ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013



Δευτέρα 03 ιουνίου 2013 
Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (2/6) στη Σεβίλη της Ισπανίας, προς τιμήν της ...
Κατερινιώτισσας πρωταθλήτριας Κατερίνας Νικολαΐδου που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών, κάνοντας όλη την Περία να πανηγυρίζει.

Η Πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης έκανε καταπληκτική εμφάνιση παρά το ότι σε αυτό το Πρωτάθλημα έκανε το ντεμπούτο της σε  μια νέα για αυτήν κατηγορία τα ελαφρά βάρη. Ήδη από την Παρασκευή (πρώτη μέρα των αγώνων) έδειξε την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση τερματίζοντας πρώτη στον προκριματικό αγώνα σημειώνοντας χρόνο 7.46 που αποτελεί ρεκόρ των αγώνων στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών που της εξασφάλισε την απευθείας πρόκρισή της στον τελικό.

Την Κυριακή στον Τελικό, η Νικολαΐδου παρά το ότι δεν είχε πολύ γρήγορη  εκκίνηση, μετά τα πρώτα 500μέτρα βρέθηκε στη δεύτερη θέση πολύ κοντά στην 38χρονη αθλήτρια της Αυστρίας περσινή αργυρή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του αγωνίσματος που αρχικά φαινόταν ανίκητη.

Δείχνοντας απόλυτη αυτοκυριαρχία και χωρίς ίχνος φόβου απέναντι στις πολύ έμπειρες αντιπάλους της η Νικολαΐδου κράτησε τη δεύτερη θέση μέχρι τα 1500μ οπότε και επέλεξε να κάνει την αντεπίθεσή της, ανεβάζοντας τον ρυθμό της στις 34 κουπιές το λεπτό, αψηφώντας τον δυνατό κόντρα άνεμο. Η αθλήτρια της Αυστρίας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να ακολουθήσει τον καταιγιστικό ρυθμό της Ελληνίδας και αρκέστηκε στην δεύτερη θέση με τρίτη την αθλήτρια της Ολλανδίας, ενώ η Νικολαΐδου στέφθηκε επάξια Πρωταθλήτρια Ευρώπης, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες φιλάθλους που είχαν την σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την προσπάθειά της από την Ελληνική τηλεόραση να πανηγυρίσουν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης τόνισε λίγο μετά την επιτυχία της

«Ήταν πολύ σκληρός αγώνας μέχρι τελευταία 500μ, μετά με μια πολύ καλή αλλαγή πέρασα μπροστά. Δεν ήταν τίποτα σχεδιασμένο έτσι βγήκε η κούρσα μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ήταν το πρώτο μου μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες μετά την αλλαγή που έκανα πηγαίνοντας στην ελαφριά κατηγορία και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Πιστεύω να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια. Επόμενος στόχος είναι οι Μεσογειακοί αγώνες στην Τουρκία» .


Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κος Μελετλίδης Γιώργος δήλωσε για την μεγάλη Διεθνή επιτυχία της Κατερίνας Νικολαΐδου « είμαστε εγώ προσωπικά και όλο το Δ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ. ιδιαίτερα συγκινημένοι και υπερήφανοι για την νέα μεγάλη διεθνή επιτυχία της Κατερίνας. Της ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και  δυνατή και να φέρνει στην Ελλάδα και στην Πιερία πάντα νίκες. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε με όλες τις δυνάμεις μας πάντα δίπλα στην Νικολαΐδου αλλά και σε όλους τους  αθλητές του Ν.Ο.Κατερίνης.»
Ο προπονητής της Κατερίνας Νικολαϊδου κος Μπικογιάννης δήλωσε: «είμαι πολύ ευχαριστημένος από την μεγάλη επιτυχία της Κατερίνας. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος απέναντι σε πολύ έμπειρες αθλήτριες αλλά τελικά όλα πήγαν πολύ καλά. Περιμένω πολύ μεγάλες επιτυχίες και στο μέλλον. Επόμενοι στόχοι της Νικολαϊδου είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.» ΠΗΓΗ: http://pieriasport.blogspot.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks