Δ' Εθνιική - 3ος ΟΜΙΛΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010
Πρωτάθλημα Δ' Εθνικής
Οι αγώνες των ομάδων της Πιερίας
Έχασα ένα δικό τους παιχνίδι
Σιάτιστα – Α.Ε. Ποντίων 1-1
Με αμφισβητούμενο πέναλτυ η ισοφάριση της Σιάτιστας
Παρόμοια φάση υπέρ των Ποντίων δεν δόθηκε
Δύο βαθμούς πέταξε η Α.Ε. Ποντίων στην προσπάθεια που κάνει στο φετινό πρωτάθλημα χθες στη Σιάτιστα παραχωρώντας ισοπαλία στον .....τοπικό Μακεδονικό. Η πρωτοπόρος Α.Ε. Ποντίων ήταν καλύτερη σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσει το παιχνίδι αλλά τελικά κάτι συνέβαινε την τελευταία στιγμή και οι ευκαιρίες έμεναν ευκαιρίες. Το γκολ μάλιστα της ισοφάρισης προήρθε από μία απόφαση του διαιτητή που είναι από τα πέναλτυ που λέμε που είναι στην κρίση του διαιτητή και δίνεται και δεν δίνεται. Είναι βέβαιο ότι αν η ίδια φάση γινόταν σ βάρος των γηπεδούχων ο διαιτητής δεν θα το έδινε. Άλλωστε είχε προηγηθεί πέναλτυ σε βάρος των γηπεδούχων σε ανατροπή του Πεΐδη από τον Μούσιο.
Η Α.Ε. Ποντίων έχασε τους δύο βαθμούς γιατί δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της 80λεπτης κυριαρχίας της (1’-80’).
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 20’ μετά από σέντρα του Νάκα ο προωθημένος Παπαγιαννόπουλος έπιασε το σουτ, η μπάλα αποκρούστηκε από το δοκάρι και ο επερχόμενος Ταρασιάδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1.
Στο 33’ σουτ-φάουλ του Νάκα, η μπάλα σκάει στη μικρή περιοχή, βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο, ο προωθημένος Κεστελίδης στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
Στ 38’ μετά από κάθετη πάσα του Ταρασιάδη ο Κουμουρτζής βγαίνει μόνος με τον τερματοφύλακα σουτάρει αλλά απέκρουσε σώζοντας ο τερματοφύλακας Τραπεζανλίδης.
Στο 43’ έχουμε την ανατροπή του Πεΐδη από τον Μούσια μέσα στην περιοχή. Ακολουθούν οι διαμαρτυρίες των παικτών της Α.Ε. Ποντίων αλλά ο διαιτητής υπέδειξε «παίζετε».
Στο 77’ ένα πολύ καλό σουτ του Βεϊδαμενίδη απέκρουσε σώζοντας ο τερματοφύλακας Τραπεζανλίδης.
Από το 80’ και μετά έχουμε την πίεση των γηπεδούχων για την ανατροπή του σε βάρος τους σκορ.
Στο 85’ ο διαιτητής δίνει πέναλτυ όταν ο τερματοφύλακας Βασιλειάδης συγκρούστηκε με τον Στεργίου Θ. που διεκδικούσαν και οι δύο τη μπάλα. Το πέναλτυ χτύπησε ο Χατζηρούπης εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1.
Στ 87’ σουτ του Μπαλαμπάνη έγλειψε το κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και έφυγε άουτ.
Στο 89’ οι γηπεδούχοι βγήκαν σε κόντρα επίθεση με τον Χατζηρούπη να τροφοδοτεί τον Πατσικόπουλο και αυτός από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 90’ ο Βεϊδαμενίδης μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε.
Διαιτητής: Μανούσας Χ, Τσικρικάς Ε., Γιαννούλα Ν. (Τρικάλων).
Οι συνθέσεις
Σιάτιστα:  Τραπεζανλίδης, Παπαδόπουλος (86’ Φτάκας), Νούσιος (81’ Πατσικόπουλος), Πανταζής, Στεργίου Κ., Γκαρακούνης Ν., Γκαραγκούνης Β., Γκούρτσος, Στεργίου Θ., Χατζηρούπης, Κωτούλας (83’ Λάτσιος).
Α.Ε. Ποντίων: Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος Κ., Πεΐδης (46’ Μωϋσίδης), Κούρτογλου (83’ Μπαγλαρίδης), Κεστελίδης, Παπαγιαννόπουλος, Νάκας, Ταρασιάδης, Μπαλαμπάνης, Βεϊδαμενίδης, Κουμουρτζής.
Εκτός έδρας νίκη ουσίας και βαθμολογικής σημασίας
Κάστωρ Καστοριάς – ΓΑΣ Σβορώνου 0-2
Μία από τις μεγαλύτερες νίκες από την άποψη σπουδαιότητας και κρισιμότητας ενός παιχνιδιού πέτυχε ο ΓΑΣ Σβορώνου στην Καστοριά επί του Κάστορα τον οποίο νίκησε με 0-2 τέρματα. Ήταν ένα παιχνίδι που ενδιέφερε βαθμολογικά και τις δύο ομάδες αφού και οι δύο δίνουν τη μάχη της παραμονής.
Ο ΓΑΣ Σβορώνου μετά τη χθεσινή του νίκη ξεπέρασε το γκρουπ των ομάδων που υποβιβάζονται και βλέπει το μέλλον του με αισιοδοξία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Σβορώνου να έχει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και πολύ νωρίς να δημιουργεί και τη μεγάλη ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ σε μοναδικό τετ-α-τετ του Μιχαλίτσιου.
Σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΓΑΣ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του παρά μόνο σε μία φάση. Οι παίκτες του ΓΑΣ σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ψύχραιμοι και κυκλοφορούσαν τη μπάλα υποχρεώνοντας τους άλλους να είναι απλοί θεατές. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέλαβαν αυτοί τον έλεγχο του παιχνιδιού πλην όμως δεν δημιούργησαν μέχρι το 85’ ούτε μία ευκαιρία. Αντίθετα ο Σβορώνος ήταν αυτός που μπορούσε να φτάσει στο γκολ.
Η νίκη αυτή του ΓΑΣ δίκαια τη χαρακτηρίζουμε ουσίας και βαθμολογικής σημασίας γιατί θ’ ανεβάσει και την ψυχολογία των παικτών στ έπακρο.
Οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ
Στο 6’ ο Μιχαλίτσιος σε μοναδικό τετ-α-τετ σούταρε άουτ χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία.
Στο 18’ ο Μαλεγκάνος έπιασε ωραίο σουτ από καλή θέση αλλά ο Ίτσιος σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.
Στο 25’ ο Βέργος από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ενώ οι γηπεδούχοι έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού δεν δημιουργούν κάποια ευκαιρία για ν’ απειλήσουν την εστία του Ίτσιου.
Στο 85’ ο Βαρβαρέζος έβγαλε τη σέντρα αλλά Αετός και Μιχαλίτσιος μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και άφησαν ανεκμετάλλευτη τη μεγάλη ευκαιρία για το σουτ και ίσως και το γκολ.
Στο 87’ οι γηπεδούχοι δημιουργούν τη πιο μεγάλη ευκαιρία τους όταν ο Μουρατίδης έπιασε κεφαλιά μέσα από την περιοχή, τροφοδότησε τον Τσοπάνη, αυτός σούταρε δυνατά αλλά ο Ίτσιος απέκρουσε.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο ο Μιχαλίτσιος έβγαλε σέντρα στον Βέργο και αυτός με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα τα δίχτυα και έγραψε το 0-1 παγώνοντας κυριολεκτικά την έδρα των γηπεδούχων.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βέργος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μιχαλίτσιο και αυτός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-2.
Οι συνθέσεις
Κάστωρ: Κοσμίδης, Καραμανλής, Ιωαννίδης, Κωνσταντίνου, Σιοπόβου, Νικολάου, Μαλεγκάνος, Παπαργυρίου, Τσομπάνης, Αφεντουλίδης (77’ Πρωτόγερος), Βασιλειάδης (22’ Λ.Τ. Μουρατίδης).
ΓΑΣ Σβορώνου: Ίτσιος, Βαρβαρέζος, Μπατάλας, Πασχαλίδης (46’ Λ.Τ. Γκουνταμάνης), Σιγαρτζίδης, Κεσίδης, Τσέργας (73’ Τάσσος), Καρυπίδης (54’ Πέτρου), Μιχαλίτσιος, Αετός, Βέργος.
Υπεροχή – ευκαιρίες αλλά όχι γκολ
Εθνικός Κατερίνης – Μακεδονικός Φούφα 0-0
Δύο πολύτιμους βαθμούς πέταξε ο Εθνικός στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό Φούφα. Και λέμε πέταξε γιατί ο Εθνικός ήταν καλύτερος σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες αλλά το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να υποχρεώσει τους αντιπάλους του να βγουν έξω από την περιοχή τους και να παίξουν και λίγο ποδόσφαιρο. Ο Μακεδονικός Φούφα σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κλείστηκε στην περιοχή του και με σωστή αμυντική οργάνωση κατάφερε είτε γιατί ήταν ικανοί οι αμυντικοί του είτε γιατί οι επιθετικοί του Εθνικού δεν έβρισκαν δίχτυα να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό. Για τον Εθνικό η απώλεια αυτή των βαθμών ήταν ότι χειρότερο μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά και σ’ αυτό που δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη. Η δυσκολία για τον Εθνικό ήταν η διάσπαση της μαζικής αμυντικής διάταξης του αντιπάλου του.
Οι καλύτερες φάσεις
Στο 10’ ο Τάσσιος μπήκε από δεξιά πολύ γρήγορα και σούταρε από πλάγια θέση αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 25’ σέντρα από χτύπημα φάουλ του Δερμίση δεν πρόλαβε ο Τσιμόπουλος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 37’ πολύ ωραίο δυνατό σουτ του Τσιμόπουλου έφυγε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 55’ ο Τάσσιος βγάζει πολύ ωραία παράλληλη σέντρα αλλά ο Τσιμόπουλος με τον Σαμανίδης που έτρεξαν δεν πρόλαβαν να προωθήσουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 62’ μετά από σέντρα του Τάσσιου ο Τσιμόπουλος κερδίζει την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας Σακαρίδης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.
Στο 70’ ο Σαββίδης που προωθήθηκε έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ και υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με υπερένταση να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο 75’ μετά από σέντρα του Τάσσου κάτοχος της μπάλας έγινε ο Δημόπουλος που αφού απέφυγε δύο αντιπάλους ξέφυγε και τον τερματοφύλακα, σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ενώ κατευθυνόταν στα δίχτυα πρόλαβε ο Φαχαντίδης και έδιωξε σχεδόν πάνω από τη γραμμή σώζοντας βέβαιο γκολ.
Στο 78΄’ ο Κλιάνης έβγαλε ωραία σέντρα, ο Δημόπουλος έπιασε το σουτ, η μπάλα αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι, νέο σουτ του Κλιάνη, στην επιστροφή της η μπάλα καταλήγει στον Σαμανίδη που κάνει νέο σουτ το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και άουτ.
Στο 81’ μακρινό σουτ του Ίτσκου του Μακεδονικού αποκρούεται από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Εθνικού.
Στο 82’ στη σέντρα του Μπεκιάρη η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι και αποκρούεται από το χέρι αμυντικού, οι γηπεδούχοι ζητούν πέναλτυ δικαιολογημένα αλλά ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο και υπέδειξε «παίζετε».
Στο 88’ σε σουτ του Δημόπουλου η μπάλα φάνηκε να πέρασε τη γραμμή τέρματος, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά ο διαιτητής υπέδειξε «παίζετε».
Διαιτητής: Τρυφωνίδης με βοηθούς Μωραΐτου και Αγρέβη από τη Θεσσαλία.
Οι συνθέσεις
Εθνικός Κατερίνης: Σακελλαρίδης, Θεοδοσιάδης, Ζυγόπουλος, Σαββίδης Ν., Τσιμόπουλος, Δούμτσης (62’ Μπεκιάρης), Σταλίκας, Βράκας, Τάσσιος (78’ Κλιάνης), Δερμίσης (67’ Δημόπουλος), Σαμανίδης.
Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Στεφανίδης, Ευσταθιάδης, Ιωαννίδης, Τσουκαλίδης, Φαχαντίδης, Σιδηρόπουλος (68’ Ματσιγκάρης), Ίτσκος, Πολιτίδης (84’ Σερέτης), Ξυνάδας
Θαυμάσιος στο Β΄ ημίχρονο, δίκαιη νίκη
Βατανιακός - Αλεξάνδρεια 3-1
Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις ο Βατανιακός νίκησε την Αλεξάνδρεια με 3-1 τέρματα και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Απόλυτα δίκαιη η νίκη του Βατανιακού  απέναντι σε έναν έμπειρο και ικανό αντίπαλο όπως είναι η Αλεξάνδρεια. Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι για το Βατανιακό αφού στο δέκατο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια δημιούργησε  δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ και να κλειδώσει το παιχνίδι.
Αντί αυτού δέχτηκε την ισοφάριση που αναθάρρυνε  τους φιλοξενούμενους.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Βατανιακού κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και πέτυχαν άλλα δύο τέρματα που τους χάρισαν την πολύτιμη νίκη.
Μια νίκη που έφερε την ομάδα στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και επιτρέπει στο Βατανιακό να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 10΄ ο Βατανιακός ανοίγει το σκορ ο Τριανταφύλλου εκτέλεσε κόρνερ, ο Ευσταθιάδης με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα πιο πίσω και ο Κολαξίδης με νέα κεφαλιά γράφει το 1-0.
Στο 16΄ πολύ ωραίο σουτ του Πουτουρίδη έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 17΄ ο Τενέδιος έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 23΄ νέο δοκάρι, κάθετο τη φορά αυτή για την Αλεξάνδρεια, με τον Παπαδόπουλο Α.
Στο 32΄  ο Πουτουρίδης έπιασε το πολύ δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 33΄ μετά από σέντρα του Συμπεθέρη  ο Τενέδιος με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζει σε 1-1
Στο 62΄ ο Παπαδόπουλος Κ αποκρούει τη μπάλα με το χέρι, πέναλτι, το εκτελεί ο Πουτουρίδης εύστοχα και ανεβάζει το σκορ στο 2-1.
Στο 72΄ ο Γιαπιτζής με πολύ ωραίο δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αφήνει άναυδο τον τερ/κα της Αλεξάνδρειας και ανεβάζει το σκορ στο 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
Στο 83΄ αποβλήθηκες με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσέος.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Τσιοφλίκης, Χατζηλιώνα και Ζάχαρου από τη Λάρισα.
Οι συνθέσεις
Βατανιακός: Χατζηεπίδης, Λαζαρίδης Γ, Τριανταφύλλου,  Κολαξίδης, Παπείρας, Γιαπιτζής, Ευσταθιάδης (80 Μπατσαράς), Μπουζούκης, Αγγελάκης, Ανδρονικίδης  (79 Λαζαρίδης Χρ),   Ποτουρίδης (88 Καλαμπαλίκης). 
Αλεξάνδρεια: Καρασαββίδης, Πριμέτσης, Σιμαχανίδης (46 Ιωαννίδης), Παπαδόπουλος Κ, Πατρίκος (62 Ιτούδης), Τσέος, Συμπεθέρης, Κάργας, Τενέδιος, Παπαδόπουλος Α (75 Αντωνίου), Νικολόπουλος.(ΤΟΠΙΚΗ)
Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Βαθμοί Σύνολο Εντός Εκτός
N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ
1
Αετός Σκύδρας
20
49
15-4-1
43-12
8-2-0
24-6
7-2-1
19-6
2
Καμπανιακός
20
36
11-3-6
25-22
5-1-3
13-12
6-2-3
12-10
3
Απόλλων Καλαμαριάς
20
34
9-7-4
21-12
5-1-4
12-9
4-6-0
9-3
4
Ολυμπιακός Γαλατάδων
20
32
8-8-4
24-13
2-6-1
11-8
6-2-3
13-5
5
Νίκη Πολύγυρου
19
30
8-6-5
29-21
4-1-4
14-12
4-5-1
15-9
6
Κιλκισιακός
20
30
9-3-8
23-17
6-0-4
14-7
3-3-4
9-10
7
Διοικητηρίου Π.Α.Ο.
19
30
8-6-5
26-22
6-3-1
15-6
2-3-4
11-16
8
Εθνικός Σοχού
19
26
6-8-5
26-22
2-5-2
10-9
4-3-3
16-13
9
Μουδανιών Π.Ο.
20
23
5-8-7
20-20
3-6-1
12-6
2-2-6
8-14
10
Κουφαλίων ΠΑΟ
19
23
6-5-8
20-23
4-2-4
13-13
2-3-4
7-10
11
Αλμωπός Αριδαίας
20
23
7-2-11
19-30
3-2-5
11-16
4-0-6
8-14
12
Εθνικός Ν. Αγιονερίου
20
22
5-7-8
20-23
3-4-4
12-11
2-3-4
8-12
13
Νέα Καλλικράτεια
19
22
6-4-9
20-31
5-2-2
12-10
1-2-7
8-21
14
Εδεσσαικός
19
19
5-4-10
15-21
3-2-5
7-8
2-2-5
8-13
15
Διόσκουροι
20
3
0-3-17
9-51
0-2-9
3-24
0-1-8
6-27
Αποτελέσματα
Αλμωπός Αριδαίας-Εθνικός Σοχού
2-2
Διοικητηρίου Π.Α.Ο.-Νέα Καλλικράτεια
1-1
Διόσκουροι-Απόλλων Καλαμαριάς
0-3
Κιλκισιακός-Αετός Σκύδρας
0-2
Ολυμπιακός Γαλατάδων-Εθνικός Ν. Αγιονερίου
3-1
Καμπανιακός-Μουδανιών Π.Ο.
1-0
Κουφαλίων ΠΑΟ-Νίκη Πολύγυρου
1-2


http://athlitikipierias.blogspot.com/  

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks