4Ο ΓΕΛ Κατερίνης), στη Σκύδρα (η Πετοσφαίριση Αγοριών με το ΓΕΛ Αιγινίου & Κοριτσιών με το 1Ο ΓΕΛ Κατερίνης) και στην Έδεσσα (η Χειροσφαίριση Αγοριών με το 5Ο ΓΕΛ Κατερίνης).
Στο Ποδόσφαιρο Κοριτσιών  με το 4Ο ΓΕΛ Κατερίνης και την Καλαθοσφαίριση Κοριτσιών με το 1Ο ΓΕΛ Κατερίνης,  οι ομάδες της Πιερίας συνέχισαν στη Β΄ Φάση με Αγώνες, που διεξήχθησαν  στην Κατερίνη και αντιπάλους  το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, όπου δεν κατάφεραν να προκριθούν.
Συμμετοχή στην επόμενη Φάση είχαμε και στα Ατομικά Αθλήματα  του  Ανωμάλου Δρόμου και του Στίβου. Στο Στίβο συμμετείχαμε στη Β΄ Φάση Σχολικών Αγώνων στη Λάρισα και τόσο στο Στίβο όσο και στον Ανώμαλο Δρόμο είχαμε προκρίσεις στη Γ΄ Φάση Σχολικών Αγώνων,  που διεξήχθησαν στην Αθήνα.
Ειδικότερα, στη Γ΄ Φάση Σχολικών Αγώνων  Ανωμάλου Δρόμου ο μαθητής Τερζής Πασχάλης  του ΕΠΑΛ Αιγινίου, ήταν 4ος στα 4000μ. και η μαθήτρια Κοζανίτη Μαρία του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης, στα 3000 μ. κατέλαβε την 16η θέση.
Επίσης, στη Γ΄ Φάση Σχολικών Αγώνων  Στίβου η μαθήτρια Κιάφα Άννα  του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης, στα 400 μ. εμπόδια κατέλαβε την 1η θέση Πανελλαδικά και ο μαθητής Τερζής Πασχάλης  του ΕΠΑΛ Αιγινίου, ήταν 2ος στα 800μ.. Τέλος, η μαθήτρια Σαμαρά Ευγενία του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης, κατέλαβε την 4η θέση  στα 800μ..
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει, στη διοργάνωση από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Πιερίας, των Σχολικών Αγώνων Ειδικής Αγωγής, της Περιφερειακής Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας,  με συμμετοχή 189 μαθητών-τριών, δεκατεσσάρων (14) Σχολείων της Κ. Μακεδονίας, στο Α΄ΔΑΚ Κατερίνης, στις 14 Μαΐου 2014.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ   2013-14
ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ  ΑΓ. - ΚΟΡ.
18
216
ΣΤΙΒΟΣ
140
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ        ΑΓ. - ΚΟΡ.
15
180
-
-
ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ       ΑΓ. - ΚΟΡ.
4
66
-
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ          ΑΓ.-ΚΟΡ.
18
306
-
-
ΣΥΝΟΛΟ
55
768
ΣΥΝΟΛΟ
140

Οι Αγώνες όλων των Ομαδικών & Ατομικών Αθλημάτων των Γυμνασίων διεξήχθησαν  μόνο στην Α΄ Φάση και διοργανώθηκαν ως  «Αγώνες  ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ». Ο σκοπός των Αγώνων ήταν η συμμετοχή των μαθητών σε σειρά Αγώνων, η χαρά του Αγώνα  χωρίς το άγχος της νίκης, οι ελεύθερες συμμετοχές ομάδων από κάθε Σχολείο και τέλος οι Αγώνες χωρίς σύστημα αποκλεισμού (knock-out).
 Η  καινοτομία της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν , ότι τα αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης &  Πετοσφαίρισης, σύμφωνα και με την αρχική Προκήρυξη του Υ.ΠΑΙ.Θ., διεξήχθησαν και στην Περιφέρεια, στοχεύοντας σε μαζικότερη συμμετοχή και μειωμένο κόστος Αγώνων.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ  ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ   2013-14
ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ  ΑΓ. - ΚΟΡ.
20
240
ΣΤΙΒΟΣ
ΑΓ.-ΚΟΡ.
163
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ          ΑΓ. - ΚΟΡ.
41
492
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
40
ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ      ΑΓ. - ΚΟΡ.
10
120
-
-
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ       ΑΓ. - ΚΟΡ.
26
156
-
-
ΣΥΝΟΛΟ
97
1008
ΣΥΝΟΛΟ
213
Στα Δημοτικά Σχολεία οι Αγώνες διεξήχθησαν, επίσης, ως «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ». Ο σκοπός των Αγώνων ήταν κοινός με τα παραπάνω: η συμμετοχή,  η χαρά του παιχνιδιού και η ικανοποίηση από τα αναμνηστικά διπλώματα και όχι η κατάταξη και το τρόπαιο.
Η διαφορά στα Τουρνουά των Δημοτικών, φέτος, στην Πιερία, έγκειται στο διαχωρισμό των Σχολείων του νομού με γεωγραφικά κριτήρια, όπου δόθηκε η δυνατότητα  ευκολότερης μετακίνησης, σε κοντινότερες αποστάσεις, με μικρότερο κόστος, έχοντας ως  αποτέλεσμα την καθολική συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων της Πιερίας, στους  «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ».
Ακόμα, πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία έξι (6) χρόνια μόνο στα Δημοτικά Σχολεία της Πιερίας και στα πλαίσια του Σχολικού προγράμματος, πραγματοποιείται το μάθημα Κολύμβησης, όπου επιτυγχάνεται η εξοικείωση με το αντικείμενο, ακολουθώντας Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Επίσης, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής,  με επιτυχία, διοργάνωσε στις 20  Νοεμβρίου 2013, ημερίδα με θέμα: ¨Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στον Αθλητισμό¨, όπου εισηγητές ήταν προσωπικότητες της Ιατρικής, του  Αθλητισμού  και της Ψυχολογίας.
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των στατιστικών θέλουμε να συγχαρούμε όσους  μαθητές και μαθήτριες  του Νομού μας  συμμετείχαν στους Αγώνες και να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές των Σχολείων και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής,  για τη συμβολή τους στην επιτυχία των Αγώνων ( Κριτές-Διαιτησίες).    
     Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των αγώνων και ειδικότερα:
  • Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
  • Τον Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης
  • Το Δήμο Δίου-Ολύμπου
  •  Το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού
  • Το Νοσοκομείο Κατερίνης
  • Την 24η Ταξιαρχία Λιτοχώρου
  • Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης
  • Την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων  Πιερίας (Ε.Π.Σ.Π.)
  • Τους ιδιοκτήτες των Playzone, Εντός Έδρας και Katerini tennis club
  • Το ξενοδοχείο Poseidon Palace
http://www.katerini-news.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks