ΠΑΟΚ… 32 καρατίων!«ΧΡΥΣΗ» ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ» ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΕ 1-0, ΠΕΡΑΣΕ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ. ΤΟ ΓΚΟΛ Ο «ΣΑΛΠΙ» (BINTEO)-

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ… 32 καρατίων! 
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
Ο ΠΑΟΚ φέτος στον όμιλο του Europa League είχε δυο νίκες με 1-0 (Ντιναμό, Βιγιαρεάλ) και το καλό… τρίτωσε στο παγωμένο Ζάγκρεμπ (-3 βαθμοί Κελσίου!), όπου ο «Δικέφαλος» με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη νίκησε την Ντιναμό με το… αγαπημένο του σκορ και προκρίθηκε πανηγυρικά στη φάση των «32» της διοργάνωσης.
Η νίκη της Βιγιαρεάλ στο Μπριζ με 1-2 έφερε την ομάδα του Μάκη Χάβου στη 2η θέση, αλλά η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής (17/12, 14:00) στη Νιόν!

Με εμφάνιση αλά… Σάντος στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με το γκολ του «Σάλπι» στο 60`, ρίχνοντας τους Κροάτες στο καναβάτσο, αφού έκτοτε ουσιαστικά δεν απειλήθηκε.

Ο «Δικέφαλος» στο πρώτο μέρος απειλήθηκε στο δεύτερο μισό, αλλά πάλεψε, άντεξε (ήταν και τυχερός στο δοκάρι του Σαμίρ) και εν τέλει πανηγύρισε μια πέρα για πέρα δίκαιη πρόκριση!

Μπουσαϊντί (δεξιά) και Σνάουτσνερ επέλεξε στα πλάγια μπακ ο Μάκης Χάβος, ενώ το επιθετικό δίδυμο μπροστά ήταν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης σε 4-4-2.

Ο Χαλίλχοζιτς παρέταξε την Ντιναμό επίσης σε 4-4-2 με τους Μπετσιράι και Τόμετσακ στην κορυφή της επίθεσης.

Απείλησε με Κλάους

Στην ευκαιρία του Μπετσιράι στο 2` ο ΠΑΟΚ απάντησε πολύ γρήγορα στο 6`, όταν ο Αθανασιάδης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ασυνεννοησία του Κελάβα με τους αμυντικούς του, αλλά ο Κροάτης γκολκίπερ απέκρουσε την προβολή του νεαρού φορ.

Γενικά, το ματς στην αρχή είχε καλό ρυθμό, με την Ντιναμό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως όμως να απειλεί καίρια τον Χαλκιά.

Γλίτωσε στο τσακ…

Στο 19` ο Μπάντελι μπήκε από δεξιά και σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έστω και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Πάλι ο ίδιος παίκτης στο 26` πήγε να εκμεταλλευτεί την κακή έξοδο του Χαλκιά, αλλά το σουτ του πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Η Ντιναμό άγγιξε επίσης το 1-0 στο 30`, αλλά σαν «από μηχανής θεός» ο Κοντρέρας έδιωξε με το στήθος πάνω στη γραμμή την προβολή του Τονέλ… Η ευκαιρία του Τόμετσακ στο 34` «χτύπησε» το καμπανάκι, καθώς Σνάουτσνερ και Μπουσαϊντί είχα προβλήματα στα άκρα με τους Σαμίρ και Αντέμι.

Οι φάσεις για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκαν με τον Σαμίρ να βρίσκει τη ρίζα του δοκαριού του Χαλκιά με φάουλ στο 43`. Ο ΠΑΟΚ από το 25` και μετά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα ανασταλτικά, ενώ επιθετικά ήταν ακίνδυνος, με τους παίκτες να ψάχνουν με μακρινές μπαλιές τους «Σάλπι» και Κλάους.

Οι Κροάτες ξεκίνησαν πιέζοντας στο δεύτερο μέρος, όμως ο Αθανασιάδης ήταν που στο 54` έπιασε ένα μακρινό σουτ αναγκάζοντας τον Κέλαβα να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Σάλπι… γκολ!!

Ενώ ο Χαλίλχοζιτς είχε περάσει μέσα και τον Ρουκάβινα για να τονώσει την επίθεση της Ντιναμό, ο Σαλπιγγίδης στο 60` έκανε το 0-1!! Ο Αθανασιάδης του έκοψε υπέροχα την πάσα στα δεξιά και ο επερχόμενος 29χρονος φορ με ωραίο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Οι Κροάτες πλέον εκτός από το άγχος είχαν και το χρόνο εναντίον τους, καθώς πλέον κυνηγούσαν την ανατροπή για να προκριθούν.

Κρατώντας το μηδέν και ψάχνοντας την κόντρα

Ο Χάβος στο 68` απέσυρε τον Σαλπιγγίδη και έβαλε τον Ελ Ζαρ, θέλοντας έναν παίκτη στο κέντρο για να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο απέναντι στην πίεση των γηπεδούχων. Όπως όλη η Ντιναμό είχε βγει μπροστά για το γκολ, ο ΠΑΟΚ έψαχνε την κόντρα και στο 70` ο Ελ Ζαρ σε μία από αυτές έβγαλε δεξιά στον Κλάους, αλλά το σουτ του πήγε άουτ.

Οι «γιόμες» των Κροατών ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για την άμυνα της ελληνικής ομάδας και από ένα σημείο και μετά οι γηπεδούχοι δεν είχαν κουράγιο ούτε αυτό να κάνουν…

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του ΠΑΟΚ και τίποτα δεν μπορούσε να στερήσει από τον Χάβο και τους παίκτες του τη μεγάλη αυτή νίκη-πρόκριση, όπως και έγινε! Αν μάλιστα, ο Φιλομένο στο 93`ήταν ομαδικός και δεν τέλειωνε τη φάση μόνος του από πλάγια αντί να δώσει στον Ελ Ζαρ θα μιλούσαμε για τον απόλυτο θρίαμβο!

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοζιτς): Κέλαβα, Καλέγιο (59` Ρουκάβινα), Αντέμι (67` Σλέπιτσκα), Έτο (75` Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπάντελι, Μπάρμπαριτς, Μπέτσιράι, Κουφρέ, Τονέλ

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68` Ελ Ζαρ), Κοντρέρας, Φωτάκης (90` Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης (82` Φιλομένο)
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ
Κίτρινες: Μπάντελι, Μπετσιράι/Γκαρσία, Μπουσαϊντί (sportdog.gr)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks