ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ: ΕΝΑ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ http://www.minifootballnews.gr/)

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ: ΕΝΑ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

(Αργά είδαμε το αφιέρωμα για τη ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και το αναδημοσιεύουμε)

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για ακαδημίες οι οποίες θέλουν απλά να φέρουν τα παιδιά στον αθλητισμό δίχως να ....
έχουν ως στόχο τους να μετατρέψουν απαραίτητα έναν παίκτη σε επαγγελματία. Ωστόσο κάθε ακαδημία έχει διαφορετική φιλοσοφία και είναι σίγουρο πως δεν λειτουργούν όλες με το ίδιο σκεπτικό.
Εδώ και τρία χρόνια, στον νομό Πιερίας, έχει ιδρυθεί μία σχολή ταλέντων που ακούει στο όνομα Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, με στόχο την καταγραφή ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και την προώθηση τους σε επαγγελματικές κατηγορίες. Σε αυτά τα τρία χρόνια η δουλεία που γίνεται είναι εκπληκτική καθώς τα τμήματα υποδομής της σχολής έχουν παραχωρήσει ήδη τρεις παίκτες στην ομάδα του Πιερικού που αγωνίζεται στην Football League. Οι παίκτες που προπονούνται στην ομάδα του Εθνικού παρακολουθούνται από σκάουτερ μεγάλων ομάδων, όχι μόνο ελληνικών αλλά και του εξωτερικού με πολλούς από τους ταλαντούχους επίδοξους ποδοσφαιριστές να έχουν μπεί ήδη στο στόχαστρο πολλών ομάδων.
Η μεγάλη χαρά αλλά και στόχος της ακαδημίας είναι η παραγωγή νέων παιχτών που διαθέτουν ποιότητα και μπορούν να σταθούν επάξια σε επαγγελματικό επίπεδο. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γίνει ποδοσφαιριστής από μόνος του και αυτό το ξέρουν καλά οι άνθρωποι της ομάδας έχοντας προσλάβει τους καλύτερους για την σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των αθλητών. Επιπρόσθετα, το μεγάλο πλεονέκτημα της ακαδημίας είναι οι εγκαταστάσεις της, καθώς είναι από τις λίγες ομάδες που καταφέρνουν όχι μόνο να έχουν αλλά και να διατηρούν τρία γήπεδα. Επίσης διαθέτουν πλήρη γυμναστικό εξοπλισμό σε εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων αλλά και κλειστό γυμναστήριο για την ενδυνάμωση των νέων ποδοσφαιριστών.
Τέλος τα τμήματα που αποτελούν την ακαδημία είναι αυτά των Προτζούνιορ, Τζούνιορ, Παμπαίδων και Παίδων, τα οποία δουλεύουν υπό την αυστηρή επίβλεψη των προπονητών του συλλόγου με στόχο το χτίσιμο μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής καριέρας.

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks