ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ - "Αλωσε" το Ντονκάστερ και "αγκάλιασε" πρόκριση. ΚΕΡΔΙΣΕ 1-2 ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 3-3-2010
http://www.novasports.gr/soccer/euro/default.asp?aid=203434
Ο Παπαδόπουλος πανηγυρίζει στην Αγγλία Την πρόκριση στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος "αγκάλιασε" η Εθνική ομάδα των Ελπίδων, με την νίκη της 2-1 στο Ντονκάστερ επί της Αγγλίας. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα και ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε το 0-2. Μείωσε για τους γηπεδούχους ο Ντελφουνέσο.

Η Ελλάδα έφτασε τους 16 βαθμούς στον όμιλο, όπου φυσικά είναι πρώτη, την στιγμή που η Αγγλία έμεινε δεύτερη με 11 βαθμούς. Η Ελλάδα έχει ακόμα ένα παιχνίδι, αυτό με την ΠΓΔΜ εκτός έδρας, ενώ η Αγγλία θα πρέπει να παίξει στην Πορτογαλία, αλλά και εντός έδρας με την Λιθουανία.

Πλέον με την ισοβαθμία να είναι υπέρ της, η Ελλάδα χρειάζεται ουσιαστικά έναν βαθμό κόντρα στην ΠΓΔΜ, έτσι ώστε, ακόμα κι αν ισοβαθμήσει με τους Αγγλους στους 17 βαθμούς, τότε να είναι αυτή που θα περάσει στην επόμενη φάση. Βέβαια θα πρέπει και οι Αγγλοι να κερδίσουν και τα δύο επόμενα παιχνίδια τους, προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν τους 17 βαθμούς.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η κυριαρχία της ελληνικής ομάδας ήταν απόλυτη. Η εθνική πήρε τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις στην ελληνική εστία.

Παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο 16' με τον Κουτσιανικούλη (τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Ρίτσαρντς) και στο 22' με τον Γ. Παπαδόπουλο (απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ ο Λόουτς).

Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να προηγηθεί στο 28', όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της αγγλικής άμυνας στην εκτέλεση κόρνερ από τον Δημούτσο και με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Θα μπορούσε, μάλιστα να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, αν ο Λόουτς δεν πραγματοποιούσε νέα εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Αργυρίου.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Αγγλους στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και να πετύχει το δεύτερο τέρμα της. Ο Κουτσιανικούλης στο 49' πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια, δίνοντας την ασίστ στην κατάλληλη στιγμή στον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα με πλασέ να κάνει το 0-2.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 52', όταν ο Γουΐλσιρ από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα η εθνική έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Δημούτσου από πλάγια θέση μπλόκαρε ο Λόουτς. Η Αγγλία προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-2 με πλασέ του Ντελφουνέσο στο 80'. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν αντιμετώπισε στη συνέχεια ιδιαίτερα προβλήματα και πήρε δίκαια τη σπουδαία νίκη.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Μάριο Στραχόνια παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Αργυρίου, Κατσικογιάννη.

ΑΓΓΛΙΑ: Λόουτς, Γουόκερ, Μπέρτραντ, Μουάμπα (54' Στάριντζ), Ρίτσαρντς, Σμόλινγκ (74' Ντελφουνέσο), Γουΐλσιρ, Κάτερμολ, Κάρολ, Ρόντγουελ, Κλέβερλι (87' Γκόσλινγκ)
ΕΛΛΑΔΑ: Γιακουμής, Αργυρίου, Σκόνδρας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουτσιανικούλης (62' Κατσικογιάννης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (71' Παπάζογλου), Δημούτσος, Γιάντσης (78' Γκέντσογλου).

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks