ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ "Θεωρώ συνυπεύθυνη την ΕΠΟ για κάθε ατύχημα που θα μου συμβεί"!

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

"Θεωρώ συνυπεύθυνη την ΕΠΟ για κάθε ατύχημα που θα μου συμβεί"! 
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 20013
Εξώδικο στην ΕΠΟ έστειλε ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου κ. Γιώργος Παναγόπουλος κατηγορώντας τον πρόεδρο, Γ. Σαρρή, για επιλεκτική ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Παπαθανασίου, και για κίνδυνο που υπάρχει κατά την άσκηση των δικηγορικών του καθηκόντων στα γραφεία της.
Επίσης, ζητεί από την ΕΠΟ να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την επίθεση στον νομικό της σύμβουλο, Θ. Κουρίδη, και την καθιστά «συνυπεύθυνη σε περίπτωση που του συμβεί κάποιο «ατύχημα».

Αναλυτικά, το εξώδικο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣ

ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του Γεωργίου Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, Δικηγόρου Αθηνών (ΑΜΔΣΑ 14162), Φαβιέρου 47

ΠΡΟΣ

Το τριτοβάθμιο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – ΕΠΟ», που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Δ.Σ. ΕΠΟ
ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ
Διαιτητικό Δικαστήριο ΕΠΟ
Νομική Υπηρεσία ΕΠΟ
Υπουργείο Δικαιοσύνης
ΔΣΑ
Αθλητικό Εισαγγελέα Κ. ΚΟΡΕΑ

‘Όπως γνωρίζετε, στις 26 Απριλίου 2010 δέχθηκα δολοφονική επίθεση από μπράβους του ποδοσφαιρικού υποκόσμου μπροστά στην κεντρική πόρτα των παλιών γραφείων της ΕΠΟ στο Ελληνικό μετά από συνεδρίαση της ΠΕΕΟΔ και μπροστά στα έντρομα μάτια υπαλλήλων, δικηγόρων, δημοσιογράφων, ποδοσφαιριστών και παραγόντων με αποτέλεσμα να διακομισθώ στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με κίνδυνο αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς κλπ.

Πριν απ’ αυτό το περιστατικό στα γραφεία επί της Συγγρού είχαν προηγηθεί άλλες δολοφονικές επιθέσεις κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ Βασίλειου ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ και Αριστείδη ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ενώ τα τελευταία χρόνια θύματα παρόμοιων επιθέσεων υπήρξαν δημοσιογράφοι (Νίκος ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ κλπ), διαιτητές (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ κλπ).

Μάλιστα και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής ΠΙΛΑΒΙΟΣ έχει καταγγείλει δημοσίως ότι φοβόταν για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογένειας του, καθώς δεχόταν απειλές.


Όμως φαίνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς από τα όρια, καθώς πριν από λίγες ημέρες κατάπληκτος πληροφορήθηκα από αξιόπιστο κι εκλεκτό συνάδελφο που παρίσταται τακτικά στις Επιτροπές της ΕΠΟ ότι όχι μόνο δέχεται γραπτές και προφορικές απειλές είτε μέσω τηλεφώνου – είτε μέσω αλληλογραφίας αλλά κι ότι έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ το σταθμευμένο αυτοκίνητό του υπέστη σοβαρές ζημιές με θραύση κρυστάλλων αλλά και με μηχανική βλάβη λόγω ρίψης ζάχαρης στο σπασμένο ρεζερβουάρ του από αγνώστους δράστες.


Δυστυχώς όμως αντί να προστατευθεί από την ΕΠΟ ο πανικοβληθείς δικαιολογημένα συνάδελφος, έγινε «δέκτης» της «φιλικής» - άκουσον, άκουσον – προτροπής του Προέδρου της ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ (συνταξιούχου δικαστή) που μόλις έλαβε κι αυτός ανώνυμη απειλητική επιστολή κατά του συναδέλφου συμβουλευτικά ζήτησε από τον δικηγόρο «να μην εξωθεί τους εντολείς τους σε νόμιμες ενέργειες».

Και μέσα σ΄ όλο αυτό το νοσηρό κλίμα κι ενώ οι κλήσεις της Εισαγγελίας προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. ΣΑΡΡΗ και το Νομικό Σύμβουλό της κ. ΚΟΥΡΙΔΗ πάνε κι έρχονται, εντελώς ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, διέρρευσε στον αθλητικό τύπο η «περίεργη» πληροφορία ότι ο κ. ΚΟΥΡΙΔΗΣ δέχθηκε άγρια επίθεση από αγνώστους.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη θορυβηθείς ο Πρόεδρος της ΕΠΟ έσπευσε να καταγγείλει το γεγονός αυτής της «επίθεσης» στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ξεχνώντας προφανώς να τον ενημερώσει για όλα τα προαναφερθέντα περιστατικά.

ΕΠΕΙΔΗ ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη επίθεσης κατά του κ. ΚΟΥΡΙΔΗ, για τον οποίο ειλικρινά εύχομαι να μην ζήσει ότι έζησα εγώ, είναι προφανές ότι τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου, τουλάχιστον αυτοί οι ελάχιστοι που κατά καιρούς συγκρούονται με τα συμφέροντα του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου ή που επιζητούν απλά την εφαρμογή του νόμου, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ κατά την διάρκεια άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματός μας στα γραφεία της ΕΠΟ.

ΕΠΕΙΔΗ η ΕΠΟ ως Δ.Σ. και ως νομική υπηρεσία ουδέποτε πραγματικά και ειλικρινά ενδιαφέρθηκε για την ασφάλεια των δικηγόρων και μελών των επιτροπών, ούτε επέδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία για την προστασία και αποκατάσταση κακοποιημένων δικηγόρων – δημοσιογράφων – παραγόντων και ποδοσφαιριστών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την συμπεριφορά και τις πρακτικές της ΕΠΟ

ΣΑΣ ΚΑΛΩ με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου:

Να καταγγείλετε στον Υπουργό Δικαιοσύνης όλα τα προαναφερθέντα περιστατικά
Να με πληροφορήσετε για τις ενέργειες στις οποίες τυχόν έχετε προβεί για την ανακάλυψη των δραστών της εναντίον μου επίθεσης
Να κάνετε δεκτό παλαιότερο αναπάντητο αίτημά μου για την είσοδο του αυτοκινήτου μου εντός του χώρου στάθμευσης της ΕΠΟ
Να διεξάγετε έρευνα για το περιστατικό εις βάρος του συναδέλφου μας
Να ανακοινώσετε λεπτομέρειες για την επίθεση κατά του Θ. ΚΟΥΡΙΔΗ

Άλλως ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα σας θεωρήσω συνυπεύθυνους για κάθε «ατύχημα» που θα μου συμβεί και θα ζητήσω παροχή εννόμου προστασίας από τα αρμόδια όργανα.


Αθήνα, 29-10-2013

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks