Κάλεσμα Λέτο σε Σκόκο!

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-4-2010
Ο Σεμπάστιαν Λέτο σε στιγμή πανηγυρισμού Ο Σεμπάστιαν Λέτο έχει βρει την... γη της επαγγελίας στον Παναθηναϊκό. Όπως ο ίδιος παραδέχεται, βρήκε την ηρεμία του στο «τριφύλλι». Ο Αργεντινός παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα "VETO" που κυκλοφορεί την Κυριακή. Μίλησε για όλους και ....για όλα. Για τον τίτλο, τον ίδιο, την Αργεντινή, το πώς θα σταματήσει η Ελλάδα τον Μέσι στο Μουντιάλ, την προηγούμενη ομάδα του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως εύχεται να είναι συμπαίκτης τη νέα σεζόν με τον συμπατριώτη και φιλαράκι του, Νάτσο Σκόκο!

Αναλυτικά:

Πρώτος τίτλος μετά από 6 χρόνια "ξηρασίας" για τον Παναθηναϊκό. Ανακουφισμένος από το στρες μιας ολόκληρης περιόδου;
"Ναι, οπωσδήποτε ήταν μια ανακούφιση για ολόκληρη την ομάδα, για όλους όσους δούλεψαν για οκτώ μήνες για να φτάσουμε ως εδώ. Αυτός ο τίτλος ήταν μια λύτρωση για τους παίκτες τους ίδιους αλλά και τον κόσμο που περίμενε με τόση λαχτάρα ένα πρωτάθλημα μετά από πολύ καιρό, και εμείς οι παίκτες χαρήκαμε πολύ που τους κάναμε τους οπαδούς μας υπερήφανους".

Ο κόσμος πανηγύρισε το πρωτάθλημα αλλά πικράθηκε που χάσατε δύο φορές από τον Ολυμπιακό.
"Για τους οπαδούς πάντα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό σημαίνουν κάτι το ιδιαίτερο. Θέλουμε και μεις να τα κερδίζουμε ωστόσο σταθήκαμε άτυχοι και χάσαμε και τα δύο κλασικά ντέρμπι. Αυτό που τελικά μετράει είναι ο τίτλος, και εγώ προτιμώ να μαζεύω τίτλους παρά να κερδίζω συγκεκριμένα παιχνίδια".

Φάνηκε πάντως ότι στον Παναθηναϊκό, βρήκες την ηρεμία και το κατάλληλές συνθήκες για να δώσεις στην ομάδα τον καλύτερο εαυτό σου.
"Βρίσκοντας ηρεμία και καλό κλίμα, και βλέποντας τα πράγματα να κυλάνε φυσιολογικά, ήταν επόμενο σιγά-σιγά και εγώ να ανεβάζω την απόδοσή μου στο γήπεδο και να νοιώθω σαν να είμαι στην ομάδα πολλά χρόνια. Ελπίζω ότι πήγα καλά στο πρωτάθλημα, και μακάρι να ολοκληρώσουμε με απόλυτη επιτυχία τη σεζόν κατακτώντας και το κύπελλο".

Πότε νοιώσατε "τα σκούρα" στη διάρκεια αυτού του μαραθωνίου και πώς το ξεπεράσατε;
"Όταν κάναμε δύο συνεχόμενες ήττες με Καβάλα και ΠΑΟΚ νοιώσαμε κάπως δύσκολα. Όμως το ξεπεράσαμε με ηρεμία, φθάσαμε και 8 βαθμούς διαφορά που στη συνέχεια μειώθηκε, αλλά γενικά δείξαμε ψυχραιμία στα δύσκολα".

Εισαι στην άνοιξη της ποδοσφαιρικής σου ζωής, και έχεις χρόνο μπροστά για μπάλα σε υψηλό επίπεδο. Σε ποιο προσωπικό στόχο δίνεις προτεραιότητα;
"Θέλω να κατακτήσω το δυνατό περισσότερους τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως βρίσκομαι σε σωστό δρόμο, και η ομάδα έχει δίψα για τίτλους και διακρίσεις και για το άμεσο μέλλον στο πρωτάθλημα και το Champions League".

Η εθνική σας ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ. Πώς θα μπορούσε η εθνική μας να σταματήσει το Μέσι;
(Γελάει δυνατά, και με τα δυό του χέρια χιαστί κάνει την κίνηση του.. κλαδευτηριού)
"...Δεν ξέρω, νομίζω.. με το Βίντρα μαζί και το Σπυρόπουλο ίσως.. Πάντως θάναι δύσκολο. Το μόνο που θέλω είναι να προκριθεί η Αργεντινή αλλά επίσης και η Ελλάδα και να μη χρειαστεί να παίξει ο Μέσι στο μεταξύ τους παιχνίδι. Αν όμως παίξει, τότε θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα".

Πώς φαντάζεσαι τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου στο Champions League;
"Είναι η ιδέα και η ευκαιρία που έχουμε στο μυαλό όλοι οι ποδοσφαιριστές να εκμεταλλευτούμε. Είναι φυσικό. Θα μας παρακολουθεί όλος ο κόσμος. Είναι σημαντικό να παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο με τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μακάρι να κάνουμε μια καλή πορεία στη διοργάνωση. Εχουμε τις προϋποθέσεις να το πετύχουμε".

Μάθαμε πώς μίλησες στο τηλέφωνο με το Σκόκο για το μέλλον του.
"Εχω μια πολύ καλή σχέση με το Νάτσο και μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο όταν δεν βλεπόμαστε. Είναι λοιπόν φυσικό να θέλω να έρθει στον Παναθηναϊκό, αν πρώτα απ΄όλα εκείνος το επιθυμεί. Προέχει το τι είναι καλύτερο για εκείνον και την καριέρα του. Μακάρι πάντως να έλθουν έτσι τα πράγματα και να είμαστε συμπαίκτες του χρόνου".

Θα νικήσετε τον Αρη του Εκτορ Ραούλ Κούπερ στον τελικό του Σαββάτου;
"Ο Αρης είναι πεινασμένος για ένα τίτλο, το ξέρουμε καλά. Το κύπελλο το θέλουμε όμως και μείς πολύ. Ο Αρης έχει τον Αργεντινό Κούπερ στον πάγκο , ένα προπονητή με περγαμηνές και πανέξυπνο. Εχει επίσης πολύ καλούς παίκτες Ελληνες , Αργεντινούς και Ισπανούς σε άμυνα και επίθεση. Πολύ δύσκολο παιχνίδι, μακάρι να είμαστε εμείς αυτοί που θα το πάρουν στο τέλος".

Αν κοιτάξεις πίσω, στον πρώτο σου σταθμό στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, τι κρατάς και τι πετάς από όσα έζησες στο λιμάνι;
"Όχι..Οχι δεν το παίρνω έτσι! Πιστεύω πως όλα είναι εμπειρίες στην ζωή..και ειδικά στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή. Δεν το βλέπω σαν αποτυχία το πέρασμα από τον Ολυμπιακό, θα μπορούσε ίσως να συμβεί και σε άλλη ομάδα. Δεν μετανοιώνω για τίποτε. Είμαι ένας Αργεντινός ποδοσφαιριστής που ήρθε στην Ευρώπη για καριέρα, πέρασα από την Αγγλία όπου δεν είχα την τύχη να καθιερωθώ, πήγα σε μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, σεβάστηκα το σύλλογο όπου πήρα τίτλο, και ήρθα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα, τον Παναθηναϊκό που μού έδωσε την ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι. Να ξεχάσω λοιπόν, όχι. Δεν έχω να ξεχάσω τίποτε".

Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και ο Ολυμπιακός , ο κυριότερος αντίπαλός σας για τον τίτλο, δεν κατάφερε να διεκδικήσει ως το τέλος το πρωτάθλημα;
"Ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυριότερος αντίπαλός μας στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός κυνήγησε μέχρις ενός σημείου αλλά είναι δύσκολο σε μια κούρσα πρωταθλήματος με ομάδες που παίζουν κλειστά πίσω να παίρνεις πόντους , και ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρές αδυναμίες στο να πάρει τέτοια παιχνίδια".

Στον Ολυμπιακό δύο συμπατριώτες σου, ο Γκαλέτι και ο Ντάτολο, δεν κατάφεραν φέτος για διαφορετικούς λόγους να βοηθήσουν την ομάδα του Πειραιά. Με το Γκαλέτι μάλιστα είστε φίλοι και γείτονες. Πώς το σχολιάζεις;
"Για το Ντάτολο δεν γνωρίζω πράγματα. Οσο για το Λουτσιάνο ήταν πραγματικά κρίμα που δεν μπόρεσε να παίξει τους τελευταίους εξι μήνες λόγω του προβλήματός του. Όμως είναι νέος έχει μέλλον μπροστά και του εύχομαι να τον ξαναδούμε στο γήπεδο γρήγορα για να βάζει γκολ όπως εκείνος ξέρει".

Τη γνώμη σου για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ισως επιστρέψει στον Ολυμπιακό.
"Οχι, κανένα σχόλιο"!!!

Στο διεθνές ποδόσφαιρο το αστέρι του συμπατριώτη σου Μέσι λάμπει φέτος όσο ποτέ πριν. Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου σήμερα;
"Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Κάνει μακράν τη διαφορά με τον καλύτερο δεύτερο. Είναι ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να κερδίσει μόνος του ένα παιχνίδι. Είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς , και είμαστε τυχεροί που βλέπουμε ποδόσφαιρο με το Μέσι στο γήπεδο. Με ενθουσιάζει κάθε φορά που τον βλέπω".

Στην πιο κλισέ ερώτηση "Μέσι ή Μαραντονα" τι απαντάς;
"Ε� είναι δύσκολο να πεις . Εμείς οι Αργεντίνοι είμαστε όλοι με το Μαραντόνα. Υπήρξε για μας ο μέγιστος που θα μπορούσε να έχει το ποδόσφαιρο, γιατί κατέκτησε όλα όσα ονειρευόμαστε. Αν η Αργεντινή είναι αυτή που είναι σήμερα, το χρωστά στο Μαραντόνα. Πιστεύω όμως ότι η δυναμική του Μέσι είναι μεγάλη. Είναι νέος και έχει μέλλον. Μακάρι να τον ξεπεράσει".

Λέτο και Αλμπισελέστε;
"Πολύ καλά Ευχαριστώ.!! Τι να πω. Κάθε παίκτης προσπαθεί να είναι ήρεμος και να κάνει καλά παιχνίδια για να τραβήξει την προσοχή του εκλέκτορα της εθνικής. Το ίδιο και γώ. Πέρυσι πήρα πρωτάθλημα, φέτος το ίδιο. Παιζω στην ομάδα μου και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Αν και όταν κληθώ θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να αποδείξω ότι αξίζω".

Οι σχέσεις σου με το Μαραντόνα;
"Δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις. Εχω παίξει σε ένα φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό μαζί του αλλά μέχρι εκεί".(novasports.gr)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks