Αποφασίστηκε (αβέβαιη) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΠΑΟ Στα 15 εκατ. ευρώ ορίστηκε το ποσό της ΑΜΚ αλλά εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν θα καλυφθεί το ποσό

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/10D5BB82C1442939BBCA96138A2663F2.jpg 
Τρίτη 12 Απριλίου 2011
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ωστόσο ήδη εκφράζονται ανησυχίες ότι δύσκολα θα καλυφθεί το ...συγκεκριμένο ποσό. Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης έκτακτης συνεδρίασης της Τρίτης (12/4) ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας ανέλυσε τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το Τριφύλλι και κατέθεσε τρία προσχέδια για τον εξορθολογισμό του μπάτζετ (σε περίπτωση ΑΜΚ 5, 10 και 15 εκατ. ευρώ) τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αποδεσμεύσεις, περικοπές και πωλήσεις παικτών.

Εν τέλει το 20μελες διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ μέχρι τις 6 Μαϊου, γεγονός που επιτάσσει την εφαρμογή σκληρής οικονομικής πολιτικής καθώς θα πρέπει τους επόμενους μήνες να εξοικονομηθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» που προκύπτει από τον προϋπολογισμό των εσόδων (25 εκατ. ευρώ) και των εξόδων (50 εκατ. ευρώ).

«Θα γίνει αύξηση 15 εκατ. ευρώ
» δήλωσε ο κ. Γόντικας, ο οποίος όμως συμπλήρωσε: «Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα γιατί οι υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες. Ολα αυτά θα πρέπει να γίνουν μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα. Τότε θα υπάρξει και νέο ΔΣ όπου θα συζητήσουμε για το μέλλον του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου μιλήσαμε για τα οικονομικά ζητήματα τη ομάδας».

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ μολονότι απέφυγε να μιλήσει για πωλήσεις, άφησε να εννοηθεί ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να υπάρξει πλάνο γενναίων περικοπών: «Οπως διαπιστώσαμε και σήμερα πρέπει να γίνουν και άλλες ενέργειες πέραν της αύξησης. Στα μέσα του επόμενου μήνα θα γνωρίζουμε τι λεφτά θα υπάρχουν και τι περικοπές θα πρέπει να γίνουν. Αν δεν γίνουν σημαντικές ενέργειες πάντως θα έχουμε πρόβλημα».

Πολέμης: Δεν φτάνουν τα χρήματα
Τον προβληματισμό και την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε το μέλος της διοικούσας επιτροπής και μέτοχος κ. Αδαμάντιος Πολέμης, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα καλυφθεί το ποσό της αύξησης το οποίο εκτιμά ότι θα φτάσει τα 7-8 εκατ. ευρώ.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που γίνεται. Κατ’ αρχάς, το θέμα είναι να μπουν στην ομάδα τα 15 εκ. ευρώ. Με αυτά σε πρώτη φάση μπορεί να γίνει μία σωστή διαχείριση. Το θέμα όμως είναι πόσα από αυτά θα μπουν στο ταμείο. Εγώ θα ήθελα να αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 30 εκατ. ευρώ για να μπουν σίγουρα τα 15 εκατ. Δεν γνωρίζω με ακρίβεια τα ποσά αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι θα βάλουν και κάποιοι όχι. Πστεύω ότι στο τέλος θα μπουν περίπου 7-8 εκ. ευρώ» δήλωσε ο κ. Πολέμης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Δεν φτάνουν αυτά τα χρήματα και ο σκοπός είναι να μην ζητάς συνέχεια από τους μετόχους. Επέμεινα ότι πρέπει να θέσουμε ένα χρονικό όριο στο πότε πρέπει να μπουν αυτά τα λεφτά για να δούμε πόσα θα μαζευτούν στο τέλος και τι θα κάνουμε στη συνέχεια».
Ως προς το ενδεχόμενο πώλησης βασικών παικτών ο κ. Πολέμης τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του ΔΣ δεν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένους παίκτες αλλά συμπλήρωσε ότι «αν δεν μαζευτεί το έλλειμμα, τότε θα γίνουν πωλήσεις έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα. Εφέτος κάπως θα βγει η χρονιά. Θεωρώ όμως ότι από του χρόνου που λήγουν πολλά συμβόλαια θα είναι καλύτερα γιατί θα γίνει ένας σχεδιασμός σε άλλη βάση. Το μπάτζετ θα πρέπει να μειωθεί τη νέα σεζόν γιατί δεν βλέπω διάθεση από τους μετόχους να βάλουν χρήματα όπως παλιά».
Θ. Γιαννακόπουλος: Ζοφερό το μέλλον
Προηγουμένως, την απαισιοδοξία του για τις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό είχε εκφράσει ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη στο διοικητικό συμβούλιο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος εξερχόμενος από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ έκανε λόγο για «ζοφερό μέλλον», «διχογνωμίες» και «μεγάλο οικονομικό άνοιγμα».

«Εγώ λέω πάντα την αλήθεια στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είναι ζοφερό το μέλλον της ομάδας.Υπήρξαν έριδες, διχογνωμίες κι ο καθένας ήθελε να περάσει τη δική του γραμμή. Ο Παναθηναϊκός θέλει ενωμένες δυνάμεις. Αυτό δεν γίνεται όμως. Το θέμα δεν είναι αγωνιστικό, αλλά οικονομικό. Θέλει λεφτά η ομάδα και λείπουν χρήματα. Οι αρμόδιοι θα σας πουν πόσο είναι το άνοιγμα» δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ.
Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Σημειώνεται, ότι από τους πέντε βασικούς μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόνο ο κ. Βαρδινογιάννης ήταν παρών καθώς οι κκ.
Α. Βγενόπουλος, Ν. Πατέρας, Π. Γιαννακόπουλος και Μ. Ζολώτας εκπροσωπήθηκαν από μέλη του διοικητικού συμβουλίου (ούτως ή άλλως, πέραν του κ. Π. Γιαννακόπουλου, οι υπόλοιποι δεν κατέχουν θέση στο Δ.Σ.).
ΒΗΜΑ - Γιάννης Σκόκας
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks