Στο "κάδρο" της Interpol η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEire9thbwZziVfOifWtqdlYAsc6zvzlW6QzYaz3DS_y_TULfUCXmHMzhNdm33uYRt0Llfabj910SfDrNaNkMmjLxAG-e2TfAM96KZYXCepxGMuMEEZoCP3MAjfibbQUU25i-Euv68H4f5A/s1600/tromaktiko19815.jpg
Στο "κάδρο" της Interpol η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Η Ιντερπόλ κατονομάζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ως πρόσωπο που φέρεται...
σύμφωνα με δημοσιεύματα, να του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.
Στην εβδομαδιαία έκθεση της Ιντερπόλ για θέματα διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, βρίσκεται η Ελλάδα.
Η Ιντερπόλ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην άσκηση ποινικών διώξεων με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε 16 πρόσωπα, τα περισσότερα εκ των οποίων, όπως αναφέρει, είναι μέλη της ΕΠΟ. Επίσης κατονομάζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ως πρόσωπο που φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα, να του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Αναλυτικότερα στην αναφορά της Ιντερπόλ, περιλαμβάνονται τα εξής:

«Η ελληνική δικαιοσύνη, έφερε αντιμέτωπα δεκαέξι υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού ποδοσφαίρου με κατηγορίες για στήσιμο αγώνων. Οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσει τα ονόματα των στελεχών που κατηγορούνται. Ωστόσο ελληνικές πηγές ειδήσεων θεωρούν πως ο Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού που είναι πρωταθλητής Ελλάδας, φέρεται να είναι ένα από τα 16 άτομα που κατηγορούνται.

”Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης που έχει στην ιδιοκτησία του τον Ολυμπιακό από το 2010, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε άλλο σκάνδαλο στημένων το 2010-11 το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω δικαστικής έρευνας. Η ειδική ποινική έρευνα επικεντρώνεται στον καθορισμό των αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου σε αγώνες που έλαβαν χώρα μεταξύ 2011-2013. Τα δεκαέξι υψηλόβαθμα στελέχη, κατηγορούνται επίσης για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”. Τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ανάμεσα στα υπόλοιπα στελέχη στα οποία αποδίδονται κατηγορίες, συγκαταλέγονται υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπάλληλοι και διαιτητές. Η ποινική δίωξη ενάντια στα 16 άτομα πιθανότατα αποτελεί την μεγαλύτερη έρευνα για στημένους αγώνες στην Ελλάδα.»

Τέλος, γίνεται αναφορά και στο νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος όπως υποστηρίζει η Ιντερπόλ προσπαθεί να περιορίσει φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έπειτα από καταγγελία της ΕΠΟ προκάλεσε την αντίδραση της ΦΙΦΑ η οποία απειλεί με κυρώσεις.

Πηγή: http://www.skai.gr/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks