Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-0 - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010
Ποιο ντέρμπι; Μια Μπαρτσελόνα βγαλμένη από το… διάστημα έκανε πλάκα στο «El Clasico», διασύροντας με το… φτωχό 5-0 την Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μουρίνιο έγινε έρμαιο ...των διαθέσεων των Καταλανών, οι οποίοι σκόραραν όποτε και με όποιο τρόπο ήθελαν, φτάνοντας σε μια μεγαλειώδη νίκη. Τσάβι, Πέδρο, Βίγια (2) και Γιεφρέν υπέγραψαν το θρίαμβο για το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Από τη σέντρα του αγώνα η Μπαρτσελόνα φρόντισε να δείξει ποιος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, ρίχνοντας στα… σχοινιά τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μέσι προϊδέασε για αυτό που θα ακολουθήσει, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι με μια λόμπα μέσα από την περιοχή. Δεν πρόλαβαν να περάσουν τέσσερα λεπτά και ο Τσάβι έβαλε… φωτιά στις εξέδρες του «Καμπ Νου», νικώντας από κοντά τον Κασίγιας ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Ινιέστα. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να βρίσκονται σε άλλο γήπεδο και στο 18’ ήρθε η σειρά του Πέδρο με πλασέ σε κενή εστία, μετά την μπαλιά του Βίγια, να γράψει το 2-0 κάτω από αποθέωση. Τι και αν είχαν βάλει γερά θεμέλια της νίκης, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν αλύπητα για ένα τρίτο γκολ. Οι παίκτες του Μουρίνιο στον αντίποδα προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να κόψουν το ρυθμό της Μπαρτσελόνα και το κατάφερε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 30ο λεπτό, δημιουργώντας ένταση στο ματς με την ενέργεια του να σπρώξει τον Πεπ Γκουαρντιόλα ώστε να πάρει την μπάλα μέσα από τα χέρια του για να εκτελέσει πλάγιο. Η διακοπή του ματς, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη, αποσυντόνισε τους «μπλαουγκράνα» και έδωσε την ευκαιρία στην Ρεάλ να ξεμυτίσει από την περιοχή της. Παρ’ όλα αυτά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους η μόνη απειλή της «βασίλισσας» ήταν με ένα μακρινό φάουλ του Ρονάλντο που έφυγε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Βαλντές.

Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε και στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα. Το τρίτο γκολ για τους πρωταθλητές Ισπανίας ήταν ζήτημα χρόνου και στο 54’ ο Νταβίδ Βίγια το πέτυχε μετά από φανταστική ασίστ του Μέσι! Πριν καλά - καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Αργεντινός ξανατρύπησε με μπαλιά την άμυνα των «μερένγκες» και ο Βίγια σημείωσε το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Από κει και πέρα οι οπαδοί της Μπάρτσα έστησαν πανηγύρι στις κερκίδες φωνάζοντας κοροϊδευτικά συνθήματα στον Μουρίνιο, ενθυμούμενοι φυσικά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς του Πορτογάλου πέρσι στον ημιτελικό με την Ιντερ. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατώντας να ανακόψουν τον ρυθμό της Μπάρτσα άρχισαν να κλωτσάνε τους αντιπάλους, παίρνοντας τρεις κίτρινες σε διάστημα πέντε λεπτών! Στις καθυστερήσεις ήρθε το 5-0 για τους Καταλανούς μετά από συνδυασμό δύο αλλαγών του Γκουαρδιόλα, του Κρκιτς με τον Χεφρέν και σκόρερ τον τελευταίο. Ο Ράμος αποβλήθηκε για αντιαθλητικό χτύπημα στον Μέσι, εν συνεχεία πέταξε κάτω τον Πουγιόλ και στο τέλος οδηγήθηκε στα αποδυτήρια!

Συνθέσεις:
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα):  Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (86' Κεϊτά), Ινέστα, Πέδρο (87' Χεφρέν), Μέσι, Βίγια (76' Μπόγιαν).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο (59' Αρμπελόα), Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ (46' Λασανά Ντιαρά), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Οι κυριότερες φάσεις της αναμέτρησης

22.00 Έναρξη του μεγάλου ντέρμπι...

6' Δοκάρι για την Μπαρτσελόνα! Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Ρεάλ, ο Μέσι "σκάβει" την μπάλα από πλάγια θέση και δεξιά, αλλά εκείνη σταματάει στο δεξί δοκάρι του Κασίγιας.

10' ΓΚΟΛ! 1-0 η Μπαρτσελόνα! Ο Ινιέστα με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Τσάβι στην πλάτη της άμυνας της Ρεάλ και ο τελευταίος από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κασίγιας για να δώσει το προβάδισμα στους "μπλαουγκράνα".

18' ΓΚΟΛ! 2-0 η Μπαρτσελόνα! Ο Βίγια βγήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Κασίγιας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Πέδρο ανενόχλητος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα. Ότι θέλουν κάνουν οι Καταλανοί!

31': Μεγάλη ένταση στο ματς! Η ενέργεια του Κριστιάνο Ρονάλντο να σπρώξει τον Γκουαρντιόλα -όταν εκείνος δεν του έδωσε γρήγορα την μπάλα για να εκτελέσει ένα πλάγιο-  πυροδότησε αψιμαχίες μεταξύ των παικτών της Μπάρτσα και του Πορτογάλου!

35' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο από μακρινή απόσταση, η μπάλα περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βαλντές.

45+2' Λήξη του πρώτου μέρους.

46' Σέντρα στην επανάληψη...

48': Μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Μέσι που κοντράρει σε σώματα, η μπάλα στρώνεται στον Βίγια, αλλά το νέο σουτ που επιχειρεί αποκρούεται προ της κενής εστίας από τον Ράμος!

55' ΓΚΟΛ! 3-0 η Μπαρτσελόνα! Μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μέσι, ο Βίγια φεύγει από οριακή θέση και πλασάρει εύκολα τον Κασίγιας!

58' ΓΚΟΛ! 4-0 η Μπαρτσελόνα! Πάρτι χωρίς τέλος από τους Καταλανούς! Γκολ-καρμπόν! Ο Μέσι "σερβίρει" με νέα φοβερή κάθετη μπαλιά και ο Βίγια εκτελεί εκ νέου τον Κασίγιας στο τετ α τετ!

77' Τετ-α-τετ του Κρκιτς με τον Κασίγιας, ο Ισπανός τερματοφύλακας αποτρέπει το 5-0 για την ομάδα του.

91' ΓΚΟΛ! 5-0 η Μπαρτσελόνα! Αντεπίθεση των παικτών της Μπαρτσελόνα, ο Μέσι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τζεφρέν έγραψε το 5-0.

95' Λήξη του αγώνα.(ΠΗΓΗ)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 5-0
/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks