Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας - Πιερικός – Πανσερραϊκός 1-0

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τρίτη 27 Απριλίου 2010
Νίκη και εξάδα πλέι-οφ
Πιερικός – Πανσερραϊκός 1-0
Πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε χθες ο Πιερικός επί του Πανσερραϊκού και έτσι ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Το παιχνίδι άρχισε με τον Πανσερραϊκό πιο δραστήριο αλλά μετά τα πέντε πρώτα λεπτά οι παίκτες του ...
Πιερικού πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, πέτυχαν το γκολ και δημιούργησαν και άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη.
Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Πανσερραϊκός μόνο δύο φορές απείλησε την εστία του πολύ καλού χθες Γουμάγια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ καλές προϋποθέσεις για τον Πιερικό, δημιούργησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Από το 65’ και μετά ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος, πιέζει συνεχώς, δημιουργεί ένα δοκάρι και δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες αλλά τελικά δεν έφτασε στην ισοφάριση. Επί ένα τέταρτο οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν συνεχώς την εστία του Γουμάγια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός  ήταν και πάλι καλύτερος αλλά πλέον δεν δημιούργησε καμία απειλητική φάση για την εστία του Πιερικού.
Ο Πιερικός πήρε μια νίκη απέναντι σ’ έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο που ίσως να νιώθει πικραμένος που δεν πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Όμως οι φίλαθλοι του Πιερικού έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις που η ομάδα τους δικαιούνταν βαθμό ή βαθμούς αλλά τελικά δεν πήρε.


Οι καλύτερες φάσεις και το γκολ
Στο 7’ ο Θάνος κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε πλάγια στον Πέντα που γύρισε πολύ ωραία παράλληλη σέντρα για να βρει τον Θάνο και τον Ολγκίν αλλά ο Βοσκόπουλος έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Στο 12’ γυριστό σουτ του Μπανκουρά από το σημείο του πέναλτυ έφυγε άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πιερικού.
Στο 14’ ο Πέντα έκανε τη σέντρα και βρήκε τον Ολγκίν μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος σούταρε αμέσως, ο Κοταράς απέκρουσε αλλά ο Ολγκίν με νέο σουτ έγραψε το 1-0.
Στο 27’ ο Πλάτανος έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Θάνος δεν πρόλαβε να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 33’ πολύ δυνατό σουτ του Αθανασιάδη απέκρουσε σε κόρνερ ο Γουμάγιας.
Στο 46’-47’ ο Θάνος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έβγαλε με κάθετη πάσα τον Πλάτανο σε ευνοϊκή θέση αλλά ο τελευταίος καθυστέρησε να κάνει το σουτ και έτσι πρόλαβε ο Κάλι με προβολή και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 54’ ο Πλάτανος έφυγε γρήγορα από αριστερά και γύρισε σέντρα βρίσκοντας τον Ολγκίν στην μικρή περιοχή, ο τελευταίος σούταρε δυνατά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Στο 66’ μετά από κόρνερ του Κωνσταντινίδη του Πανσερραϊκού ο Κάστρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Πιερικού αλλά ο Χατζηζήσης έδιωξε πάνω από τη γραμμή σώζοντας.
Στο 67’ ο Πανσερραϊκός πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Αθανασιάδης έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, επέστρεψε στην περιοχή του Πιερικού, νέο σουτ αλλά ο Γουμάγιας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 70’ το πολύ επικίνδυνο κοντινό πλασέ του Αθανασιάδη μπλόκαρε ο Γουμάγιας διατηρώντας το μηδέν για την εστία του.

Οι συνθέσεις
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Κωνσταντινίδης (58' Χατζηζήσης), Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Πλάτανος (71' Μακρής), Παντελιάδης, Μαρτίνεζ, Πέντα, Θάνος (50' Γκουγκουλιάς), Ολγκίν.
Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Καλί, Βοσκόπουλος, Κάστρο, Μπανγκουρά, Τάντιτς, Σκάγκλια (73' Τράκις), Κωνσταντινίδης, Αθανασιάδης, Μιχαήλ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραγκούνιας (Αχαϊας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρυσόπουλος, Ρηγόπουλος (Αχαϊας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κωνσταντινίδης, Πλάτανος, Παντελιάδης, Γουμάγιας, Τασίδης, Μακρής του Πιερικού και Μπανγκουρά του Πανσερραϊκού.
Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Ντράγκαν Κοκότοβιτς, προπονητής Πανσερραϊκού
«Το σημερινό παιχνίδι είναι η απόδειξη ότι χρειάζεται και τύχη»

Στην κοινή συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Πανσερραϊκού κ. Ντράγκαν Κοκότοβιτς είπε:
«Το σημερινό παιχνίδι είναι η απόδειξη ότι καμία φορά δεν φτάνει να είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο αλλά θέλει και τύχη.
Πιστεύω ότι εμείς είμαστε η ομάδα που σήμερα δεν είχε καθόλου τύχη, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και τους συγχαίρω.
Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Έμειναν τρία παιχνίδια και πιστεύω ότι θα είμαστε μία απ’ τις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι-οφ. Εύχομαι στο συνάδελφό μου καλή επιτυχία».

Σούλης Παπαδόπουλος, προπονητής Πιερικού

«Παίζαμε με μία ομάδα που όπως είδατε και εσείς είναι αρκετά καλή. Είμασταν τυχεροί στη φάση του δοκαριού. Έχω πει στους παίκτες μου ότι σου παίρνει η τύχη σου το δίνει. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν είμασταν μόνο άτυχοι που χάσαμε γιατί μας το πήραν κάποιοι άλλοι. Η σημερινή διαιτησία ήταν άψογη και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο διαιτητή. Όταν κόβεται το καρπούζι στη μέση δεν χρειάζεται να είσαι καλύτερος γιατί στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη. Νομίζω ότι μέχρι το 60’-65’ είμασταν καλύτεροι και ο αντίπαλός μας δεν είχε δημιουργήσει ευκαιρίες.
Εμείς αλήθεια πετύχαμε ένα γκολ και βγαίναμε πολύ καλά στην πλάτη της ομάδας του Πανσερραϊκού και νομίζω ότι έπρεπε να πετύχουμε άλλο ένα γκολ.
Ο Πανσερραϊκός στο τέλος μας πίεσε πάρα πολύ φορτώνοντας την επίθεσή του και εμείς κοιτάξαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους. Νομίζω ότι στη φάση του δοκαριού σταθήκαμε τυχεροί.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν ξέρω αν είμαστε στα πλέι-οφ, ξέρω όμως ότι σήμερα σωθήκαμε μαθηματικά γιατί αυτή η κατηγορία είναι πάρα πολύ δύσκολη. Απ’ ότι ξέρω πριν αναλάβει τον Πανσερραϊκό ο κ. Κοκότοβιτς ήταν στα πλέι-άουτ και τώρα είναι στα πλέι-οφ. Θα μπορούσε να γίνει και το αντίθετο. Εγώ από την ώρα που ήρθα στον Πιερικό είμασταν προτελευταίοι και δεν είμασταν ούτε στα πλέι-άουτ και καταφέραμε και τον τελευταίο καιρό είμαστε σταθερά μέσα στην εξάδα και μακριά από τα πλέι-άουτ. Στα επόμενα τρία παιχνίδια θα φανεί πόσους βαθμούς θα συγκεντρώσουμε και αν μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο όπως και οι υπόλοιπες ομάδες.
Ας με συγχωρήσει ο κόσμος του Πιερικού, η Διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές γιατί θέλω ν’ αφιερώσω αυτή τη νίκη στον αδερφό μου γιατί πριν ένα χρόνο σαν χθες τον έχασα και ήξερα ότι σήμερα θα με βοηθήσει, ήμουν σίγουρος γι’ αυτό, ότι θα πάρουμε αυτή τη νίκη. Γι’ αυτό θέλω να του την αφιερώσω και να είναι καλά εκεί που είναι».

Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών
Στέφανος Αθανασιάδης, ποδοσφαιριστής Πανσερραϊκού
«Πιστεύω πως στο σημερινό παιχνίδι είμασταν πολύ καλύτεροι απ’ τον αντίπαλό μας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και κάποια τύχη για να πετύχεις κάποιο γκολ που σήμερα δεν την είχαμε και την είχε ο αντίπαλος και πέτυχε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και έτσι πήρε τη νίκη. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να μπούμε στα πλέι-οφ και να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α’ Εθνική».

Φώτης Κωνσταντινίδης, ποδοσφαιριστής Πιερικού
«Σήμερα παίζανε δύο από τις καλές ομάδες της κατηγορίας κατά την άποψή μου, υπήρχε βέβαια πολύ άγχος και από τις δύο ομάδες γιατί και οι δύο ήθελαν τους βαθμούς της νίκης, κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Δεν έγινε καλό παιχνίδι αλλά θεωρώ όπως προείπανε και οι δύο προπονητές είμασταν λίγο τυχεροί και πήραμε τη νίκη. Παρόλα αυτά προσπαθούμε μέσω της δουλειάς μας να δούμε και το επόμενο ματς και να καταφέρουμε να βγούμε στα πλέι-οφ. Είμαστε μια καλή ομάδα, σχετικά καινούργια με πολλούς νέους παίκτες και ένας απ’ αυτούς είμαι κι’ εγώ και προσπαθούμε μέσα από σκληρή δουλειά να βρεθούμε στην τελική εξάδα. Σε ότι αφορά το σημερινό παιχνίδι θέλουμε κι εμείς να αφιερώσουμε τη νίκη στον προπονητή μας γιατί τον βλέπαμε ότι δεν ήταν σήμερα ψυχολογικά καλά αλλά και τις προηγούμενες μέρες για ένα προσωπικό του πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι χαρούμενος με τον τρόπο που κάναμε τη νίκη αλλά θεωρώ ότι και μόνο το αποτέλεσμα τον ικανοποιεί. Θέλω να επισημάνω και κάτι άλλο, ότι πολλά γράφτηκαν και πολλά ακούστηκαν για την ομάδα, τους παίκτες, τους παράγοντες και τη Διοίκηση του Πιερικού την εβδομάδα που πέρασε και αυτό που θέλω να πω είναι ότι όποια προβλήματα υπάρχουν λύονται μέσα στην ομάδα. Και αυτό απέδειξε αυτή την εβδομάδα ο Πιερικός ότι μπορεί πολύ να μας χτύπησαν πολλές φορές και κάτω απ’ τη ζώνη αλλά δείξαμε πόσο δυνατοί είμαστε και οι παίκτες και οι Διοίκηση και το προπονητικό τιμ».(ΤΟΠΙΚΗ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks