Και πάλι οι δυο τους...

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ντέρμπι
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΙΟΥ 2010
Ολοι το περίμεναν πριν καν αρχίσει η αγωνιστική περίοδος και πλέον ήρθε ο καιρός για να το ζήσουν. Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έκαναν και πάλι το... χρέος τους και ετοιμάζονται να κοντραριστούν με... φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή. Την Τετάρτη θα ξεκινήσει η διαδικασία των τελικών από το ΟΑΚΑ.
Για πέμπτη σερί χρονιά, λοιπόν, οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στους τελικούς. Από τότε δηλαδή που ο Ολυμπιακός επέστρεψε για τα καλά σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός, ενώ φέτος εν αντιθέσει με πέρυσι οι πράσινοι θα έχουν ένα πλεονέκτημα παραπάνω. Την έδρα. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου με συνέπεια να έχει την ευκαιρία να δώσει τρία παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Πέρυσι χρειάστηκε να σπάσει την έδρα και το έκανε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο ΣΕΦ.

Και τις πέντε τελευταίες χρονιές που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ο Παναθηναϊκός χαμογέλασε στο τέλος, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Φέτος οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν νικήσει τις δύο. Πρώτα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την κανονική περίοδο, που ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη. Στη συνέχεια έγινε ο τελικός κυπέλλου στο κλειστό του Ελληνικού που και πάλι ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού και γεύτηκε την χαρά της κατάκτησης της πρώτης φετινής κούπας.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι, στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, εκεί που κατέκτησε ουσιαστικά και την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Φαβορί για τη σειρά των τελικών υπάρχει και είναι ο Παναθηναϊκός λόγω έδρας, πλην όμως οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν καλύτεροι από ποτέ και μάλιστα κατέκτησαν ένα τρόπαιο μετά από πολλά χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θα ευχαριστηθούν μπάσκετ με σκληρά παιχνίδια ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.(http://www.novasports.gr) 

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks