Κοπέλια για... Όσκαρ! (3-1) την Κέρκυρα

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

b-united.com
altΣε ένα παιχνίδι το οποίο είχε φανταστικό ρυθμό, ο ΟΦΗ επικράτησε της Κέρκυρας με 3-1 και πλέον δικαιωματικά ονειρεύεται απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Σκόρερ για τους Κρητικούς οι Πόποβιτς στο 40΄ και Βλόνταρτσικ στο 59΄ και στο 77΄. Προσωρινά είχε ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους ο Τσίγκας στο 53΄.
 Μπροστά στον 12ο παίκτη της ....ομάδας που έδωσε για μία ακόμη φορά βροντερό παρών στο Γεντί Κουλέ, ο ΟΦΗ κέρδισε τη Κέρκυρα με 3-1 και μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί απεύθειας στα μεγάλα σαλόνια στους 6 πόντους.
Και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες με τους Κρητικούς να στέκονται τυχεροί να εκμεταλλέυονται στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και να παίρνουν τη μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο.
ΦΑΣΕΙΣ: Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι προκειμένου να πάρει τα ηνία του αγώνα και να επιβάλει τον ρυθμό του. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή όμως άνηκε στην Κέρκυρα όταν στο 19΄ ο Γκουστάβο έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή όμως ο Βεζυρίδης δήλωσε παρών και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.
Η "απάντηση" των γηπεδούχων στην ευκαιρία των αντιπάλων τους ήρθε στο 26΄ όταν ο Ζορμπάς έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ στα όρια της περιοχής η μπάλα όμως πέρασε πάνω από το δοκάρι. Οι "Φαίακες" είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά σε τρία τετ-α-τετ, μία φορά με τον Φλαβίνιο στο 27ο λεπτό και δύο φορές με τον Μπέρνς στο 35΄ και ένα λεπτό αργότερα δεν κατάφεραν να προηγηθούν. Αντ΄ αυτού βρέθηκαν πίσω στο σκορ 6 λεπτά πριν την ανάπαυλα όταν ο Πόποβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση και έπιασε στον... ύπνο τον Αποστολίδη κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και αυτή τη φορά έκαναν σωστά τη... δουλεία. Στο 53ο λεπτό ο Τσίγκας συνδυάστηκε πολύ καλά με τον Φλαβίνιο μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Βεζυρίδη κάνοντας το 1-1.
Οι Κρητικοί όμως μόνο κάτω δεν το έβαλαν. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς στην επόμενη φάση που δημιούργησαν στο ματς πέρασαν και πάλι μπροστά στο σκορ όταν ο Ζορμπάς στο 59΄ έκανε ένα σλάλομ από τα δεξιά τη κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Βλόνταρτσικ ο οποίος από πλεονεκτική θέση έγραψε το 2-1.
Οι Κρητικοί δεν έριξαν στροφές και 18 λεπτά αργότερα τριπλασίασαν τα τέρματα τους. Οι πρωταγωνιστές ήταν ακριβώς οι ίδιοι όταν ο Ζόρμπας πλαγιοκόπησε και πάλι την άμυνα των Κερκυραίων από τα δεξιά σέντραρε στον Βλόνταρτσικ ο οποίος με το καλάμι (!) έκανε το 3-1 χαρίζοντας οριστικά και  αμετάκλητα τη νίκη στην ομάδα του.
ΓΚΟΛ: 1-0 (39΄ Πόποβιτς-φάουλ), 1-1 (53΄ Τσίγκας-σουτ), 2-1 (59΄ Βλόνταρτσικ), 3-1 (77΄ Βλόνταρτσικ-σουτ)
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Κωνσταντινίδης, Ζορμπάς (90΄ Χαραλαμπάκης), Αγρίτης (79΄ Καρακατσάνης), Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος, Πόποβιτς (80΄ Μπούρμπος), Νατσούρας, Βλόνταρτσικ, Κατσικογιάννης, Μπερτίν.
Προπονητής: Νίκος Γκουλής
Κέρκυρα: Αποστολίδης, Μπουτζίκος, Ιωάννου, Βενέτης, Κοντοδήμος (51΄ Ρεπερνέ), Φλαβίνιο, Μπερνς (89΄ Γιαννιτσανάκης), Λαμπρόπουλος (68΄ Λουρένσο), Παρασκευαϊδης, Τσίγκας, Γκουστάβο
Προπονητής: Μπάμπης Τεννές
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπ. Σελίμος (Λακωνίας)
Α' ΒΟΗΘΟΣ: Γ. Παλαμίδας (Λακωνίας)
Β' ΒΟΗΘΟΣ: Α. Τζωρτζάκος (Δυτ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παρασκευαΐδης, Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κατσικογιάννης, Λουρένσο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

http://athlitikipierias.blogspot.com/  

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks