Δήμαρχοι οι Μώραλης και Μπέος, στην Ευρωβουλή ο Ζα...

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Δήμαρχοι οι Μώραλης και Μπέος, στην Ευρωβουλή ο Ζαγοράκης
Μώραλης: "Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι"
Ο πρόεδρος της Super League και Δ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Πειραιά, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο ομόλογός του στον Βόλο. Ήττα για τον Λύσανδρο Γεωργαμλή στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα και για τον Γιάννη Ιωαννίδη στην... Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Ευρωβουλή ο Θοδωρής Ζαγοράκης.Λίγο πριν τις 22:00 ο χώρος πήρε "φωτιά" με την άφιξη του Γιάννη Μώραλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού έκανε λόγο για μεγάλη ημέρα στον Πειραιά.
"Σήμερα για τον Πειραιά δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι" είπε ο κ. Μώραλης, ευχαριστώντας "και εκείνους που μας ψήφισαν και όσους δεν μας ψήφισαν για τη συμμετοχή. Έχουμε σχέδιο και αστείρευτες δυνάμεις και θα πετύχουμε". Που κατέληξε με μια πιο προσωπική αναφορά, ευχαριστώντας τη γυναίκα του και τα παιδιά του που τον στήριξαν, αλλά και τους γονείς του που τον μεγάλωσαν με δημοκρατικές αντιλήψεις.
Μαρινάκης: "Ό,τι είναι δυνατόν για να κάνω τον Πειραιά μεγάλο"
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος τόνισε: "Σήμερα ο πειραϊκός λαός ψήφισε και νίκησε" Συγκινημένος αφιέρωσε "το σημερινό βράδυ στον πατέρα μου" και προσθέτοντας στη συνέχεια σημείωσε ότι "θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να κάνω τον Πειραιά μεγάλο. Και να ξέρετε ότι εμείς αγκαλιάζουμε όλους τους Πειραιώτες για το καλό του Πειραιά", υπό τις ιαχές του πλήθους "είναι τρελός ο πρόεδρος".
Μιχαλολιάκος: "Νιώθω λυτρωμένος"
Τη νίκη του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά αναγνώρισε πρώτος με δηλώσεις του ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ευχόμενος καλή επιτυχία. Ενώ επισήμανε ότι δεν αποχωρεί από την πολιτική, δηλώνοντας παρών για την επόμενη ημέρα.

"Δώσαμε ενα αγώνα εκπληκτικό, με ποιότητα και πάθος για την πόλη που αγαπάμε. Δεν μου αρέσει ο ρόλος του παραπονιάρη μού έδωσε πολλές εκλογές ο πειραϊκός λαός, κάποια στιγμή έπρεπε να νιώσω και την πικρά μιας ήττας... Δεν νιώθω πικραμένος νιώθω λυτρωμένος. Ο πειραϊκός λαός έδωσε ένα μήνυμα", σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Μπέος: "Θα είμαι δήμαρχος όλων των Βολιωτών".
Σε δηλώσεις που έκανε προς το συγκεντρωμένο πλήθος και ενώ στον ουρανό είχαν αφεθεί λευκά περιστέρια, ο νέος δήμαρχος Βόλου, αφού ευχαρίστησε τους δημότες που τον εμπιστεύτηκαν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των καλλιτεχνών από την Αθήνα που συνυπέγραψαν κατά της υποψηφιότητάς του, τους οποίους και χαρακτήρισε "ανθρώπους της αρπαχτής" που "επί χρόνια λυμαίνονται τα κονδύλια του υπουργείου Πολιτισμού".
Δε σταμάτησε όμως εκεί. Επιτέθηκε κατά του ανθυποψηφίου του Μαργαρίτη Πατσιαντά, τον οποίο χαρακτήρισε "μικροπρεπή και χωρίς αξιοπρέπεια" και σχολίασε ότι τη Δευτέρα το πρωί η Κουμουνδούρου θα τον στείλει στο σπίτι του "ενώ εσείς τον στείλατε από απόψε" όπως είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες.
Ο νέος δήμαρχος Βόλου ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραλάβει τίποτα από την απερχόμενη δημοτική Αρχή, χωρίς προηγουμένως να έχει σχετικό έγγραφο γιατί, όπως σημείωσε, ο λυσσαλέος πόλεμος που έγινε εναντίον του "δείχνει ότι κάτι κρύβουν και φοβούνται", ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι "δήμαρχος όλων των Βολιωτών".

Ήττα για Γεωργαμλή σε Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα
Από την άλλη, ο επίσης "ποδοσφαιρικός" που ηττήθηκε πολιτικά είναι Λύσανδρος Γεωργαμλής ο οποίος διεκδικούσε τον δήμο Νέας Φιλαδέλφιας-Χαλκηδόνος. Εκεί προηγείται ο Άρης Βασιλόπουλος, που κερδίζει τη μάχη της δημαρχίας.

Ζαγοράκης στην Ευρωβουλή
Όπως δείχνει η πρώτη καταμέτρηση σταυρών από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης πηγαίνει στην Ευρωβουλή, όντας αρκετά ψηλά σε προτιμήσεις, καθώς -μέχρι στιγμής- είναι τρίτος σε ψήφους.
Ευρωβουλευτές, με καταμετρημένο το 7% των ψήφων:
ΣΥΡΙΖΑ
Μ. Γλέζος 28.165
Σ. Σακοράφα 17.456
Δ. Παπαδημούλης 11.327
Κ. Κούνεβα 9.677
Γ. Κατρούγκαλος 9.270
Κ. Χρυσόγονος 8.919
Νέα Δημοκρατία
Μ. Κεφαλογιάννης 18.975
Μ. Σπυράκη 16.689
Θ. Ζαγοράκης 15.288
Ε. Βόζεμπεργκ 12.317
Γ. Κύρτσος 12.212
Χρυσή Αυγή
Ελ. Συναδινός 6.125
Λ. Φουντούλης 4.894
Γ. Επιτήδειος 4.453
Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη
Ν. Ανδρουλάκης 8.986
Ε. Καϊλή 8.794
Το Ποτάμι
Γ. Γραμματικάκης 5.156
Ν. Ορφανός 1.574
ΚΚΕ
Κ. Παπαδάκης 5.416
Σ. Ζαριανόπουλος 5.251
ΑΝΕΛ
Ν. Μαριάς 2.587
http://pieriasport.blogspot.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks