ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 Ανδρών: ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 78-68 // Άργησε να πάρει μπροστά

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
Ο κακός του εαυτός στο πρώτο ημίχρονο και η ατυχία στο δεύτερο είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία ο Πιερικός Αρχέλαος να κάνει το πρώτο του διπλό το ...Σάββατο στο Λαύριο εναντίον της ομώνυμης τοπικής ομάδας που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Λαυρίου μια σταθερή και αήττητη στην έδρα της ομάδα, έχοντας εδώ και χρόνια τον ίδιο κορμό παικτών,  πήρε  τη νίκη αφού οι παίκτες του Πιερικού Αρχελάου δεν κατάφεραν εξουδετερώσουν τα ατού της.
Οι παίκτες του Πιερικού Αρχελάου για άλλο ένα εκτός έδρας ματς μπήκαν μουδιασμένα, με κακή αμυντική λειτουργία, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην γηπεδούχο ομάδα να πάρει διαφορά 15 πόντων πολύ νωρίς, χωρίς να υπάρξει δυνατότητα αντίδρασης από την κατερινιώτικη ομάδα. Σε αυτό το διάστημα ο Πιερικός Αρχέλαος είχε κακές επιλογές στην επίθεση με σουτ 3 πόντων χωρίς αποτέλεσμα, ενώ δεν μπορούσε να περάσει και η μπάλα μέσα στην ρακέτα και να πάρουν ρόλο και οι ψηλοί της ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την τύχη να δούμε έναν άλλο Πιερικό Αρχέλαο με ψυχή και πίστη για την ανατροπή και τη νίκη που δυστυχώς όμως δεν είχε τη τύχη με το μέρος του, αφού σε κρίσιμα σημεία η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι .
Με το «καλημέρα»  του 3ου 10λεπτου η σωστή άμυνα και οι καλές επιθετικές επιλογές άλλαξαν το σκηνικό του αγώνα και η διάφορα άρχισε να ροκανίζεται. Οι 14 πόντοι της διαφοράς έγιναν 4 και όλα ήταν ανοικτά. Οι παίκτες κλειδιά του Λαυρίου μαρκαρίστηκαν σωστά και το πρέσινγκ απέδωσε γρήγορους αιφνιδιασμούς και ξεμαρκάριστα σουτ.
Με το ίδιο πάθος συνέχισαν και στο τελευταίο 10λεπτο αλλά σε καίρια σημεία που μειωνόταν η διαφορά, οι λανθασμένες επιλογές και η ατυχία (κορυφαία στιγμή 1,30 πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν 72-66 χάθηκε αιφνιδιασμός και άστοχο τρίποντο από τον Τζερομάνοβς αφού η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι μπήκε και βγήκε από το καλάθι του Λαυρίου) δεν έδωσαν τη δυνατότητα να έρθει το σκορ στα ίσια και να ελπίζει στο ροζ φύλλο του αγώνα.
Καλύτεροι  του Πιερικού Αρχελάου οι Νάνης , Ροδοστόγλου (επέστρεψε επιθετικά ), Τζερομάνοβς και ο μαχητικός Μαλτέσιος. Εκτός ρυθμού σε άμυνα και επίθεση από την αρχή του αγώνα ο Παπαχρήστος.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Μαχαιριανάκης, Κατραχούρας και Μπορμπαντωνάκης.
Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-29, 63-53, 78-68.
Οι συνθέσεις:
ΛΑΥΡΙΟ (Σερελής)
Αθανασόπουλος, Καρβούνης 8 (2), Μπάκας 4, Κακιούζης 15 (1), Σίννης, Γιαννακόπουλος 25 (4), Περάκης, Λυκογιάννης 6, Ψηλέας 16.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος)
Μπεχλιβάνης 6 (2), Παπαχρήστος 4, Τζερομάνοβς 8 (2), Νάνης 21 (1), Μαλτέσιος 4, Ροδοστόγλου 15 (1), Σιβορότκα 6, Τσουκ 4.
Το ερχόμενο Σάββατο αρχίζει ο β΄γύρος του πρωταθλήματος με αγώνα εκτός έδρας στην Νήαρ Ηστ. Στόχος φυσικά είναι η νίκη μέσα στη Νήαρ Ηστ η οποία σημειωτέον  κέρδισε τον Αμύντα και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες της για παραμονή στηνΑ2, την πιο ανταγωνιστική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ στην πιο συναρπαστική χρονιά της (από την 6η θέση έως την 15η  η διάφορα είναι μόνο3 βαθμοί).
 
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks