Every Day Paok: Πρόκριση στα play off για τον ΠΑΟΚ και για τον Ατρόμητο - Αποτελέσματα στο Europa League

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Την πρόκρισή τους στα play off του Europa League εξασφάλισαν ΠΑΟΚ και Ατρόμητος. Ο Δικέφαλος του Βορρά στη ρεβάνς του Γ' προκριματικού της διοργάνωσης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Σπαρτάκ Τρνάβα στη Σλοβακία (είχε νικήσει 1-0 στην Τούμπα) και χάρις στο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στο 48' ο Κωνσταντινίδης θα βρεθεί την Παρασκευή στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν......



Εκεί θα βρίσκεται και ο Ατρόμητος, ο οποίος νίκησε για 2η φορά την ΑΪΚ Στοκχόλμης (3-1 στη Σουηδία) με 1-0 στο Περιστέρι, και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία του πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.


Σπαρτάκ Τρνάβα - ΠΑΟΚ 1-1 (1-2)

Την παρουσία του στα πλέι οφ του Europa League εξασφάλισε απόψε ο ΠΑΟΚ, μετά την ισοπαλία, με 1-1, που απέσπασε από τη Σπάρτακ Τρνάβα, στη Σλοβακία, στη ρεβάνς με την αντίπαλό του για τον γ’ προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης (σ.σ. 1-0 το παιχνίδι υπέρ του στην Τούμπα).

Ο «Δικέφαλος» βρέθηκε να υπολείπεται στο σκορ στο 35’, με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα για τους γηπεδούχους ο Σάμπο και ισοφάρισε στο 48’ με τον Κωνσταντινίδη. Αγωνίστηκε, δε, από το 67’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής, του Σκόνδρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, θα μπορούσε να ανοίξει από νωρίς το σκορ, η Σπάρτακ, ωστόσο, ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 35’, με πέναλτι, στη μοναδική ευκαιρία που βρέθηκε απειλητικά στα καρέ του «Δικεφάλου», μετά από λάθος του Ρόμπιν Ολσεν. Γκολ που της έδωσε ψυχολογία και περισσότερα άγχος, αντίθετα, στους παίκτες του ΠΑΟΚ. 

Η έντονη δραστηριότητα των «ασπρόμαυρων» αποτυπώθηκε στο τρίλεπτο από το 11’ ως το 13’, όταν και έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες για να παραβιάσουν τα δίχτυα του Κάμεναρ, με τους Μακ, Κάτσε, Πέλκα. Στο 29’ ο Πέλκας ξανά, με ατομική ενέργεια, δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Σπάρτακ, για να φτάσει το ματς στο 33’, όταν και καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, ύστερα από λανθασμένη εκτίμηση για τον ΠΑΟΚ του Ολσεν.

Ο πορτιέρο του «Δικεφάλου», έχοντας μπλοκάρει την μπάλα, βλέποντας τον Σάμπο να κινείται προς το μέρος του, «έβγαλε» αγκώνα και γόνατο πάνω του, με συνέπεια να καταλογιστεί παράβαση. Ο αρχηγός της Σπάρτακ, δύο λεπτά αργότερα, δε δυσκολεύτηκε να στείλει, από τα έντεκα βήματα, την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ δεν αποσυντονίστηκε. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσει αρχικά στο 39’, με προσπάθεια του Μακ, μετά το σουτ του οποίου η μπάλα φάνηκε να περνάει από τη γραμμή, δεν καταλογίστηκε, όμως, γκολ. Στην εξέλιξη της φάσης, νέο σουτ από τον Πέλκα, βρήκε στο κεφάλι του πεσμένου Μυστακίδη και η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο ποθητός στόχος επιτεύχθηκε, εν τέλει, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 48’ με σέντρα από τα αριστερά, ο Κοροβέσης βρήκε τον Κωνσταντινίδη και ο τελευταίος με κεφαλιά ισοφάρισε, σε 1-1, για τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να... τελειώσει το παιχνίδι στο 54’, ο Μακ, εντούτοις, μόνος του απέναντι στον Κάμεναρ, όπως συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της Σπάρτακ. Στο 56’ , ακόμη, ο Πέλκας, με πλασέ, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάμεναρ.

Το σκηνικό διαφοροποιήθηκε αναγκαστικά στην πορεία για τους «ασπρόμαυρους», λόγω της αποβολής στο 67’, με απευθείας κόκκινη κάρτα, του Σκόνδρα (καταλογίστηκε φάουλ εκτός φάσης). Μένοντας με δέκα παίκτες (όπως συνέβη και στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα με την αποβολή στο 2’ του Βίτορ), οι παίκτες του ΠΑΟΚ περιορίστηκαν στο να φυλάνε τα νώτα τους, με τους Σλοβάκους, από την άλλη, να κινούνται πιεστικά κάτω από το κέντρο. 

Πρακτική που τους έφερε σε θέση βολής στο 73’, ο Κοροβέσης, όμως, με τον Ολσεν εξουδετερωμένο, έδιωξε, στη γραμμή, το πλασέ του Μίκοβιτς. Οι προσπάθειες αργότερα των Σάμπο, Μίκοβιτς, δεν ήταν το ίδιο απειλητικές, με συνέπεια να λήξει το ματς, χωρίς άλλες... συγκινήσεις.

Διαιτητής: Τομπίας Βελτζ (Γερμανία)

Κίτρινες: Γκρέσακ, Χαλίλοβιτς, Τοθ, Σάμπο /Τζαβέλλας, Πέλκας, Ολσεν

Κόκκινη: -/ Σκόνδρας

ΣΠΑΡΤΑΚ ΤΡΝΑΒΑ (Γιουράι Γιάραμπεκ): Κάμεναρ, Γιανέτσκα, Μπόρτελ, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς, Κασάδο (79’ Μπαέζ), Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς (79’ Μίκινιτς), Βόιτους (62’ Χάρμπα)

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε (81’ Σαββίδης), Μακ, Μυστακίδης (57’ Κουλούρης, 69’ Πούγγουρα), Κοροβέσης, Πέλκας


«Έγραψε ιστορία» ο Ατρόμητος, 1-0, την ΑΙΚ Στοκχόλμης

Η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του Ατρόμητου είναι γεγονός. Το 3-1 στη Στοκχόλμη πριν από μία εβδομάδα αποδείχθηκε όντως «σκορ πρόκρισης» για την αθηναϊκή ομάδα, η οποία στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Europa League με την ΑΙΚ κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά, με 1-0, οπότε αύριο το μεσημέρι (14:00) θα βρεθεί στην κλήρωση των play off της διοργάνωσης. Το γκολ που «σφράγισε» την πρόκριση για τους «κυανόλευκους» πέτυχε ο Μαρσελίνιο στο 67΄.

Η ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου στο Περιστέρι διακόπηκε για περίπου 50 λεπτά. Στο 54΄ κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0, έπεσε το ηλεκτρικό ρεύμα στο γήπεδο (μικρή διακοπή για τον ίδιο λόγο προέκυψε και στο ξεκίνημα) με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να επιστρέψουν στ΄ αποδυτήρια. Οι προσπάθειες που έγιναν από τους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας έφεραν αποτέλεσμα μετά από αρκετή ώρα, το φως επανήλθε και το παιχνίδι άρχισε ξανά.

Το περυσινό πάθημα με τη Σαράγεβο έγινε μάθημα στο συγκρότημα του Περιστερίου, που διαχειρίστηκε όπως ακριβώς έπρεπε το ματς και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση. Οι Σουηδοί προσπάθησαν στο τέλος του πρώτου μέρους να πάρουν το προβάδισμα, είχαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Γιόχανσον στο 32΄ (απόκρουσε σωτήρια ο Γκορμπούνοφ), ωστόσο, δε σκόραραν και στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήρθαν ακόμη πιο ευνοϊκά για τον Ατρόμητο.

Μεγάλες φάσεις δε σημειώθηκαν ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο έγινε σε... δύο δόσεις. Στο 60΄ ο Ναπολεόνι δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά από κοντά, ωστόσο, 7 λεπτά μετά τα πάντα τελείωσαν. Ο Μαρσελίνιο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιόχανσον, έκλεψε τη μπάλα κι αφού πέρασε και τον Κάλγκρεν πλάσαρε στην άδεια εστία (1-0).

Διαιτητής: Αρτιόμ Κουτσίν (Καζακστάν)

Κίτρινες: Φυτανίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ.Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75΄ Μπρίτο), Ούμπιδες (90΄ Λημνιός), Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι (84΄ Λε Ταλέκ)

ΑΙΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (Α.Αλμ): Κάλγκρεν, Χάουκσον, Ετούχου, Γιόχανσον, Περέιρα (11΄ Μπλόμπεργκ), Ελίασον (46΄ Μπανγκουρά), Σαλέτρος, Ισιζάκι, Πάβεϊ, Μπρούσταντ, Γκοϊτόμ 


Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Europa League έχουν ως εξής (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Σπαρτακ τρνάβα (Σλοβακία)-ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 1-1 (0-1)
Ατρόμητος (Ελλάδα)-ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) 1-0 (3-1)
Κοπεγχάγη (Δανία)-Γιάμπλονετς (Τσεχία) 2-3 (1-0)
Αμπερντίν (Σκοτία)-Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) 1-1 (1-2)
Οντς (Νορβηγία)-Έλφσμποργκ (Σουηδία) 2-0 (1-2)
Χάποελ Κιριάτ Σμόνα (Ισραήλ)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-3 (1-2)
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)-Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) 1-0 (1-1)
Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)-Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 1-1 (3-2)
Γκιμαράες (Πορτογαλία)-Άλταχ (Αυστρία) 23:15 (1-2)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Κράσνονταρ (Ρωσία) 3-3 (0-2)
Ντιναμό Μινσκ (Λεκορωσία)-Ζυρίχη (Ελβετία) 1-1 (παρ.) (1-0)
Βαντούζ (Λιχτενστάιν)-Τουν (Ελβετία) 2-2 (0-0)
Βόρσκλα Πολταβα (Ουκρανία)-Ζίλινα (Σλοβακία) 3-1 (παρ.) (0-2)
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 1-2 (0-2)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)-Τάργκου Μούρες (Ρουμανία) 1-2 (3-0)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία) 3-1 (3-2)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Κουκέσι (Αλβανία) 1-0 (3-0)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) 1-1 (παρ.) (0-1)
Ομόνοια (Κύπρος)-Μπρόντμπι (Δανία) 2-2 (0-0)
Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 0-1 (1-2)
Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία)-Σαρλερουά (Βέλγιο) 3-0 (2-0)
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Μπορντό (Γαλλία) 0-1 (0-3)
Αστρα (Ρουμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 2-1 (2-2)
Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 0-0 (0-2)
Στρομσγκόντσετ (Νορβηγία)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 0-2 (0-2)
Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Μπελενένσες (Πορτογαλία) 0-0 (1-2)
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Σαμπντόρια (Ιταλία) 0-2 (4-0)
Φίτεσε (Ολλανδία)-Σαουθάμπτον (Αγγλία) 0-2 (0-3)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία) 5-0 (1-0)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks