Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

 


ΠΕΜΠΤΗ 29-4-2010
Ακόμα μία απογοήτευση στους φιλάθλους του προσέφερε ο Ολυμπιακός με την ήττα του στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Αρη με 0-2. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν για πολλοστή φορά κατώτεροι των προσδοκιών. Πλέον θα πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να ανασυνταχθούν ενόψει των υπόλοιπων πέντε αγώνων, ώστε να πετύχουν τον ..
τελευταίο στόχο που τους έχει απομείνει σε μία αποτυχημένη σεζόν. Με τέτοιες εμφανίσεις πάντως, τα μηνύματα που στέλνουν μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι και η ανησυχία στο Λιμάνι είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Στα σκουπίδια το αβαντάζ
Το πιο αρνητικό απ` όλα βέβαια, είναι πως ο Ολυμπιακός απώλεσε με μεγάλη ευκολία το βαθμολογικό αβαντάζ, με το οποίο μπήκε στα πλεί οφ και πλέον οι τέσσερις διεκδικητές έχουν τις ίδιες πιθανότητες να καταλάβουν την 2η προνομιούχο θέση. Η συσπείρωση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες πήγε στράφι και για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε πως η ομάδα του Μπάντοβιτς δεν έχει σχέδιο. Δεν έχει αρχή, ούτε μέση και τέλος.
Ανούσια κατοχή, χωρίς σχέδιο
Οι παίκτες έβγαλαν διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και δεν είναι τυχαίο πως στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαν την μπάλα στην κατοχή τους. Κάποια στιγμή το ποσοστό είχε φτάσει στο 70-30, ενώ τελικά σταθεροποιήθηκε στο 60-40. Επίσης τυχαίο δεν είναι όμως και το γεγονός, πως παρά την κατοχή, οι ερυθρόλευκοι δεν ήξεραν τι να κάνουν τη μπάλα. Τα δύο δοκάρια, που ήταν και οι μόνες ευκαιρίες τους σε 90 λεπτά αντικατοπτρίζουν και την εικόνα τους. Ούτε σχέδιο, ούτε ανάπτυξη, ούτε εναλλακτικό σχέδιο αν κάτι στράβωνε (όπως κι έγινε), ούτε μία κάθετη μπάλα. Χαρακτηριστικό είναι πως η μοναδική φορά που πάτησαν περιοχή, ήταν στο ακυρωθέν γκολ του Μήτρογλου!
Κατέβασε διακόπτη και στην άμυνα
Η ανικανότητα δημιουργίας φάσεων ωστόσο δεν είναι φαινόμενο που εμφανίστηκε χθες για πρώτη φορά, αφού το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι φανερό καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Εντύπωση όμως προκάλεσε η τρικυμία στην αμυντική λειτουργία, που ήταν και το μοναδικό θετικό στοιχείο στη φετινή πορεία. Ακόμα κι ο Μέλμπεργκ, που φημίζεται για την σταθερότητά του, υπέπεσε σε τραγικό λάθος, που επέφερε και το δεύτερο γκολ, ενώ κι ο Γκαλίτσιος, που ούτε με... λάσο δεν έπιανε τον Αντού, μόνο επάξια δεν κάλυψε το κενό του Τοροσίδη. Οταν οι δύο από την τετράδα βρεθούν σε κακή βραδιά και οι ανασταλτικοί μέσοι δεν βοηθούν, τότε δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά πράγματα από τον Νικοπολίδη, που στάθηκε στο ύψος του.
Αν βρεθεί πίσω, χάνεται
Ακόμα ένα στοιχείο που προκύπτει και ενισχύει όσα έχουν επισημανθεί στο παρελθόν είναι πως ο Ολυμπιακός όταν βρεθεί πίσω στο σκορ δεν μπορεί να το γυρίσει. Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι έχουν ηττηθεί σε εφτά παιχνίδια, στα οποία βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ενώ κατάφεραν να επιστρέψουν σε τέσσερα, εκ των οποίων τα τρία στο Καραϊσκάκη (με Εργοτέλη, με Σταντάρ και Αρη) και πριν το τελευταίο, αυτό με τον Αρη, το αμέσως προηγούμενο ήταν πριν από έξι μήνες!
Τελευταία ευκαιρία
Δεδομένο πάντως είναι πως έχουν ηχήσει ήδη πολλές φορές τα καμπανάκια φέτος και μετά την απώλεια πρωταθλήματος και κυπέλλου, τα πλέι οφ είναι η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού για να σώσει ένα μέρος της παρτίδας. Ευκαιρία που μπορεί να μεταφραστεί και ως επιτακτική ανάγκη, καθώς ανάλογα με την τελική κατάταξη θα διαμορφωθούν και οι εξελίξεις τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε μεταγραφικό. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός δεν έχει τη δυνατότητα να πετάξει λευκή πετσέτα, αλλά να παλέψει μέχρι τέλους με τις όποιες δυνάμεις του.

Αρης - Ολυμπιακός 2-0

http://www.sport.gr

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα Αρης - Ολυμπιακός 2-0: 40`, 90` Τζόνσον

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks