«Πάγωσε» στο Κίεβο ο Ολυμπιακός - εχασε 2-0 - βιντεο

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

..
«Πάγωσε» στο Κίεβο ο Ολυμπιακός
O Oλυμπιακός είχε κακή εικόνα χθες στο Κίεβο, δέχθηκε δύο «φθηνά» τέρματα, όμως διαμαρτύρεται για γκολ που του ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Με φθηνό τρόπο και χωρίς να μπει ποτέ στο νόημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε χθες στο Κίεβο από την Ντνίπρο με 2-0 στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Το πεντάλεπτο «πάγωμα» από το 50΄ έως το 54΄ που απέφερε τα δύο γκολ των Ουκρανών από τους Κανκάβα και Ροτάν δυσκολεύει, πλέον, σε μεγάλο βαθμό το έργο των «ερυθρόλευκων» ενόψει της ρεβάνς (θα είναι απών ο Μανιάτης που συμπλήρωσε κάρτες) στο Καραϊσκάκη την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός στη μόνη φάση που απείλησε πραγματικά την εστία της Ντνίπρο, στο 94΄, ευτύχησε να σκοράρει με τον Μήτρογλου, όμως ο διαιτητής θεώρησε πως ο διεθνής επιθετικός έχει κάνει επιθετικό φάουλ.

Το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε αρμονικά με τη θερμοκρασία που βρισκόταν υπό το μηδέν. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, αλλά η μεσοεπιθετική τους γραμμή ήταν σε κακή μέρα. Οπως κυλούσε το παιχνίδι, το 0-0 φαινόταν το πιο φυσιολογικό αποτέλεσμα, αλλά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, φανερώθηκαν για μία ακόμη φορά τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού. Στο 50΄ ο Κανκάβα βρέθηκε μόνος του έξω από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σαντάνα και κατέληξε στα δίχτυα του Ρομπέρτο. Προτού, οι «ερυθρόλευκοι» συνέλθουν από την ψυχρολουσία ήρθε και το δεύτερο χτύπημα, με ένα ακόμη απροσδόκητο γκολ. Ο Ροτάν εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε από αμυνόμενους και επιτιθέμενους και ακουμπώντας ελάχιστα στο πόδι του Σιόβα ξεγέλασε για δεύτερη φορά τον Ισπανό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Μετά το 2-0, ο Περέιρα επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, περνώντας τον Μιλιβόγεβιτς σε θέση σέντερ μπακ και φρεσκάροντας το κέντρο με τον Φορτούνη αντί του Τσόρι. Οι κινήσεις αυτές δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, ενώ και η είσοδος του Ντουρμάζ δεν έδωσε μεγάλη «πνοή» στις πτέρυγες.

Ωστόσο, παρά την κακή τους απόδοση, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν φύγει από το Κίεβο με ένα «χρυσό» γκολ το οποίο σημείωσε ο Μήτρογλου στο 94΄ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ, αλλά ακύρωσε ο Αυστριακός Σέργκενχοφερ. Μάλιστα, αυτό το σφύριγμα προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστο και από τον προπονητή της ομάδας, Βίτορ Περέιρα, ο οποίος τόνισε: «Χάσαμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας στο τέλος.

Μας πείραξε γιατί με το 2-1 θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θέλουμε να είμαστε πιο ποιοτικοί στη ρεβάνς».

ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Εζίντιο, Σεμπεριάνσκο, Ντούγκλας, Λουτσκέβι, Κανκάβα, Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Μπέζους (46΄ Κάλινιτς), Ματέους (89΄ Μπρούνο Γκάμα), Ζοζούλια (70΄ Φέντορτσουκ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σαντάνα (57΄ Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (71΄ Ντουρμάζ), Αφελάι, Τσόρι (57΄ Φορτούνης), Μήτρογλου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks