«Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε;» Επίθεση Μποροβήλου στον ΠΑΟ και απάντηση Πατέρα...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010  


Χωρίς... καθυστέρηση απάντησε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, στην επιστολή που κοινοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο Γιώργος Μποροβήλος και στην οποία καλούσε... τους «πράσινους» να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Τρίπολη, μετά το μεταξύ τους παιχνίδι.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναρωτιέται τι θα μπορούσε να κάνει η πράσινη ΠΑΕ, απ' την ώρα που δεν είχε λάβει εισιτήρια.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:


«Κύριε Πρόεδρε,


Σε απάντηση σχετικής επιστολής σας θα ήθελα να ξεκινήσω επισημαίνοντας το παράδοξο να εκδηλώνετε εσείς ως γηπεδούχος στον συγκεκριμένο αγώνα τον προβληματισμό σας για τα όσα συνέβησαν προς εμάς που ως φιλοξενούμενοι δεν έχουμε ούτε την ευθύνη αλλά ούτε καν την αντικειμενική δυνατότητα να ελέγξουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.


Πέραν αυτού, πρέπει να σημειώσω ότι, όπως σωστά αναφέρετε στην επιστολή σας, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ούτε ζήτησε ούτε και πήρε εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ακόμα περισσότερο, στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ την περασμένη Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, αναρτήσαμε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέραμε ότι δεν πήραμε εισιτήρια και ενημερώναμε ότι δεν θα διατίθενται εισιτήρια την ημέρα του αγώνα και συνεπώς δεν θα μπορούν να προσέρχονται στο γήπεδο φίλαθλοι χωρίς εισιτήριο.


Έχοντας ανακοινώσει τα παραπάνω βάσει της σχετικής απόφασης για τα μέτρα ασφαλείας, φανταστείτε την έκπληξή μας όταν λάβαμε αναφορές ότι στην πόλη της Τρίπολης κάποιοι κυκλοφορούσαν με μπλοκ εισιτηρίων (!), (προφανώς όχι ηλεκτρονικών...) τα οποία και πουλούσαν την ημέρα του αγώνα!


Σύμφωνα με άλλες αναφορές, αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν φιλάθλους του Παναθηναϊκού από την πόλη στο γήπεδο του Αστέρα και τους τοποθέτησαν σε διακριτή κερκίδα κόντρα στην απαγόρευση μετακίνησης που είχε αποφασίσει η ίδια η ΕΛ.ΑΣ!


Κατόπιν των παραπάνω απορώ ειλικρινά για ποιο λόγο θέτετε τα ερωτήματα σας προς την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Τι θα μπορούσαμε άραγε να είχαμε κάνει; Να αποκλείσουμε την Εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου; Να μισθώσουμε ιδιωτική εταιρία security για να αστυνομεύσει το γήπεδο άλλης ΠΑΕ; Να τοποθετήσουμε τουρνικέ στο γήπεδό σας; Ή μήπως να ελέγξουμε την έκδοση «ηλεκτρονικών» εισιτηρίων από την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης;


Συνοψίζοντας, επαναλαμβάνω την προφανή απορία μου: αν εσείς δηλώνετε αδυναμία να ελέγξετε τα όσα συνέβησαν και παραπονείστε για τα γεγονότα αυτά, τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς που καλούμαστε να απολογηθούμε για γεγονότα που συνέβησαν σε ξένο γήπεδο μετά από αγώνα για τον οποίο δεν ζητήσαμε και δεν πήραμε εισιτήρια; Για γεγονότα που έχουμε ήδη δημόσια καταδικάσει με επίσημη ανακοίνωσή μας αν και συνέβησαν ερήμην μας και αντίθετα με την γνώμη και τη δημόσια προτροπή μας.


Θέση μου είναι πως πρέπει από κοινού ΠΑΕ, ΕΠΟ, Super League, Πολιτεία και Αστυνομία να επεξεργαστούμε ένα θεσμικό πλαίσιο, όχι απλά κατασταλτικό, αλλά που θα θωρακίζει αφενός τις συνθήκες του πρωταθλήματος και αφετέρου θα βασίζεται στην κοινή λογική αποδίδοντας αντικειμενικά τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε πλευρά.


Με εκτίμηση,


Νικόλας Δ. Πατέρας

Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ».

Η επιστολή του Γιώργου Μποροβήλου προς τον Νικόλα Πατέρα:


«Κύριε Πρόεδρε,

Oπως γνωρίζετε στην προχθεσινή αναμέτρηση των ομάδων μας στην Τρίπολη, έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια από φιλάθλους της ομάδας σας.

Γνωρίζουμε επίσης ότι επίσημα ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ούτε ζητήσατε ούτε λάβατε εισιτήρια. Πλην όμως είναι η τέταρτη φορά που ως γηπεδούχος ο ΑΣΤΕΡΑΣ υπόκειται σοβαρές συνέπειες χωρίς να φέρει καμία ευθύνη από ομάδες που δεν είχαν πάρει επίσημα εισιτήρια. Μέχρι τώρα ποτέ φίλαθλοί μας δεν έχουν προκαλέσει το παραμικρό επεισόδιο οποιασδήποτε μορφής ούτε εντός ούτε εκτός έδρας με αποτέλεσμα να μην έχουμε αντιπαλότητα ή προηγούμενα με καμία ομάδα. Η όποια αντιπαλότητα για μας είναι καθαρά αγωνιστική και περιορίζεται αποκλειστικά στα 90 λεπτά του αγώνα.


Εμείς ως ΑΣΤΕΡΑΣ, κύριο μέλημα έχουμε την ασφάλεια των θεατών κατά την προσέλευση, τη διάρκεια του αγώνα και κατά την αποχώρησή τους. Eχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εντός και εκτός γηπέδου όπως για παράδειγμα, χώρο στάθμευσης για τουλάχιστον 2000 αυτοκίνητα, περίφραξη γηπέδου ύψους 6 μέτρων με αγκαθωτό σύρμα στην κορυφή για να αποτρέπεται η είσοδος ταραχοποιών.


Κατασκευάσαμε κερκίδα φιλοξενουμένων χωρητικότητας 2000 θεατών τελείως απομονωμένη από τους άλλους χώρους του γηπέδου για τον κύριο όγκο των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, όχι για να προφυλάξουμε αυτούς από τους δικούς μας φιλάθλους, αλλά όσο και αν ακούγεται παράξενο τους φιλάθλους του ΑΣΤΕΡΑ από τους φιλοξενούμενους.


Παρά τα ανωτέρω μέτρα, παρεμβάσεις και κατασκευές και παρότι ειρηνικά οι φιλοξενούμενοι μη οργανωμένοι οπαδοί μπορούσαν να προμηθευτούν εισιτήρια επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και να εισέλθουν νόμιμα στο γήπεδο, αυτοί προτίμησαν να εισβάλουν χωρίς εισιτήριο στη Θύρα 4 και να προκαλέσουν αναταραχή πριν την έναρξη του αγώνα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μετά το πέρας του αγώνα επιτέθηκαν στις λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις και άρχισαν να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες για μια ακόμα φορά ανεξέλεγκτων καταστάσεων.


Ο ΑΣΤΕΡΑΣ από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στη SUPER LEAGUE εφάρμοσε το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο εκδίδεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και είναι ονομαστικό. Και τώρα θέτουμε το ερώτημα: τι φταίει το Σωματείο μας και οι φίλαθλοί μας να βιώνουν αυτά τα τρομοκρατικά έκτροπα, να πληρώνουμε τα σπασμένα και να μην μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας πουθενά και το πιο βασικό κανείς να μην τιμωρείται;


Καλούμε κάθε υπεύθυνο και εμπλεκόμενο με τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί η συνέχεια προβλέπεται δύσκολη και φοβόμαστε ότι γρήγορα η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο και θα θρηνήσουμε θύματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις της Τρίπολης ούτε αρκούν αλλά ούτε και έχουν την εμπειρία να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις χωρίς τη βοήθεια των αντίστοιχων από την Αθήνα σε αριθμό και εμπειρία δυνάμεων. Κλείνοντας ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που η βία κάνει την εμφάνισή της στο γήπεδό μας, που φημίζεται για τη φιλοξενία της σε κάθε αντίπαλο.

Μποροβήλος Γιώργος

Πρόεδρος ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης».
http://www.tovima.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks