Ο Σχορτσανίτης στο δρόμο του ΠΑΟ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σάββατο 7 Μαίου 2011

Η Μακάμπι θα διεκδικήσει μαζί με τον Παναθηναϊκό το φετινό τίτλο της Ευρωλίκας. Οι Ισραηλινοί "διέλυσαν" τη Ρεάλ Μαδρίτης και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας.... εκτός τους Ισπανούς, οι οποίοι στη χώρα τους αναγκάστηκαν να αναλάβουν το ρόλο του κομπάρσου. Το σύνολο του Μπλατ στην πρώτη περίοδο όταν έκανε λογικές επιθέσεις, με την μπάλα να γυρνάει, εύρισκε τον τρόπο να τη βάλει στο αντίπαλο καλάθι. Όταν η επιλογή ήταν να εκδηλωθούν  επιθέσεις λίγων δευτερολέπτων, τότε έδινε την ευκαιρία στη Ρεάλ να μαζέψει το αμυντικό ριμπάουντ.
Οι περισσότεροι θα περίμεναν τη Μακάμπι να "χτυπήσει" κάτω από το καλάθι με την πληθωρική παρουσία του Σχορτσιανίτη, ωστόσο έγινε το αντίθετο. Τόμιτς και Ρέγες σάρωναν τα επιθετικά ριμπάουντ, ανανέωναν τις επιθέσεις της ομάδας τους, ωστόσο δύσκολα έβαζαν τη "στρογγυλή θεά" στο πλεκτό.
Χαρακτηριστικό της αστοχίας των Ισπανών είναι ότι με 11 επιθέσεις περισσότερες από τη Μακάμπι στο πρώτο μέρος, "κατάφεραν" να πάνε στα αποδυτήρια βρισκόμενοι πίσω στο σκορ με τρεις πόντους (32-29).
Η Μακάμπι μεταμορφωμένη στο τρίτο δεκάλεπτο πάτησε το γκάζι και άφησε τη Ρεάλ να παλεύει να βγει από τη... σκόνη. Ο Ειντσον πήρε από το χεράκι τους ισραηλινούς και τους οδήγησε στη νίκη. Με σερί 10-2 το σύνολο του Μπλατ μετέτρεψε το 43-40 σε 53-42 και κάπου εκεί έβαλε τέλος στα όνειρα των Ισπανών για τη συμμετοχή στον τελικό.
Ο γρήγορος ρυθμός που είχε επιβάλει η Μακάμπι είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς και να ξεπερνάει τους 20 πόντους. Ο Σχορτσιανίτης χωρίς να θέλξει με την απόδοση του έφτασε αθόρυβα στους 15 πόντους, ενώ ο Ειντσον σταμάτησε στους 19 πόντους έχοντας κατεβάσει 8 ριμπάουντ και έχοντας κλέψει έξι φορές την μπάλα.  
Πλέον Μακάμπι και Παναθηναϊκός θα βρεθούν για τρίτη φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το 2000 είχαν βγει νικητές οι "πράσινοι", αλλά την επόμενη σεζόν στη Σουπρολίγκα οι Ισραηλινοί ανάγκασαν τους πρωταθλητές Ελλάδος στη μοναδική τους ήττα σε τελικό. Οι δύο ομάδες έχουν από πέντε κατακτήσεις, αλλά μόνο η μία την Κυριακή το βράδυ θα πιάσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη δεύτερη θέση, βάζοντας στην μπλούζα της το έκτο αστέρι.

Τα δεκάλεπτα:
14-12, 32-29, 55-47, 82-63
http://www.novasports.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks