Εγινε σήμερα η συγκέντρωση φίλων και φορέων της πόλης ,μετά το κάλεσμα της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ για μία ανοικτή συζήτηση για το μέλλον της ομάδος του Πιερικού - ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Εγινε σήμερα η συγκέντρωση φίλων και φορέων της πόλης ,μετά το κάλεσμα της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ για μία ανοικτή συζήτηση για το μέλλον της ομάδος του Πιερικού.
Στην συγκέντρωση μετείχαν αρκετοί φίλοι του Πιερικού, αλλά και φορείς της πόλης.Τον λόγο πήρε... πρώτος ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, που ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ.Στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτά, αναλόυντας τις δυνατότητες της ομάδας, τιςε προοπτικές βάσει των οικονομικών δεδομένων και το προγραμματισμό για να εισρέυσουν οικονομικοί πόροι στην ομάδα, με ένα μοντέλεο Διοίκησης διαφορετικό, με τη συμμετοχή του κόσμου με τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.Στη συνέχεια πήρα το λόγο ο Δήμαρχος Κατερίνης κ Χιονίδης και η Αντιπερειφερειάρχης Πιερίας η κ Μαυρίδου, καθώς επίσης και πολλοί φίλοι της ομάδος.

Κώστας Παπαδόπουλος: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και συμβούλιο μετόχων

Σκέψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να καταφέρει ο Πιερικός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να αλλάξει επίπεδο, έριξε στο τραπέζι ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Τις θέσεις του για την επόμενη μέρη του Πιερικού, παρουσίασε στην ανοιχτή συγκέντρωση της Κυριακής και μπροστά σε πλήθος κόσμου, ο πρόεδρος της κατερινιώτικης ΠΑΕ, Κώστας Παπαδόπουλος.
Στα βασικά σημεία της ομιλίας του, ο Παπαδόπουλος είπε...
"Το τρέχον μοντέλο διοίκησης (πρόεδρος μαζί με κάποια άτομα) έχει αποτύχει. Στο μυαλό των φιλάθλων μας κυριαρχούν διάφορα διλήμματα (πως μπορεί να είναι μεγάλος Πιερικός, με ποιο μοντέλο διοίκησης, πως θα χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια κτλ.).
ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: Η δική μας άποψη: συγκέντρωση φιλάθλων, δημιουργική και δυναμική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων. Δυναμικός Πιερικός, προσανατολισμένος από όλους μαζί. Πρέπει να ξαναπάμε σε συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης. Κάποιοι λένε να πέσουμε στη Γ’ Εθνική. Εγώ θα τοποθετηθώ πιο «παστρικά». Εκ προοιμίου δε μου αρέσει αλλά σημασία έχει τι αρέσει στην πόλη και στον κόσμο.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Και ποιος δεν το θέλει; Οι καιροί έχουν αλλάξει. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα. Μόνος αντίπαλός του ο σχεδιασμός και η συνολική και συλλογική απάντηση. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Όταν παρελαβα την ομάδα, υπήρχε χρέος 300 χιλιάδων ευρω στο ΙΚΑ. Φέτος, οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 758 χιλιαδες ευρω, ενώ τα καθαρά χρήματα που μπήκαν στα ταμεία τα τρία τελευταία χρόνια ήταν 1,5 εκατ. ευρώ
Πέσαμε έξω στα έσοδα της ΕΠΑΕ, χρηματα που μας ταλαιπωρουν ως σημερα. Δεν είμαι ο πιο πλούσιος Κατερινιώτης, ίσως είμαι από τους πιο γενναίους. Μακάρι να είχαμε περισσόερα να βάλουμε. Όταν πολλοί περίμεναν την πτώση της ομάδας, και μιλώ για σημαντικά πρόσωπα του νομού μας, εγώ ήμουν στις επάλξεις.
Ο Πιερικός είναι τεράστια ομάδα γιατί Πιερικός είναι ο κόσμος του. Δε χαϊδεύω αυτά, δεν κολακεύω κανέναν, γιατί δεν πολιτεύομαι. Θέλω να είμαι χρήσιμος απέναντι στον Πιερικό και την Κατερίνη. Τολμουν αθλητικοι νανοι να μιλουν απαξιωτικα για τον Πιερικο.
Υπαρχουν καλες και κακες αγωνιστικες στιγμες. Το μεγεθος του Πιερικου και η σχεση του με την πολη και το νομο εινανι ριζωμενα στη βαθυτερη συνειδηση του και στο dna τους. Όταν λεμε πρωταγωνιστης Πιερικος, πως μπορούμε να το πετύχουμε; Με τα πολλα λεφτα ή με συλλογικη προσπαθεια. Αν είναι με τα πολλά λεφτά, να περιμενουμε ως τις 31 Μαΐου να ρθει το πριγκηπόπουλο.
Σε οσους μας λενε ότι ριξαμε το καραβι στα βραχια και ψαχνουμε σωσιβιο, απαντώ ότι εγω πηρα την ομαδα στη Β' Εθνική και θα παραμείνει τουλαχιστον στη Β' Εθνική.
Νιωθω ότι κουρασαμε και κουραστηκαμε. Είμαστε η μακροβιοτερη ομαδα Β Εθνικής. Η ομαδα πρεπει να αλλαξει επιπεδο. Ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα. Ή θα ελθει ο πλουσιος που ως τις 31 Μαΐου με αξιοπιστες εγγυησεις θα οργανωσει την ανοδο της ομαδας ή θα σχεδιασουμε συνολικα και συλλογικα τον πρωταθλητη Πιερικο, είτε μας παρει 1 χρονο είτε 2 χρονιές.
Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΠΑΤΖΕΤ της επομενης περιοδου, προσαρμοσμενο στα δεδομενα της εποχης για αξιοπιστη και πρωταγωνιστική ομαδα, αγγιζει τα ορια των 750 χιλιαδων ευρώ τουλάχιστον. Χρηματοδοτώντας ένα τέτοιο νούμερο, μπορεί να δώσει αποτελέσματα.
Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την έκδοση 10.000 μετοχών που θα διατίθενται ανά 30 ευρώ η μια. Έτσι θα καλυφθεί το 60-70% της ΑΜΚ. Θα υπαρξει και δημοσια εγγραφη, ώστε να συμμετεχει ο καθένας έστω και με μια μετοχη. Προτεινω ότι οποιος παιρνει 10 μετοχες να παιρνει και 5 από μενα δωρο.
Δεν με ενδιαφερει η πλειοψηφια. Το θεμα είναι μεσα από την κοινωνικη ευθυνη, να κανουμε Γ.Σ. μετοχων. Να συνεδριαζει η Γ.Σ. και να χτιστει ο Πιερικος των μαζων, ο Πιερικος ο συμμετοχικος.
Στο διλημμα ενας ή όλοι μαζι, εγω απαντω ολοι μαζι. Δεν γινεται μεγαλη ομαδα να την πληρωνει ενας.
Λεει ο λαος «τα ψαρια στο γυαλο και το τηγανι στη φωτια». Να δουμε τι είναι εφικτο στο επιπεδο σχεδιασμου της ΠΑΕ διοικητικα, μετοχικα, οικονομικα και να διαμορφωθει το τοπιο για να χτισουμε την επομενη ομαδα. Η στροφη στους ντοπιους είναι όχι μονο επιλογη, αλλα και αναγκη. Το πρωταθλημα είναι δυσκολο. Πρεπει να κανεις ομαδα για πρωταθλημα, για να αποφυγεις την πτωση. Θα πρεπει να παρουμε έναν ικανοποιητικο κορμο παικτων που θα ενθουσιασει τον κοσμο για να φανει ότι γινεται κατι καλο".
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δ. ΠΑΠΠΑΣ (katerinisport) Φώτο: Pieriasport

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks