Δεν έχασε χθες στην Βέροια αλλά από την Τετάρτη το βράδυ...

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

..

Δεν έχασε χθες στην Βέροια αλλά από την Τετάρτη το βράδυ...

Ο Τάσος Νικολογιάννης εξηγεί την χειρότερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού που έφερε την ήττα στην Βέροια, αναφέρεται στους παίκτες που είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ, αλλά και το ότι με τις παρούσες συνθήκες το πρωτάθλημα μπορείς μόνο να το διεκδικήσεις...

Δεν νομίζω, ότι το παιχνίδι της Βέροιας έχει κανείς διαφορετική άποψη από το ότι ο Παναθηναϊκός το έχασε με κάτω τα χέρια και θα μπορούσε να είχε φάει και άλλα γκολ. Πραγματοποίησε μακράν της δεύτερης την χειρότερη φετινή εμφάνιση, δέχθηκε ένα αστείο γκολ(από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου) και γενικά έδειξε, ότι δεν είχε διάθεση, ούτε να τρέξει, ούτε να πρεσάρει, ούτε να κάνει όλα αυτά, που μας έχει συνηθίσει φέτος και την οδήγησαν στο σερί των 8 νικών στο δεύτερο γύρο.

Φάνηκαν πολύ και οι απουσίες των Ζέκα και Μπεργκ, αλλά και το γεγονός, ότι ο Μέντες δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο επηρεασμένος από τους συνεχείς τραυματισμούς. Ο μόνος, που έπαιξε σοβαρά και συγκεντρωμένα και στα 90 λεπτά ήταν ο Ταυλαρίδης, που είχε το γνωστό πάθος. Δεν μπόρεσε, όμως, να το μεταδώσει στους συμπαίκτες του. Η εικόνα της ομάδας ήταν άθλια, χωρίς δεύτερη κουβέντα και... διευκόλυνε τον Αρετόπουλο, που δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα άλλο εκτός από το ότι στο 11 και στο 13 είχε δείξει κίτρινη κάρτα και στον Σίλντενφελντ και στον Ταυλαρίδη, στα δύο πρώτα μαρκαρίσματα που έκαναν(φαίνεται εδώ δεν ισχύει αυτό, που λένε οι διαιτητές για πρώτη φορά στην χαρίζω την επόμενη θα την φας).

Άρα για να μην δημιουργηθεί καμία παρανόηση ο Παναθηναϊκός έχασε δικαιότατα από την Βέροια και πεντακάθαρα. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες και ειδικά στα ματς της Ευρώπης και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά και στη ρεβάνς με την Ξάνθη έκανα σκληρή κριτική στην ομάδα. Σε αυτό το ματς, όμως, θα πω ότι κάπου δικαιολογώ τους παίκτες για την κακοκεφιά, που έδειξαν.

Πίστεψαν στην κατάκτηση του τίτλου μετά τις νίκες με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Εργοτέλη και την Τετάρτη από την μία ο τρόπος που έχασαν από τον Ατρόμητο με τον άθλιο Δασκαλόπουλο και το πέναλτι –μαϊμού να δίνει στο 1-0, αλλά και οι κάρτες, που τους έδειξε και ο τρόπος που τους μίλαγε(ειδικά στον Λαγό) και από την άλλη η οριστικοποίηση του -3 «άδειασαν» τους παίκτες ενόψει του αγώνα με την Βέροια. Μέχρι το ματς με τον Ατρόμητο είχαν το κίνητρο να κυνηγήσουν τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, από την Τετάρτη το βράδυ το κίνητρο αυτό δεν υπήρχε.

Και ήταν δύσκολο και για τον Αναστασίου να αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας μέσα σε τρεις ημέρες. Θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι και οι παίκτες άνθρωποι είναι δεν είναι ρομπότ. Στην Ελλάδα ζουν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους, νοιώθουν την αδικία στο πετσί τους και όταν βλέπουν, ότι το πρωτάθλημα δεν μπορούν να το διεκδικήσουν πλέον μπορεί να επηρεαστούν στο αμέσως επόμενο ματς. Προσοχή. Δεν λέω ότι αυτό είναι το σωστό. Λέω, ότι μου ακούγεται λογικό να συμβεί για μία φορά μετά από τέτοια απογοήτευση, που υπήρχε στην ομάδα το τελευταίο τριήμερο.

Η διακοπή πιστεύω, ότι θα κάνει καλό στην ομάδα, που με την επιστροφή στο πρωτάθλημα θα πρέπει να δείξει και πάλι το καλό της πρόσωπο. Να βρει κίνητρο να τελειώσει με νίκες το πρωτάθλημα και να μπει με αβαντάζ βαθμών στα play off, ώστε να πάρει την θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ: Το γεγονός, ότι όποτε παίζει ο Τριανταφυλλόπουλος, πολλοί λένε, ότι έπρεπε να βάλει τον Μπούρμπο και όταν παίζει ο Μπούρμπος πολλοί λένε, ότι καλύτερα να έβαζε τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ δείχνει το πρόβλημα, που υπάρχει σε αυτή την θέση από την αρχή της χρονιάς και το λάθος, που έγινε στις μεταγραφές του καλοκαιριού, αλλά και το γεγονός, ότι δεν καλύφθηκε το κενό και τον Γενάρη.

ΥΓ2: Φυσικά και δεν πιστεύω ότι χάθηκε το πρωτάθλημα μετά τις ήττες από τον Ατρόμητο και την Βέροια. Διότι πολύ απλά από τις αρχές του Φλεβάρη, όταν πολλοί το πίστευαν, εγώ είχα γράψει εδώ, ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, Βασικός λόγος είναι το γεγονός, ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες το πρωτάθλημα αυτό μπορείς μόνο να το διεκδικήσεις, Να το πάρεις δεν σε αφήνουν και αυτό το είδαμε και φέτος σε πολλές στιγμές. Φυσικά και ο Παναθηναϊκός είχε ελλείψεις στο ρόστερ και μεταγραφές, που δεν βγήκαν, αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και επιμένω σε κάτι. Αν δεν φτιάξει αυτό το ρημάδι το πρωτάθλημα, αν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι για ΟΛΟΥΣ, αν οι διαιτησίες δεν είναι 50-50, αν οι παρατηρητές και οι πειθαρχικές επιτροπές η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα εξυπηρετούν συμφέροντα, τότε ότι ομάδα και να φτιάξεις πρωτάθλημα δεν παίρνεις…
Τάσος Νικολογιάννης

Τάσος Νικολογιάννης

 gazzetta.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks