Μαγεία, γκολ, ρεκόρ! (vid)

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/multimedia_normal/article/2012_03/140879526_picnik.jpg 

Πέμπτη 08 Μαρτίου 2012

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 5 γκολ σε ένα παιχνίδι στο Champions League, η Μπαρτσελόνα πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της 7-1 την Λεβερκούζεν και η...
μαγεία συνεχίζεται!
Το 3-1 του πρώτου αγώνα δεν επέτρεπε στην Λεβερκούζεν να έχει και πολλές ελπίδες για την πρόκριση, είχε να κερδίσει εκτός έδρας στο Champions League 11 αγώνες, όμως αυτό που ακολούθησε ήταν πέραν λογικής... Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του έδωσαν ένα... show πρώτης τάξεως και υποχρέωσαν τους Γερμανούς στην πιο βαριά ήττα της ευρωπαϊκής τους ιστορίας 7-1, με τον Αργεντίνο μάγο να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει 5 γκολ σε έναν αγώνα!
Το... τελείωσε νωρίς
Ο Ρόμπιν Ντουτ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και να πιέσει ψηλά από το ξεκίνημα, κάτι που πλήρωσε στη συνέχεια. Οι μπλαουγκράνα είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή του Λένο. Στο 11' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Λένο να κάνει μεγάλη απόκρουση σε πλασέ του Μέσι από κοντά και στην εξέλιξη της φάσης ο Αργεντίνος να δίνει την ασίστ στον Πέδρο και τον Τορπάκ να σώζει την ομάδα του πάνω στην γραμμή! Η κατοχή για την Μπαρτσελόνα στη συνέχεια άγγιξε το 80%, με το 0-0, όμως, να παραμένει και τους Γερμανούς να ψάχνουν την ευκαιρία να βγουν μπροστά.
Τη μοναδική φορά που το κατάφεραν, όμως, βρέθηκαν σε δευτερόλεπτα πίσω στο σκορ... Στο 24' οι «ασπιρίνες» βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Πικέ έκοψε την μπάλα την τελευταία στιγμή και λίγο αργότερα ο Τσάβι έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Μέσι και ο Αργεντίνος με λόμπα νίκησε τον Λένο για το 1-0 στο 25'! Κάπου εκεί οι μπλαουγκράνα ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 43' έφτασαν στο 2-0 και πάλι με τον Αργεντίνο... μάγο. Ο Ινιέστα έκανε εξαιρετική κούρσα, άφησε την μπάλα στον Μέσι, εκείνος έκανε κάποιες προσποιήσεις και με πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.
Το ένα γκολ μετά το άλλο!
Στο δεύτερο μέρος το ένα γκολ έμπαινε μετά το άλλο σε ένα απίστευτο... show της Μπαρτσελόνα, που οδήγησε στον διασυρμό της Λεβερκούζεν! Στο 50' αυτή τη φορά ήταν ο Φάμπρεγας που έβγαλε την μπαλιά στον Μέσι και εκείνος με νέα λόμπα - με το δεξί - έκανε το 3-0, για να κάνει το 18ο χατ τρικ στην καριέρα του και να γίνει ο πρώτος στην ιστορία του Champions League που το κάνει δύο φορές στην ίδια σεζόν, ενώ η μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 54'. Ο Ντερντιγιόκ μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ από πλάγια και η μπάλα... έγλειψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Βαλδές, περνώντας παράλληλα με την εστία.
Φαίνεται ότι αυτή η ευκαιρία έδωσε το έναυσμα για να τελειώσουν οι Καταλανοί το παιχνίδι, με τον Τέγιο να κάνει το 4-0 στο 56', σκοράροντας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα - είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στο παιχνίδι στη θέση του Ινιέστα - στην πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή! Στο 59' ήταν και πάλι η σειρά του Μέσι να σκοράρει και να κάνει καρέ για το 5-0. Με αυτό το γκολ ο Αργεντίνος έγινε ο πρώτος παίκτης που κάνει δύο φορές καρέ στο Champions League! Το πάρτι φυσικά δεν τελείωσε εκεί, με τον Τέγιο να πετυχαίνει το δεύτερό του γκολ σε 4' συμμετοχής στο Champions League στο 62'!
Έγραψε ιστορία ο Μέσι
Στο 84' ο Μέσι με πολύ ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή έκανε το 7-0, πέτυχε το 5ο του γκολ στο παιχνίδι - για πρώτη φορά στην καριέρα του - για να γράψει ιστορία, με την Λεβερκούζεν να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με εξίσου ωραίο τελείωμα του Μπελαράμπι. Ο Μέσι έφτασε τα 12 γκολ φέτος στο Champions League, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση που ανήκει στον ίδιο (σεζόν 2010/11) και Φαν Νίστελροϊ (σεζόν 2002/03), που φυσικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεπεράσει! Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα πετυχαίνει 7 γκολ στην εποχή Champions League και η πιο βαριά ήττα της Λεβερκούζεν στην ευρωπαϊκή της ιστορία, με τους Καταλανούς να περιμένουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά με... άγριες διαθέσεις.
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουραδιόλα): Βίκτορ Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μασκεράνο, Αντριάνο (63' Μουνιέσα), Μπούσκετς, Τσάβι (53' Κεϊτά), Ινιέστα (53' Τέγιο), Φάμπρεγας, Πέδρο, Μέσι.

Λεβερκούζεν (Ρόμπιν Ντουτ):
Λένο, Σβάαμπ, Ράιναρτς, Τορπάκ, Κάντλετς, Μπέντερ (55' Σίρλε), Κάστρο, Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο (67' Οσίπκα), Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ (55' Μπελαραμπί).

Διαιτητής:
Σβάιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks