Επιστροφή του Α.Ο.Κ. Ολύμπου στην αγωνιστική δράση - Με πρόεδρο τον κ. Αλέκο Κουτσή

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 Αθλητισμός
Από το 1970 Α.Ο. Κατερίνης και από το 1990 Α.Ο.Κ.  Όλυμπος Κατερίνης
Το 1970 μια συντροφιά που λάτρευαν το ποδόσφαιρο ίδρυσαν τον Αθλητικό Όμιλο Κατερίνης (Α.Ο.Κ.) που..
ήταν τη χρονιά αυτή η δεύτερη ομάδα της πόλης Κατερίνης. Έτσι μετά τον Πιερικό που μεσουρανούσε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο η Κατερίνη αποκτά και δεύτερη ομάδα αφού όλες οι άλλες ιδρύθηκαν τα επόμενα χρόνια.
Την ιδρυτική συντροφιά αποτελούσαν οι: Γιάννης Κανονίδης εκπαιδευτικός, Δημητριάδης Κοσμάς ηλεκτρολόγος, Αποστολόπουλος Γιώργος (Γούλας), Νικοδέλης Κώστας εκπαιδευτικός, Διαμαντόπουλος Θεόδωρος υπομηχανικός, Πολιατίδης Θεόδωρος εφοριακός και άλλοι δύο που συμπλήρωσαν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Γιάννη Κανονίδη.
Πρώτος προπονητής ήταν ο Γιάννης Μολοχίδης (Κατσαπλιάς) ποδοσφαιριστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου Κατερίνης. Ο Α.Ο.Κ. στην εικοσάχρονη παρουσία του πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της Ένωσης Κεντρικής Δυτικής Μακεδονίας (Ημαθίας) και από το 1980 στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Πιερίας και έπαιξε και πέντε χρόνια στο πρωτάθλημα της Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας (σημερινός Δ' Εθνικής).
Από το 1990 μετά τη συγχώνευση και μέχρι τέλος της αγωνιστικής δραστηριότητας έπαιζε σαν Α.Ο.Κ. - Όλυμπος Κατερίνης μετά τη συγχώνευση του με μια άλλη ιστορική ομάδα τον Όλυμπος Κατερίνης που ιδρύθηκε μετά το 1970. η επαναδραστηριοποίηση του Α.Ο.Κ. Ολύμπου Κατερίνης έγινε με πρωτοβουλία του κ. Αλέκου Κουτσή με τον οποίο είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και να τι μας απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε.
B.K.: Τι ήταν Αλέκο αυτό που σε ώθησε να ενεργοποιήσει τον Α.Ο.Κ. Όλυμπο Κατερίνης μια ιστορική ομάδα του Κατερινιώτικου ποδοσφαίρου που από το 1970 ήταν η δεύτερη καθαρά ποδοσφαιρική ομάδα που πάνω από δέκα χρόνια απείχε από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κατερίνης;
Αλέκος Κουτσής: Όσοι αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το παρακολουθούσαν από το 1970 και μετά γνωρίζουν ότι ο Α.Ο. Κατερίνης ήταν η δεύτερη ομάδα ποδοσφαίρου της Κατερίνης και σαν Α.Ο.Κ. έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία επί είκοσι περίπου χρόνια και τα τελευταία πέντε χρόνια της ενεργό αγωνιστικής του παρουσίας και από το 1990 σαν Α.Ο.Κ. Όλυμπος Κατερίνης. Ένα μέσα της δεκαετίας 1990 - 2000 διέκοψε τις αγωνιστικές του δραστηριότητες. Προσωπικά έχω πολύ ωραίες και ευχάριστες αναμνήσεις από την ομάδα του Α.Ο.Κ. που ανέδειξε το Λάκη Παπαϊωάννου που έπαιξε στη συνέχεια στον Πιερικό, τον Ηρακλή, τον ΠΑ.Ο.Κ. και άλλες ομάδες όπως βέβαια και στην εθνική ομάδα αλλά και άλλες μικρότερης αγωνιστικής εμβέλειας ποδοσφαιριστές και τα τελευταία χρόνια ωρίμασε στο μυαλό μου η επαναδραστηριοποίηση του Α.Ο.Κ. Ολύμπου.
Πριν από λίγο καιρό η σκέψη μου για επιστροφή στη δράση του Α.Ο.Κ. μου έγινε έμμονη ιδέα αφού η ομάδα αυτή που εκπροσωπούσε το κέντρο της Κατερίνης δεν υπάρχει και εκτός του Πιερικού που είναι η ομάδα όχι μόνο των Κατερινιωτών αλλά και όλη της Πιερίας δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να εκπροσωπεί το κέντρο της πόλης της Κατερίνης.
Α.Ε. Ποντίων - Βατανιακός και Εθνικός που θεωρούνται και είναι ομάδες της Κατερίνης αλλά όχι του κέντρου έχουν γράψει και γράφουν μια ξεχωριστή ιστορία αλλά εκπροσωπούν κυρίως κάποιες ιδιαίτερες περιοχές της Κατερίνης αλλά όχι το κέντρο όπως ήταν παλαιότερα ο Α.Ο.Κ. Όλυμπος.
Το ίδιο συμβαίνει και με την 25η Μαρτίου, τον Άρη Κοκκινοπλιτών, τον Ατρόμητο Κατερίνης, τη Σάρισσα και την Ελπίδα Ανδρομάχης και την Ελπίδα Κατερίνης.
Εκείνο που με ώθησε κυρίως είναι ότι μια ομάδα που έχει μια ιστορία στο Κατερινιώτικο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να βρίσκεται σε αδράνεια και έτσι με κάποιους φίλους μου και λάτρεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αποφασίσαμε την επιστροφή του Α.Ο.Κ. Ολύμπου Κατερίνης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.
Οι φίλοι μου αυτοί είναι ο Λευτέρης Μπουζούκης, ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος, ο Νίκος Καρανταϊδης, ο Παύλος Πουλικίδης και ο Κώστας Μαυρόπουλος (Νανίκας) επαναδραστηριοποιήσαμε τον Α.Ο.Κ. Όλυμπος Κατερίνης.
Πιστεύουμε με πολύ δουλειά και υπομονή θα καταφέρουμε να κάνουμε και πάλι τον Α.Ο.Κ. Όλυμπο μια ελκυστική και ανταγωνιστική ομάδα. Η φετινή χρονιά το ξέρουμε ότι είναι δύσκολη γιατί ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας αυτή κάπως αργά. Δε βιαζόμαστε όμως και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα κάνουμε μια αξιόμαχη ομάδα.
Β.Κ. Καλά όλα αυτά αλλά χρειάζονται παίκτες και γήπεδο. Έχουν εξασφαλιστεί αυτά;
Αλέκος Κουτσής: Όλα τα παιδιά της Διοίκησης έχουν διάθεση και πίστη ότι όλα θα πάνε καλά αν και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν τόσο για το έμψυχο δυναμικό όσο και για το γήπεδο. Όταν υπάρχει θέληση και όρεξη για προσφορά και για δουλειά και δημιουργία όλα μπορούν να γίνουν.
Β.Κ. Ποιος είναι ο προπονητής της ομάδας σας;
Αλέκος Κουτσής: Προπονητής μας είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης με δίπλωμα UEFA B! που τα τελευταία οκτώ χρόνια δούλεψε σε διάφορες ομάδες Α' - Β' κατηγορίας της Πιερίας με επιτυχία. Πιστεύουμε στις ικανότητές του και ότι με κάποιους παλιούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές και άλλα νέα παιδιά θα παρουσιάσει μια αξιόμαχη ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο.
Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε τους παλιούς φίλους του Α.Ο.Κ. Ολύμπου αλλά και όσους έπαιζαν στην ομάδα να 'ρθουν κοντά μας και βέβαια όσοι έπαιξαν στον Α.Ο.Κ. Όλυμπο και να είναι σίγουροι ότι δε θα τους απογοητεύσουμε αν και επιδίωξη μας ήταν ένα πιο δυνατό ρόστερ. Η φετινή χρονιά είναι αναγνωριστική και εκείνο που θέλουμε φέτος είναι μια αξιοπρεπή παρουσία. Μια χρονιά που θα μπουν οι βάσεις για να γίνει ο Α.Ο.Κ. Όλυμπος τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστής.
Β.Κ.: Σου εύχομαι Αλέκο την καλύτερη δυνατή επιτυχία της ομάδας, του ιστορικού Α.Ο.Κ. Ολύμπου.
Αλέκος Κουτσής: Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές αλλά και τη δυνατότητα που μου έδωσες να κάνω γνωστές τις προθέσεις μου και της Διοίκησης στους φιλάθλους όχι μόνο της Κατερίνης αλλά και της Πιερίας και τους δίνω το λόγο μου ότι όπως δούλεψα τα δέκα τελευταία χρόνια, σαν παράγοντας στον Βατανιακό πέντε χρόνια και τεσσεράμισι στον Ερασιτέχνη Πιερικό και με την εμπειρία που απέκτησα και την αγάπη που έχω για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα είναι τα μεγάλα όπλα μου για την επιτυχία.

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks