ΠΑΟΚ - Κατατίθεται η τροπολογία για Θέρμη και χρέη...

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ανθρώπων της οικογένειας του ΠΑΟΚ με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, στην οποία εκτός από τα θέματα των χρεών, αλλά και το προπονητικό της Θέρμης, θίχτηκε και το θέμα της ΕΠΟ, όπως προκύπτει από τις πρώτες τοποθετήσεις των....
Βουλευτών.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν προέκυψε ότι έχει κατατεθεί η τροπολογία για το θέμα της Θέρμης, ενώ υπάρχει έτοιμη τροπολογία και για τα χρέη, αλλά θα χρειαστούν περίπου 25 μέρες για να περάσει.

Για το θέμα της ΕΠΟ, αυτό που συζητήθηκε είναι ότι πρέπει να παρέμβει η Κυβέρνηση για να υπάρχει ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τον Δικέφαλο παρόντες ήταν οι Βρύζας, Ποικιλίδης και Γεροντίδης, επίσης ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος και ο Θανάσης Κατσαρής αλλά και εκπρόσωποι συνδέσμων. Ένας εκπρόσωπος του Παναγιώτη Ψωμιάδη έφερε μια επιστολή ενώ από την Ν.Δ. βρίσκονται στην Τούμπα ο Σάββας Αναστασιάδης, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Γιώργος Ορφανός και ο Κώστας Γκιουλέκας.

Από τους ανεξάρτητους Έλληνες ήταν η Σταυρούλα Ξουλίδου, η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, από το ΔΗΜΑΡ η Κατερίνα Μάρκου και από το ΣΥΡΙΖΑ η Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Η Έλενα Ράπτη ενημέρωσε πως δεν θα έρθει και ζήτησε να ενημερωθεί για ό,τι συζητήσει ενώ ο βουλευτής, Αντώνης Γρέγος έστειλε επιστολή να διαβαστεί. Συνολικά είναι 23 οι βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης και στην συνάντηση είναι οκτώ.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι βουλευτές:

Γιώργος Ορφανός (βουλευτής Νέας Δημοκρατίας):

"Ειπώθηκαν θέματα που ξέρετε. Ουσιαστικά είναι η θέση μας στην πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ έχω προϊστορία, γνωρίζω τι χρειάζεται και εκφράζω την προσωπική μου άποψη. Όσον αφορά τα χρέη και τη Θέρμη, υπάρχει μια σκέψη να μη λυθούν προεκλογικά για να μη φανεί ότι γίνεται γι' αυτό. Μετά τις εκλογές υπάρχει σχετική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε. Αρχικά, θα περάσει η τροπολογία της Θέρμης και περίπου 25 μέρες μετά θα προωθηθεί το θέμα των χρεών.

Όσο για το αν μιλήσει ο Σαμαράς για το θέμα του ΠΑΟΚ, ο κ. Ορφανός τόνισε: "Θα δούμε αν θα μιλήσει".

Χαρούλα Γιαταγάνα, ανεξάρτητη βουλευτής:

"Τέθηκαν τα θέμα της τροπολογίας που είναι ήδη έτοιμη, για τα χρέη. Εγώ έβαλα μια παράμετρο για να τεθεί το ζήτημα και για τους αθλητικούς συλλόγους γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες που χρωστάνε, όπως ο Ηρακλής που είναι η ομάδα μου. Η άποψη μου είναι εφόσον κατατεθεί το κεφάλαιο, να σβηστούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις. Όταν κάποιος αποφασίσει θα πληρώσει με δόσεις, θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό προστίμων. Όσον αφορά το προπονητικό της Θέρμης, η τροπολογία είναι έτοιμη, υπήρχαν κάποια ζητήματα, αλλά θα λυθούν άμεσα. Θα ψηφιστεί μετά τις εκλογές".

Για την ΕΠΟ: "Πρέπει αυτές οι παράγκες να κλείσουν. Πρέπει να ξανασυγκεντρωθούμε εδώ και να δούμε τι πρέπει να γίνει πρακτικά γιατί πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση. Χρειάζεται μεγάλη συζήτηση το θέμα της ΕΠΟ. Εγώ πιστεύω ότι η Πολιτεία πρέπει να σταθεί σοβαρά σε αυτό το θέμα. Αν θελήσει η Πολιτεία μπορεί να επέμβει".

Για το αν υπήρξαν διαφωνίες για το θέμα των χρεών: "Υπήρξε μια διαφοροποίηση από πλευράς της κ. Χαραλαμπίδουμε, αλλά στο τέλος συμφωνήσαμε"

Για τα χρέη: "Στο παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις που όταν κάποιος δέχονταν να πληρώσει εφάπαξ το κεφάλαιο, αφαιρούνταν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις"

Τέλος, ανέφερε: "Εμένα με ενδιαφέρει και το θέμα των οπαδών που γνωρίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Εγώ τους έχω στηρίξει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους έχω σώσει. Γίνονται συνεχώς τέτοιους είδους πράγματα, αλλά την πληρώνουν οι οπαδοί".

Δέσποινα Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ)

"Ανταποκριθήκαμε σήμερα σαν ΣΥΡΙΖΑ στην πρόκληση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που υπάρχουν, για κάποια ζητήσαμε περισσότερη ενημέρωση. Σε ότι αφορά τα ζητήματα που τέθηκαν για τη διαγραφή των χρεών, εμείς τοποθετηθήκαμε ότι είμαστε υπέρ μιας συνολικής ρύθμισης των χρεών. Συζητήσαμε θέματα της διαφάνειας των ομάδων, όπως και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Επίσης, θέσαμε τα ζητήματα της οικονομικής κρίσης, αλλά και για τις συλλήψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ

Για τη Θέρμη: "Εμείς όταν μιλάμε για επενδύσεις, πρώτα απ' όλα έχουμε τέσσερα σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο ζήτημα είναι αν αξιοποιείται η Δημόσια γη ή αν ξεπουλιέται. Αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να εξετασθεί ξανά από το Δήμο. Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε είναι αν θα υπάρχουν θέσεις εργασίας με πληρωμές και ασφάλειες.

Το τελευταίο θέμα που τέθηκε ήταν αν θα υπάρχουν ζημιές στο περιβάλλον".Επειδή η συγκυβέρνηση ΠΑΟΚ- ΝΔ έχει συνηθίσει το λαό να τάζει διάφορα πράγματα, εγώ λέω ας συζητήσουμε το θέμα και μετά θα δούμε τι θα γίνει, γιατί πρέπει να συμφωνήσει και η Τρόικα. Εμείς τονίσαμε ότι αν είναι συνολική η ρύθμιση, δε θα έχουμε πρόβλημα. Όταν βλέπουμε ότι νοικοκυριά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, εμείς δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε".

http://www.metropolisradio.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks