Ελλάδα-Βολιβία 2-1 (VIDEOS) -Νικηφόρο ήταν το τελευταίο..

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

http://images32.inewsgr.com/1820/18208352/ellada-volivia-2-1-220.jpg 
Νικηφόρο ήταν το τελευταίο φιλικό τεστ της Εθνικής ομάδας πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος επικράτησε....
2-1 της Βολιβίας στο Νιου Τζέρσεϊ με τέρματα των Κονέ και Κατσουράνη.
Η εικόνα του αγώνα
Το 4-3-3 που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος με τον Κατσουράνη κλασικό εξάρι και τον Κονέ και τον Μανιάτη να παίζουν ακριβώς μπροστά του απέδωσε καρπούς. Οκ, η Βολιβία δεν ήταν κανένα μεγαθήριο αλλά οι διεθνείς είχαν τη σωστή νοοτροπία και έψαξαν το γκολ μέσα από κατοχή της μπάλας και οργανωμένο ποδόσφαιρο.
Η δράση του Κονέ άνοιξε την αντίπαλη άμυνα και η αλήθεια είναι ότι το γκολ θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα από ότι τελικά ήρθε με τις δύο καλές ευκαιρίες του Γκέκα στο 12' και στο 19'. Ηρθε πάντως στο 21' όταν ο Σαλπιγγίδης σέντραρε όμορφα από δεξιά και ο Κονέ πέτυχε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Εθνικής.
Η Ελλάδα συνέχισε να είναι κυρίαρχος του αγώνα στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, χωρίς καθαρή ευκαιρία ενώ καλά έπαιξε και στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης με μοναδική αλλαγή αυτή του Βύντρα στη θέση του Μανωλά. Το 2-0 ήρθε από στημένη μπάλα (κόρνερ του Χολέμπας, έξοχη κεφαλιά του Κατσουράνη) ενώ εν συνεχεία ο Γκέκας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 3-0.
Μετά και το 2ο γκολ ο Σάντος πειραματίστηκε. Χρησιμοποίησε τον Κατσουράνη σε θέση στόπερ, έριξε στη μάχη τους Ταχτσίδη και Χριστοδουλόπουλο, έδωσε νέα ευκαιρία στον Μήτρογλου. Ο ρυθμός κάπου χάθηκε βέβαια και οι Βολιβιάνοι κέρδισαν μέτρα στον γήπεδο με αποτέλεσμα να μειώσουν στο 70' με το σουτ του Καρντόσο που δεν υπολόγισε καλά ο Καρνέζης.
Σιγά-σιγά η Εθνική λύνεται. Οι συνεργασίες στο παιχνίδι με τη Βολιβία ήταν καλές ενώ παίκτες-κλειδιά όπως ο Κατσουράνης ανέβασαν ρυθμούς και συνέπεια στην απόδοση.  Ο Κονέ έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά ενώ το μοναδικό πρόβλημα ήταν και πάλι το εύκολο γκολ (ο Γκέκας απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες). Ολα αυτά με την υποσημείωση ότι η Βολιβία απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ομάδα επιπέδου Μουντιάλ.
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (59' Ταχτσίδης), Χολέμπας, Μόρας, Μανωλάς (46' Βύντρα), Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (59' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59' Φετφατζίδης), Σαμαράς (78' Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65' Μήτρογλου).
ΒΟΛΙΒΙΑ (Χαβιέρ Αθκαργκόρτα): Κινιόνιεθ, Εγκίνο, Μπεχαράνο, Γκουτιέρεζ (84' Ζεντένο), Μελεάν (61' Μπεχαράνο Ντάνι), Ραλντές, Τσουμασέρο (68' Μιράντα), Μοχίκα (46' Καρντόζο), Μπεχαράνο Ντ. (78' Αρασκάιτα), Μορένο, Άρτσε (83' Πένα)
http://www.contra.gr



FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks