ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ "Μεγάλο" διπλό στο Ιόνιο - ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 1-2

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012


 Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 Αθλητισμός


Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Βατανιακός του Γιώργου Καμπερίδη, που πέρασε σα «Βοριάς» από το νησί του Ιονίου Πελάγους, κερδίζοντας με 1-2 την γηπεδούχο ομάδα της Ζακύνθου.

Πρώτη αξιόλογη φάση της συνάντησης έγινε στο 32'με τον Μανίκα που με πλασέ από...
καλή θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Παλιούρα.
Ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε όμως στην επόμενη φάση για την ομάδα του και με πλασέ από πλάγια θέση θα ανοίξει το σκορ κάνοντας στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους το 0-1 για τον Βατανιακό.
Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του, ο Ψαρής με σουτ έξω από την περιοχή της Κατερινιώτικης ομάδας, φέρνει στο 53'το παιχνίδι στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 65' η Ζάκυνθος χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Παπασταργίου, ο οποίος σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα από πλάγια θέση στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 86' ο Βατανιακός σκοράρει για δεύτερη φορά με τον Μανίκα και παίρνει το σημαντικό αυτό εκτός έδρας τρίποντο.
Τη φάση του γκολ ξεκίνησε ο νεοεισελθών Γιαννούλης που σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και ακολουθώντας τη φάση ο έμπειρος σκόρερ του Βατανιακού να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Παλιούρα, πήρε τις κόντρες κι έφτασε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Ζακύνθου τον οποίο πλάσαρε και παρά την προσπάθεια του (απέκρουσε λίγο τη μπάλα), τον "νίκησε" στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).
Ο Μανίκας είχε απειλήσει και στο 32' με ένα μακρινό πλασέ που έστειλε τη μπάλα πάνω απ' τα δοκάρια της Ζακύνθου.Στο δεύτερο μέρος η Ζάκυνθος σα να "ξύπνησε" και άρχισε να πιέζει από το πρώτο λεπτό.
Στο 53' με ένα ωραίο σουτ του Ψάρρη έξω απ' την περιοχή η Ζακυνθινή ομάδα ισοφάρισε (1-1) κι όλα έδειχναν πως πάει... να γυρίσει το ματς.
Δύο λεπτά αργότερα (55') ο Παπαστεργίου μπήκε στην περιοχή, όμως το δύσκολο πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 63' με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γιαννούλη που έφυγε άουτ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τη Ζάκυνθο στο 65'όταν ο Παπαστεργίου βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο από πλάγια αριστερά κι από τη μικρή σχεδόν περιοχή πλάσαρε άουτ αδυνατώντας να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του και να "τουμπάρει" το παιχνίδι.
Έτσι στο 86ο λεπτό και κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν η Ζάκυνθος είχε βγει μπροστά να κάνει το γκολ, σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Γιαννούλης πλασάρει από το ύψος του πέναλτι, ο Παλιούρας εξαιρετικά αποκρούει όμως η μπάλα φτάνει στο Μανίκα που καραδοκούσε και με πλασέ στέλνει για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Ζακύνθου "τελειώνοντας" το ματς (1-2).
Είναι άξιο αναφοράς πως ο συγκεκριμένος παίκτης (Μανίκας) πέρυσι είχε σημειώσει σε 9 λεπτά τρία γκολ με τη φανέλα του Αστέρα Μαγούλας είς βάρος της Ζακύνθου, ενώ σήμερα σημείωσε άλλα δύο.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν για τη Ζάκυνθο οι Τσίλης, Μιλόσεβιτς και για το Βατανιακό οι Γιαννούλης, Μανίκας, Ποτουρίδης, Μετενίδης.
Από τη Ζάκυνθο διακρίθηκαν οι Μιλόσεβιτς, Τσίτσης, Παλιούρας, Πετράκος, Τσορμπατζίδης, ενώ από τους φιλοξενούμενους κορυφαίος ήταν ο Βέργος, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Τσιτλακίδης, Τσώμης και φυσικά ο Μανίκας με τα δύο γκολ που σημείωσε και πήρε το ματς.
ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Δημήτρης Μαγκαφίνης)
Παλιούρας, Πετράκος, Τσορμπαρζίδης, Φιλάϊ (83' Πρίφτης), Τσίλης, Τσολακούδης, Ψάρρης, Μιλόσεβιτς, Τσίτσης, Παπαστεργίου, Σολωμονίδης (57' Γκελάϊ)
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Καμπερίδης)
Παπαδόπουλος, Τσιτλακίδης, Λαγδάρης, Γιαλαμίδης, Βέργος, Τσικαδέρης (74' Κατσαμάγκας Β.), Σιδηρόπουλος (62' Γιαννούλης), Μανίκας, Ποτουρίδης (88' Μετενίδης), Τσιώμης, Σκούρτη
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Γιώργος Καμπερίδης (προπονητής Βατανιακού)
«Και οι δυο ομάδες κυνήγησαν το αποτέλεσμα ως το τέλος. Βγήκαμε μπροστά στο σκορ στο καλύτερο χρονικά σημείο στο πρώτο μέρος. Δεχθήκαμε ένα ωραίο γκολ και μετά το παιχνίδι έγινε... ροντέο. Και η Ζάκυνθος και εμείς, θέλαμε τη νίκη. Θέλω να πω ότι και εμείς είμαστε υπό την επήρεια οικονομικών προβλημάτων της κρίσης.
Για εμάς έχει μεγάλη σημασία η νίκη αυτή. Ως την Πέμπτη ετοιμάζαμε άλλη ομάδα να έρθει και μετά ήρθαμε ξαφνικά με μείον πέντε παίκτες από το βασικό σχήμα, που είναι καλοί για την κατηγορία και έδιναν πολύτιμες λύσεις. Πιστέψαμε ότι έχουμε βάθος. Αρχίσαμε το ματς με τέσσερις μικρούς και το τελειώσαμε με εφτά.
Είναι μεγάλη νίκη για εμάς, όπως ήρθε, με αυτόν τον τρόπο και σε αυτό το χρονικό σημείο. Ευχαριστούμε τη Ζάκυνθο για τη φιλοξενία και της εύχομαι καλή συνέχεια και να ξεπεράσει τα προβλήματά της».
Δημήτρης Μαγκαφίνης (τεχνικός Ζακύνθου)
«Δώσαμε το 100% για τη νίκη, έχοντας καλή ψυχολογία, μετά τη νίκη με το Κορδελιό. Θέλαμε να δουλέψουμε όλη την εβδομάδα στο κράτημα της μπάλας και στο πρώτο μέρος μας έλειψε. Μετά από μια νίκη πρέπει να έχεις χαμηλά το κεφάλι και να τη διαχειρίζεσαι σωστά.
Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει ότι πρέπει να έχεις σύνεση και εμπειρία, για να τα πάρεις και τα δυο. Εμείς δεν μπορέσαμε. Και ο Βατανιακός είχε απουσίες. Από την πρώτη μέρα που ήρθα είμαστε με λίγους παίκτες. Παρασυρθήκαμε στον ρυθμό του αντιπάλου, ήταν αργό παιχνίδι, δεν θα ήθελα να βλέπω το πρώτο μέρος ως θεατής. Θέλω συνδυαστικό ποδόσφαιρο και αυτό δεν έγινε.
Στο 45' ο... δήμιος Μανίκας, που σκόραρε και πέρυσι εναντίον μας με τον Αστέρα Μαγούλας, έβαλε προσωπικό γκολ. Στο β' μέρος αλλάξαμε το σχηματισμό μας, παίξαμε πιο ψηλά, βάλαμε δυο φορ. Παίξαμε και κάθετα και από τα πλάγια.
Ήταν σε καλή μέρα οι Τσίτσης και Μιλόσεβιτς. Ισοφαρίσαμε και μετά μπορούσαμε και το 2-1 στη φάση του Παπαστεργίου, δεν θα είχε μετά κουράγιο να κερδίσει ο αντίπαλος. Να είστε σίγουροι ότι αν είχανε επιλογές, θα έκανα αλλαγές από το 30'!
Δυστυχώς δεν φτάνουν μόνο 13-14 παίκτες. Χρειάζονται και άλλα πράγματα για να διεκδικήσεις το κάτι παραπάνω. Έχουμε ίδιο στόχο και ελπίζουμε στο δεύτερο γύρο να νικήσουμε εμείς στην Κατερίνη».
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Ζάκυνθος - Βατανιακός 1 - 2
Οδυσσέας Κορδελιού - Οικονόμος Τσαριτσάνης 0 - 1
Τύρναβος - Δόξα Κρανούλας 1 - 0
Εθνικός Σιδηροκάστρου - Κασσιώπη 2 - 0
Αιγινιακός - Απόλλων Καλαμαριάς 1 - 1
Τηλυκράτης - Αναγέννηση Καρδίτσας 1 - 1

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks