Ο Πεχλιβανόπουλος από την Μεσούνη στην Ίντερ!

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 
|
Την ώρα που οι ελληνικές ομάδες κυνηγούν να φέρουν παίκτες από το εξωτερικό, κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανακαλύπτουν ελληνικά ταλέντα, προσφέροντάς τους επαγγελματικά συμβόλαια! 
Ο λόγος... για τον 16χρονο Γιάννη Πεχλιβανόπουλο, ο οποίος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ίντερ, τη φανέλα της οποίας θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια. Το πιο μεγάλο βήμα που μπορεί να κάνει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, σαφώς και έκανε ο Πεχλιβανόπουλος στα 16 του μόλις χρόνια.
Το νεαρό ταλέντο από την Κομοτηνή, βρίσκεται ήδη στο Μιλάνο.
Δεν ήταν λίγες οι ελληνικές ομάδες που "κυνηγούσαν" τον Πεχλιβανόπουλο, αλλά σκάουτερ της Ίντερ παρακολουθούσαν από καιρό τον αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό, ο οποίος φυσικά προτίμησε να πάει στον μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, του οποίου δηλώνει και οπαδός. Ο Πεχλιβανόπουλος αγωνιζόταν στις Ακαδημίες της Μεσούνης και ήταν αρχηγός και αναπόσπαστο μέλος της μικτής ομάδας Παίδων της ΕΠΣ Θράκης, με την οποία μάλιστα, κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ο νεαρός βρέθηκε στο Μιλάνο στις αρχές Ιουλίου και ξεκίνησε προπονήσεις στις αρχές Αυγούστου, αν και η απόκτησή του ανακοινώθηκε την Τρίτη 1/9. Πλέον, θα αγωνίζεται στην ομάδα κάτω των 17 της Ίντερ και έχει ως στόχο να ανέβει αμέσως τα σκαλοπάτια μέχρι την ανδρική ομάδα. 
 
Βασικό στέλεχος της Μικτής Θράκης που πέρυσι (2009-10), έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος προεπιλογής μικτών ομάδων που διοργανώνει η ΕΠΟ, επικρατώντας του Πειραιά στα πέναλτι, ξεχώρισε από νωρίς για το ταλέντο του. Η Ξάνθη ρώτησε γι' αυτόν, ο Παναθηναϊκός τον «τσέκαρε» (ο 16χρονος πέρασε από καμπ που διοργανώνει η «Green Football Development», αλλά δεν έπεισε φαίνεται για το ταλέντο του) όμως, η Ιντερ ήταν αυτή που κινήθηκε πιο γρήγορα και τον "έκλεισε".
 
«Πολλά προσόντα μαζί»
Ο προπονητής του στις Μικτές Θράκης, Κώστας Γεμενετζής, τόνισε για τον νεαρό άσο:
«Είναι παίκτης που ξεχωρίζει. Πολλά παιδιά από αυτή την ομάδα είναι ταλαντούχα, αλλά ο Γιάννης μπορεί να συνδυάζει πολλά προσόντα μαζί. Εχει αριστερό πόδι, αγωνίζεται δεκάρι και μαρκάρει σαν αμυντικό χαφ. Εκτελεί φάουλ και έχει πολύ καλή ντρίμπλα. Και το κυριότερο, δεν φοβάται να βάλει το πόδι του στη φωτιά. Ολα δηλαδή όσα χρειάζεται ένας παίκτης για να κάνει καριέρα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα να μην τον έχουν κλείσει ελληνικές ομάδες, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται αυτοί έχουν τα μάτια τους αλλού...».
 
Ονοματεπώνυμο: ΠΕΧΛΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ημ/νία γέννησης:  09-06-1994
Ομάδα: ΙΝΤΕR MILANO (Italy)
Ύψος: 1.77 cm
Βάρος: 63 Kg
Εθνικότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Θέση:  Μέσος
Προτιμόμενο πόδι:  Αριστερό
Λήξη Συμβολαίου:  30-06-2013
Agent: Νίκος Κλιτσίδης / Αντ.Αποστολόπουλος
Χορηγοί: ADIDAS




 
«Η χρυσή φουρνιά της ΕΠΣ Θρακης»
Μπορεί ο Γιάννης Πεχλιβανόπουλος (στη φωτό δεύτερος, στην κάτω σειρά από τα αριστερά), να κάνει από νωρίς το όνειρό του πραγματικότητα, έχοντας την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο στις ακαδημίες ενός εκ των μεγαλύτερων συλλόγων του κόσμου, αλλά και τα άλλα παιδιά της περσινής (2009-10),  Παίδων της Μικτής Θράκης, δεν έχουν χαθεί.
Αναλυτικά, πού παίζουν σήμερα (από αριστερά προς τα δεξιά):
 
Πάνω σειρά
Ο Στράτος Αράπογλου (τερματοφύλακας), στον Ιασμο στη Δ’ Εθνική
Ο Δημήτρης Βοσνακίδης στις ακαδημίες του Πανθρακικού
Ο Δημήτρης Ανδρίκου στην Ξάνθη (Κ-20)
Ο Στέλιος Βασιλακάκης στους Νέους του Πανθρακικού
Ο Ακης Κεχαγιάς στις ακαδημίες της Ξάνθης
Ο Νίκος Γκαϊτατζής στην ομάδα Νέων Κ-17 του Αστέρα Τρίπολης
 
Κάτω Σειρά
Ο Κωσταντίνος Φαρασόπουλος στον Πανθρακικό
Ο Γιάννης Πεχλιβανόπουλος (από ακαδημίες Ροδόπης στην Ιντερ)
Ο Μισιρλί Γιοκάν στην Ξάνθη Κ-17
Ο Γιάννης Γωνιάδης στους Νέους του Πανθρακικού και στην Εθνική Παίδων
Ο Θεόδωρος Καρανικόλας στις ακαδημίες του Πανθρακικού.(http://www.acadimies.gr)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks