ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Συγκέντρωση των σωματείων εν όψη της νέας χρονιάς. Σημαντικές προτάσεις της διοργανώτριας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Πιερίας στο ενωσιακό γήπεδο της Ν. Εφέσσου, η συγκέντρωση των σωματείων που μετέχουν στα... τοπικά πρωταθλήματα της περιοχής.
Κατατέθηκαν απο τη διοργανώτρια αρχή προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, σε συνάρτηση πάντα με την βιωσιμότητα και την υποστήριξη της ένωσης προς τα σωματεία.

Κύπελλο ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής λοιπόν αποφασίστηκε να μετατραπεί σε πραγματική γιορτή ο θεσμός Κυπέλλου και να γίνει σε πρώτη φάση ο τελικός του στο Λιτόχωρο την χρονιά που έρχεται, με την έδρα των αγώνων αυτών κάθε φορά να αλλάζει. Στην πρώτη φάση των αγώνων θα μπούν στην κλήρωση οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, με αυτές της Α΄ΕΠΣ και Β΄ΕΠΣ κατηγορίας, και με γηπεδούχο την πιο αδύνατη ανάλογα με το πρωτάθλημα που συμμετέχει.
Οι ομάδες της Γ΄ΕΠΣ θα μπούν στην επόμενη 2η φάση με πλεονέκτημα έδρας έναντι των άλλων και κλήρωση θα γίνει μόνο εάν συναντηθούν σωματεία ίδιας κατηγορίας.
Να σημειωθεί ότι δόθηκε κίνητρο στα σωματεία της Γ΄ΕΠΣ να πάρουν μέρος στο θεσμό του κυπέλλου, χωρίς να πληρώσουν το παράβολο.

Πρωτάθλημα Α΄ΕΠΣ
Με δεδομένο το ότι την επόμενη χρονιά θα πέσουν απο την Α΄κατηγορία 3-6 ομάδες (αφού θα έχουμε συμμετοχή ομάδων μας στη Γ΄Εθνική κατηγορία), δε θα ισχύσει για εφέτος η διαδικασία των πλέι-άουτ που αρχικά υπήρξε σκέψη να πραγματοποιηθεί. Κι αυτό γιατί θα υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον στην ουρά της βαθμολογίας.

Η αλλαγή θα γίνει στα πλέι-οφ με 4 και όχι 5 ομάδες να παίρνουν μέρος στη διαδικασία, με πλεονέκτημα έδρας και +1 βαθμό στην γηπεδούχο ομάδα ώστε να αποφευχθούν παρατάσεις και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας. Η περίπτωση ισοπαλίας ευνοεί τον γηπεδούχο αφού ουσιαστικά είναι στο +1 απο την αρχή των πλέι-οφ, ενώ σε περίπτωση που κερδίσει ο φιλοξενούμενος, η διαδικασία παέι σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια με τυπικά γηπεδούχο τον νικητή του πρώτου αγώνα και τα έσοδα των εισιτηρίων δικά του.
Κι εκεί πλέον δεν υπάρχει παράταση και πέναλτι αφού άν έρθει ισόπαλο το παιχνίδι, περνάει η ομάδα που έκανε την νίκη στο πρώτο παιχνίδι και έχει 3 βαθμούς.

Πρωτάθλημα Β΄ΕΠΣ
Εδώ δεν αλλάζει τίποτε ούτε στην ουρά, ούτε στον κορυφή της βαθμολογίας.

Σημαντικό είναι το θέμα για την κάλυψη των αγώνων απο ιατρικής πλευράς και ήδη η διοργανώτρια κινείται στην κατεύθυνση της εύρεσης προϋποθέσεων ώστε να ασφαλιστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές, ενώ αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παρακολουθήσουν σεμινάρια εκπρόσωποι κάθε σωματείου που είναι πάντα παρόν στα παιχνίδια της ομάδας τους, ώστε να έχουν αυτοί την επιμέλεια των αγώνων σε θέματα πρώτων βοηθειών που ενδεχομένως να προκύψουν.
Έτσι ένα σημαντικός οικονομικός βραχνάς, θα πάψει να απασχολεί τις ομάδες.
Πολύ σημαντικό επίσης θέμα είναι η λειτουργία ενός τουλάχιστον τμήματος υποδομής απο τις ομάδες της Α΄ΕΠΣ Πιερίας και σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα σε αυτές που δε θα δηλώσουν.
Τέθηκε θέμα με την ηλικία των "μικρών" που χρησιμοποιούνται αλλά είναι ήδη υπο συζήτηση η πρόταση της Ένωσης, να πέσει η ηλικία των νεαρών ποδοσφαιριστών και να γίνει κάτω των 20 ετών και όχι κάτω των 21 όπως ήταν πρίν. Εκτός αυτού να παίζουν 4 "μικροί στην Α΄, 4 στη Β΄ και 2 στη Γ΄κατηγορία.
Τέλος αποφασίστηκε να γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο ενωσιακό γήπεδο η βράβευση την μικτής ομάδος Παίδων της ΕΠΣ Πιερίας, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Ελλάδα. Περισσότερα για τη διαδικασία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks