Το μεγαλύτερο… γλέντι στην ιστορία του Παναθηναϊκού - 72-76 και πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013


Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 


Ο Παναθηναϊκός το έκανε και αυτό… «Σκούπισε» τον Ολυμπιακό και πήρε ένα ακόμα πρωτάθλημα έχοντας μειονέκτημα έδρας και του απέδειξε πως ακόμα έχει πολλά ψωμιά για να γίνει μεγάλη ομάδα.....

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Ο Παναθηναϊκός «σκούπισε» τον Ολυμπιακό μέσα στο «ΣΕΦ», 72-76, γεμίζοντας με ατελείωτη ηδονή τον κόσμο του και απίστευτη… πίκρα τους «ερυθρόλευκους». Ποιο πρωταθλητές Ευρώπης και ΑΗΔΙΕΣ. Ο Παναθηναϊκός όπου πέτυχε τον Ολυμπιακό τον… γλέντησε. Δικαιότατα και κατά κράτος. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το νταμπλ … πανάξια. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει κάνει τον Μπαρτζώκα… αγνώριστο. Τι κι αν τα έκαναν και πάλι… άνω κάτω. Τι κι αν κινδύνεψαν και πάλι ζωές στο ΣΕΦ. Οι μάγκες του Αργύρη Πεδουλάκη… έστησαν το μεγαλύτερη γλέντι στην ιστορία. Μέσα στον Πειραιά. Μπροστά σε όλους τους «ερυθρόλευκους». Ποτέ ξάνα….

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στον αγώνα και εκμεταλλευόμενος την νευρικότητα του Παναθηναϊκού στην επίθεση προηγήθηκε με 5-0 ύστερα από καλάθια των Παπανικολάου και Πρίντεζη. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά για να βρει τον δρόμο για το καλάθι του Ολυμποιακού, με τον Γιόνας Ματσιούλις να ανοίγει.. λογαριασμό με σουτ τριών πόντων και να κάνει το 5-3. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση με γκολ-φάουλ του Λο, 8-3, με τους διαιτητές να χρεώνουν τον Γκιστ με δεύτερο φάουλ. Ένα φάουλ που το είδαν μόνο αυτοί.

0-10 σερί ο Παναθηναϊκός

Από εκεί και έπειτα όμως ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε σε όλα τα… επίπεδα. Με τον Ματσιούλις να παίρνει μπροστά και τους «πράσινους» να… τρέχουν σερί 0-10, η ομάδα του Πεδουλάκη προηγήθηκε με 8-13 ύστερα από φανταστικό κάρφωμα του Λάσμε ο οποίος είχε ήδη αρχίσει να μοιράζει τάπες. Δευτερόλεπτα πιο πριν οι οπαδοί του Ολυμπιακού πετούσαν καπνογόνα στο παρκέ, με τον Παναθηναϊκό όμως να μην… καταλαβαίνει τίποτα.

Τα ηνία οι «πράσινοι»

Την στιγμή που οι «πράσινοι»… πυροβολούσαν από παντού,11-16 δια χειρός Ούκιτς, ο Πρίντεζης έδινε.. αναπάντεχες λύσεις στον Ολυμπιακό. Με δύο τρίποντα απάντησε σε αυτά των Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη, αλλά ο «Τσάρι» με ένα ακόμα καλάθι πήγαινε την διαφορά στο +10, 14-24. Στην τελευταία επίθεση, όμως, της περιόδου ο Πρίντεζης με νέο τρίποντο έκανε το 17-24

Προσπέρασε ο Ολυμπιακός

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με σερί 8-0 , ύστερα από καλάθια των Χάινς και Κατσίβελη, μείωσε σε 21-24. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που πέρασε στο παρκέ έδειξε να μην είναι σε καλή κατάσταση με τον Αργύρη Πεδουλάκη να τον αποσύρει άμεσα. Ο Ούκιτς «ξεμπούκωσε» την ομάδα του, 22-26, ενώ ο Κάρι λίγο αργότερα διατήρησε την διαφορά των 4 πόντων, 24-28. Ο Σπανούλης όμως με κλέψιμο και εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό έκανε το 28-28 με τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν το σερί τους που είναι στο 14-4. Σερί που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο από καλάθι του Λο, με τον Ολυμπιακό να περνάει και πάλι μπροστά με 30-28.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει την γνωστή του άμυνα με αποτέλεσμα να «εγκλωβίζει» τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για το καλάθι των «πράσινων». Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν μόνο από την γραμμή των βολών. Οι διαιτητές χρέωσαν από μία τεχνική ποινή τους Σπανούλη και Διαμαντίδη με τον αρχηγό του Ολυμπιακού για μία ακόμα φορά να είναι απίστευτα προκλητικός. Το σκορ είχε γίνει 33-32 με τον Τσαρτσαρή να εκμεταλλεύεται τα μις ματς, αλλά ο Περπέρογλου με ένα πολύ εύκολο τρίποντο έκανε το 36-32. Στην επόμενη φάση, ο Γιόνας Ματσιούλις πήρε το αίμα του πίσω και με γκολ-φάουλ έκανε το 36-35, 1:30 πριν από την λήξη του ημιχρόνου. Ο Ματσιούλις στην συνέχεια, όμως, ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του αφού στην επίθεση είχε μια άτσαλη προσπάθεια, ενώ στην άμυνα έκανε αχρείαστο φάουλ στον Χάινς ο οποίος με κάρφωμα και βολή έδωσε και πάλι προβάδισμα 4 πόντων στον Ολυμπιακό, 39-35.

Ο Σχινάς κρατούσε ζωντανό τον Ολυμπιακό

Ο Διαμαντίδης στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού έχασε την ευκαιρία να μειώσει, όπως ακριβώς έγινε και με τον Σλούκα. Την στιγμή που ο Ολυμπιακός έβρισκε πόντους μόνο από την γραμμή των βολών, ο Μπράμος έκανε το 51-53 με το 10ο τρίποντο του «τριφυλλιού». Ο Παπανικολάου και πάλι με βολές ισοφάρισε, 53-53 και ο Ολυμπιακός και πάλι στις βολές. Αυτήν την φορά ο Λο ο οποίος με 2/2 έκανε το 55-53. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να έχουν πλουραλισμό και να «διαβάζουν» σωστά με τον Τσαρτσαρή να κάνει το 55-55 και με την βολή από το φάουλ του Λο να κάνει το 55-56. Στην πρώτη κιόλας επίθεση του Παναθηναϊκού ο Ούκιτς με… μεγάλο τρίποντο κάνει το 39-38 και αρχίζει το ματς από την αρχή. Ο Διαμαντίδης στο 22’ με ένα ακόμα τρίποντο δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του και ο Παναθηναϊκός και πάλι μπροστά με 41-43. Στην επόμενη φάση, όμως, οι διαιτητές τα κάνουν.. θάλασσα. Δεν δίνουν επιθετικό στον Άντιτς, που παίρνει το ριμπάουντ και ο Σπανούλης με τρίποντο και φάουλ που είδαν μόνο οι διαιτητές δίνει προβάδισμα στην ομάδα με του με 45-43.

Τους «χορεύει» ο Τσαρτσαρής

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκιστ «παγώνει» στο ΣΕΦ αφού με τρίποντο από την γωνία και τον Άντιτς να τον.. γκρεμίζει κάνει το 45-47, ενώ ο Ματσιούλις με νέο καλάθι δίνει προβάδισμα 4 πόντων στον Παναθηναϊκό, 45-49. Ο Ολυμπιακός από την μεριά του βρίσκει κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με σερί 5-0, προηγείται με 50-49 στο 35’. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην επίθεση, αφού δεν μπορεί να περάσει την μπάλα στο καλάθι του Ολυμπιακού. Διαμαντίδης και Μπράμος με «βόμβες» τριών πόντων δίνουν το «τιμόνι» της αναμέτρησης και πάλι στον Παναθηναϊκό ενώ ο ούκιτς κάνει το 56-58 στο τελευταίο λεπτό. Τα σφυρίγματα του Σχινά αρχίζουν να γέρνουν συνεχώς προς την έδρα με τον Τσαρτσαρή να χορεύει τον Σπανούλη, 59-60, αλλά τον Σλούκα να είναι προκλητικά συνέχεια στις βολές και να βάζει μπροστά την ομάδα του με 61-60, με την συμπλήρωση 30 λεπτών.  

Φουλ έδρα το διαιτητικό τρίο

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, Γκιστ και Λάσμε προσφέρουν μία ακόμα εντυπωσιακή φάση με τον τελευταίο να καρφώνει… αυτοκρατορικά και να κάνει το 61-62. Ο Ολυμπιακός και πάλι στις βολές με τον Κάιλ Χάινς να αστοχεί και στις δύο και τον Κάρι με φόλοου να κάνει το 61-64. Γινόμαστε κουραστικοί αλλά οι «ερυθρόλευκοι» και πάλι στις βολές και 63-64 από τον Σλούκα. Οι διαιτητές κλείνουν τα μάτια σε κάθε επφαή μέσα στην ρακέτα του Ολυμπιακού αλλά ο Διαμαντίδης είναι εκεί και με τρίποντο κάνει το 63-67. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σκοράρει ένα ακόμα και στέλνει την διαφορά στο +7, 63-70 στο 32’. Στα μεγάλα τρίποντα του Διαμαντίδη απάντησε ο Βασίλης Σπανούλη ο οποίος με πολύ ωραίο καλάθι και φάουλ έκανε το 66-70.   Οι διαιτητές βλέποντας τα πράγματα σκούρα για τον Ολυμπιακό ανέλαβαν δράση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 33 ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει στα 5 ομαδικά και οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνεχώς στην γραμμή. Ο Περπέρογλου μείωσε ακόμα περισσότερο, 69-70 και όλα από την αρχή…

72-76 και ως συνήθως στο ΣΕΦ… διακοπή από τους κουκουλοφόρους

Ο Σχινάς συνεχίζει να προκαλεί με τις αποφάσεις του, αφού ο Άντιτς συνεχίζει τις αντιαθλητικές του συμπεριφορές. Και αποτέλεσμα αυτού είναι ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης να δώσει από μία τεχνική ποινή. Και η συνέχεια από τους «γκρι» το ίδιο προκλητική, μιας και κλείνουν τα μάτια σε κάθε φάση υπερ του Παναθηναϊκού. Με όλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει κάνει σερί 9-0 και προηγείται με 72-70. Ο Λάσμε όμως με απόλυτη ψυχραιμία και 2/2 βολές κάνει το 72-72 και τον Διαμαντίδη να κάνει το 72-74. Στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού ο Χάινς κάνει επιθετικό φάουλ στον Λάσμε και ο Παναθηναϊκός έχει και πάλι την μπάλα στα χέρια του με τον σέντερ από την Γκαμπόν να κάνει το 72-76 87 δεύτερα πριν από το τέλος. Και κάπου εκεί οι ίδιοι που έκαναν το ντου στο ξεκίνημα του αγώνα, μπήκαν ανενόχλητοι στο παρκέ και επιτέθηκαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, πετώντας φωτοβολίδες και αντικείμενα. Οι «πράσινοι» αποχώρησαν με τους κουκουλοφόρους να παίζουν καρεκλοπόλεμο με τα ΜΑΤ. Το ματς δεν ξανάρχισε ποτέ με τους διαιτητές να κλείνουν το φύλλο αγώνα και τον Παναθηναϊκό να παίρνει το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Με «σκούπα» και δύο break.

Δεκάλεπτα: 17-24, 39-35, 61-60, 72-76

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 9, Άντιτς 2, Σπανούλης 3, Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι, Σλούκας 8, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8, Κατσίβελης 3

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 3, Κάρι 4, Ματσιούλις 11, Ούκιτς 10, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντίδης 18, Γκιστ 4, Γκουίν, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης.

Θυμηθείτε όσα έγιναν απόψε στο ΣΕΦ...Onsports Team
τα επεισόδια και η αποχώρηση 

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks