Ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ με σκόρ 1-2, Σαλπιγγίδης: «Ενοιωσα πως έπαιζα στην ζούγκλα»

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ
Δευτέρα 03 ιουνίου 2013
Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μετά τη νίκη του (2-1) στους «Ζωσημάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε στην πρώτη θέση των...
πλέι οφ.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν φοβήθηκε τον αντίπαλό του ακόμη κι όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στην επανάληψη κατόρθωσε να ανατρέψει τα δεδομένα και, εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία στο Περιστέρι, τον Ιούλιο θα κουνήσει το σεντόνι με τα αστέρια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Κορυφαίος παίχτης των νικητών ήταν ο Λίνο, που σε διάστημα πέντε λεπτών δημιούργησε από στημένες φάσεις τα δύο τέρματα των φιλοξενουμένων, τα οποία πέτυχαν οι Κατσουράνης (70') και Σίλντενφελντ (74').
Από την άλλη, η ομάδα της Ηπείρου, στην πιο επιτυχημένη σεζόν της ιστορίας της καθώς θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.
Μέχρι το 70ό λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι κρατούσαν στα χέρια τους καλύτερο εισιτήριο χάρη στο γκολ του Ντε Βινσέντι, ο οποίος στο 31' ευστόχησε σε αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Μάνταλος υπέρ του Βίλα. Ο Αργεντινός αποθεώθηκε από τον κόσμο, καθώς ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε στείλει μήνυμα μέσω Facebook: «Καλημέρα, τελευταίο παιχνίδι στον ΠΑΣ. Πολύ ξεχωριστή μέρα. Τελευταία φορά vamos ΠΑΣ».
Μετά το φινάλε του αγώνα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιώργος Γεωργιάδης δήλωσε πως «περάσαμε πίκρες στα τελευταία παιχνίδια. Δώσαμε μια μάχη, καταφέραμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα και πλέον νιώθουμε ανακούφιση που η ομάδα θα βρεθεί στην κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ».
Ο Γιάννης Χριστόπολος τόνισε: «Νομίζω πως είμαστε αδικημένοι με βάση την προσπάθεια που καταβάλλαμε».
Ο Αθηναίος ρέφερι Σταύρος Μάνταλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κεϊτά, Ντε Βινσέντι, Τζημόπουλο, Κωνσταντινίδη, Κουμάλο, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Τσουκαλάς, Κεϊτά (80' Ρουμπουλάκου), Γεωργίου (80' Γιάκος), Ιλιτς, Ντε Βινσέντι, Βίλα (86' Χαρίσης).
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Λίνο, Κουμάλο, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Κάτσε, Ρομπέρ, Αθανασιάδης, Ολίσε (92' Κατσικάς), Καμαρά (46' Σαλπιγγίδης).
ΑΝΑΛΥΣΗ Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ
ΟΜΑΔΑ/Β./ΓΚΟΛ
1./ΠΑΟΚ/13/7-7
2./Ατρόμητος/11/8-5
3./Αστέρας Τρίπ./9/6-7
4./ΠΑΣ Γιάννινα/7/6-8
(πηγη:εθνος )

Σαλπιγγίδης: «Ενοιωσα πως έπαιζα στην ζούγκλα»

  Σαλπιγγίδης: «Ενοιωσα πως έπαιζα στην ζούγκλα»
Ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα στα Γιάννενα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που σε δηλώσεις που έκανε έκανε λόγο για έλλειψη ποδοσφαιρικής παιδείας στην Ελλάδα, στρεφόμενος κατά μερίδας οπαδών της ομάδας του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φέτος ένιωσα πως είμαι στη ζούγκλα και δεν είμαι ποδοσφαιριστής. Τα παιδιά από το εξωτερικό ήταν φοβισμένα με όσα έβλεπαν. Αυτές δεν είναι συνθήκες να παίξεις ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή νιώθεις πως θα έρθει κάποιος να σε σκοτώσει».
Αναλυτικά είπε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ο έμπειρος επιθετικός: «Δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα. Είμαστε χρόνια πίσω. Φέτος ένιωσα πως είμαι στη ζούγκλα και δεν είμαι ποδοσφαιριστής. Τα παιδιά από το εξωτερικό ήταν φοβισμένα με όσα έβλεπαν. Αυτές δεν είναι συνθήκες να παίξεις ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή νιώθεις πως θα έρθει κάποιος να σε σκοτώσει. Ζήσαμε τεράστια πίεση φέτος, η νοοτροπία του Έλληνα είναι πως μία ομάδα χτίζεται με χρήματα, χωρίς υπομονή. Όλοι περίμεναν πως μετά την είσοδο του κ.Σαββίδη ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα εύκολα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο, είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Σίγουρα δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε, αλλά τελικά πετύχαμε το στόχο μας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δύσκολα θα βρει το δρόμο του ο ΠΑΟΚ. Δεν βοηθά κανέναν όταν κάποιοι σπάνε τα αυτοκίνητα παικτών. Αν όντως δεν ήμαστε άξιοι να παίζουμε στον ΠΑΟΚ, τότε υπάρχουν άτομα που μπορούν να διώξουν τους πάντες. Όσα χρήματα κι αν έρθουν στην ομάδα, δεν είναι εύκολο να χτιστεί χωρίς υπομονή κι ελπίζω να αλλάξουν πολλά πράγματα του χρόνου. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου, όμως τη ζούγκλα να μην μπορεί ο ποδοσφαιριστής να αγκαλιάσει την οικογένειά του στο σπίτι, το θεωρώ αμερικάνικη περιπέτεια σε ταινία».
Γεωργιάδης: «Υπάρχουν άνθρωποι γύρω από την ομάδα που δεν θέλουν το καλό της»
Από την πλευρά του ο προπονητής του "Δικεφάλου", Γιώργος Γεωργιάδης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Πετύχαμε τον στόχο μας μετά από μία δύσκολη περίοδο. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρίσκεσαι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δίνει όραμα και αυτό το διάστημα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να οργανωθούμε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πανηγυρίσει όταν πάρει το πρωτάθλημα, αλλά είναι η τρίτη φορά που πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό δίνει όραμα και ελπίδες στο κόσμο. Είχα πει στους παίκτες πως θα χρειαστούν όλοι και τους πίστευα. Νομίζω στεκόμασταν πολύ στα αποτελέσμα. Στον Ατρόμητο χάσαμε στο 90΄, με τον ΠΑΣ δεν ήμασταν κατώτεροι και χάσαμε στο τέλος και με τον Ατρόμητο (σ.σ. στην Τούμπα) χάσαμε πολλές ευκαίριες, άσχετα αν είχε αυτός δοκάρια. Ενα ματς να έληγε 2-3 λεπτά νωρίτερα, θα "καθαρίζαμε" την πρωτιά. "Φτύσαμε αίμα" σήμερα για να "γυρίσουμε" το ματς. Και εκεί που δεν βάζαμε από στημένα γκολ, σήμερα βάλαμε δύο. Ολα έγιναν νομίζω για να δικαιωθούμε στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο βελτιωθήκαμε και σε αυτό βοήθησαν οι Κίτσιου και Σαλπιγγίδης. Πάντα ένας προπονητής λέει πράγματα στους παίκτες, αλλά οι παίκτες καθορίζουν τα παιχνίδια».
Και ο Γεωργιάδης πάντως άφησε κάποιες αιχμές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε ηρεμία και οργάνωση γύρω από το αγωνιστικό, ακόμη και στους φιλάθλους να υπάρχει πιο σωστή νοοτροπία. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να εμπιστευτούμε και να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει τα επόμενα χρόνια. Είμαστε πιο ψύχραιμοι τώρα γιατί υπάρχουν άγριες καταστάσεις στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω από την ομάδα που δεν θέλουν το καλό της... Θα υπάρχει ηρεμία τώρα και καθαρό μυαλό. Από το πρώτο ματς βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι και αυτό μας στοίχισε και στο δεύτερο ματς». (ΠΗΓΗ:ΕΡΤ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks