ΠΑΟΚ - Ασκήσεις ματαιοπονίας

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2013
Έγινε σαφές από το πρώτο κιόλας επίσημο ματς της σεζόν, πως η απόκτηση ενός επιτελικού, που θα κάνει την διαφορά στη μεσαία γραμμή, είναι απαραίτητη. Διαφορετικά ο Χουμπ Στέφενς, τουλάχιστον όσον ...αφορά στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας στην Ευρώπη, ματαιοπονεί και το ξέρει.
Ασφαλισμένος στην Anytime; Anytime club: εκπτώσεις μέχρι 40% σε υπηρεσίες και προϊόντα!
Για τα ελληνικό πρωτάθλημα, ελλείψει... δεύτερου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην υλοποίηση της εξαγγελίας Ιβάν Σαββίδη για τη δόμηση μιας ομάδας πρωταγωνίστριας στην Ευρώπη και εν δυνάμει πρωταθλήτριας στην Ελλάδα υπάρχει ένα προβληματάκι: είναι ανεφάρμοστη χωρίς την αλλαγή ποιότητας στη μεσαία γραμμή.
Από την θεωρία στη πράξη
Ο μεγαλομέτοχος έχει υποσχεθεί πως αυτή η κομβική μεταγραφή θα γίνει. Από τη θεωρία, όμως, μέχρι την πράξη, υπάρχει μια κάποια διαφορά. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός και φέτος άφησε για το τέλος τον επιτελικό μέσο, αντί να ξεκινήσει απ’ αυτόν. Έγιναν 8 μεταγραφές, σχεδόν σε όλες τις θέσεις, εκτός από επιτελικό χαφ. Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι προπονητής της δεύτερης ομάδας, πλέον, δεν μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι...
Η απόκτηση επιτελικού δεν είναι μια πράξη εντυπωσιασμού για τον κόσμο, είναι μια πράξη ουσίας για την ταυτότητα της ομάδας. Η πιο σωστή κίνηση του Σαββίδη στον ένα χρόνο της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ είναι η πρόσληψη του Στέφενς, αλλά θα μείνει ημιτελής, εάν δεν του πάρει τα εργαλεία που χρειάζεται.
Σηκώνει συζήτηση η επιλογή των στόπερ
Κρίσιμο θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση, όσον αφορά στον αγωνιστικό σχεδιασμό που καταρτίστηκε από Γκέρμαν Τσιστιακόφ, Ζήση Βρύζα και Θοδωρή Ζαγοράκη, είναι κι οι επιλογές των στόπερ. Ο δοκιμασμένος και έμπειρος σε υψηλό επίπεδο Γκόρντον Σίλντενφελντ παραδόξως πήγε στον Παναθηναϊκό και αντικαταστάθηκε από τον άπειρο Βίτορ της δεύτερης ομάδας της Μπενφίκα και τον Ίνιγο Λόπεθ, που δεν ήταν ποτέ μέλος σε ομάδες με νοοτροπία νικητή.
Θα ήταν χρήσιμο εάν κάποιος εξηγούσε και ανέλυε το σκεπτικό που οδήγησε σ’ αυτές τις αποφάσεις, γιατί ήδη φαίνεται πως η ομάδα θέλει και στόπερ -εκτός από οργανωτή-, πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. Με την ευχή ότι δεν θα αποδειχθεί σταδιακά ότι χρειάζεται και τερματοφύλακα. Διότι ο Παναγιώτης Γλύκος είναι αδύναμος στον αέρα και ο Χακόμπο Σανθ ελαφρώς επιπόλαιος, κάτι που διαπιστώθηκε και στην έξοδό του στο δεύτερο γκολ του Μάρκο Ντέβιτς.
Τα καθιερωμένα
Από το πρώτο επίσημο ματς, φάνηκε ότι ο κεντρικός άξονας, που αποτελεί την σπονδυλική στήλη μιας ομάδας, έχει... οσφυαλγία. Σε στόπερ, επιτελικό και φορ, η υστέρηση είναι δεδομένη και εξακριβωμένη.
Συμπερασματικά, το τι θα γίνει μέχρι το τέλος των μεταγραφών ουδείς το γνωρίζει. Αυτό που γνωρίζουν όλοι ή σχεδόν όλοι είναι ότι ο Στέφενς θα φτιάξει μια αξιοπρεπή ομάδα, με ή χωρίς τον επιτελικό ή τον στόπερ, η οποία, όμως, πολύ δύσκολα θα ξεφύγει από τα καθιερωμένα και θα φτάσει στην υπέρβαση, ιδίως εκτός συνόρων.
contra.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks