«Εφυγε» ο Αλκέτας Παναγούλιας - ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Εφυγε» ο  Αλκέτας Παναγούλιας 
Τρίτη 19 Ιουνίου 2012
Εφυγε από την ζωή το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 78 ετών ο προπονητής Αλκέτας Παναγούλιας, στο σπίτι του στη Βιένα, λίγο...
έξω από την Ουάσιγκτον, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Ηταν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που οδήγησε για πρώτη φορά την Ελλάδα σε τελικά Euro το1980 στην Ιταλία και σε Μουντιάλ το 1994 στις ΗΠΑ, ενώ ως προπονητής του Ολυμπιακού κατέκτησε τρία πρωταθλήματα.
Φιλικά πρόσωπα του εκλιπόντος δήλωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες.
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά θλίψη στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Ομογένειας, αφού ο Αλκέτας, όπως όλοι τον ήξεραν, είχε ταυτιστεί με επιτυχίες και διακρίσεις ομογενειακών ποδοσφαιρικών ομάδων.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη Falls Church, της ίδιας πολιτείας.
Ο Αλκέτας Παναγούλιας είχε μία πολύχρονη και αξιόλογη πορεία στο ποδόσφαιρο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική, όπου διετέλεσε και ομοσπονδιακός τεχνικός στην εθνική και την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ.
Η ιστορία του καταγράφεται στο βιβλίο «Από το Λευκό Πύργο στο Λευκό Οίκο», μέσα από το οποίο ο Μακεδόνας τεχνικός αναπολεί τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το ξεκίνημά του στην ιστορική ομάδα του 'Αρη Θεσσαλονίκης, το 1949.
Εκτός από την Ελλάδα, το ποδόσφαιρο και τον «έξω Ελληνισμό», στο βιβλίο του αναφέρεται και στους ανθρώπους που είχαν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή του, όπως η σύζυγός του Βάνα Δημητριάδη, τα παιδιά του Δέσποινα και Γιάννης και τα εγγόνια του Μικέλα και Ζωή Βάνα.
Σαμαράς: Τιμούμε το γνήσιο πατριωτισμό του
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Αλκέτα Παναγούλια:

«Ένας εκ των κορυφαίων προπονητών των τελευταίων πενήντα χρόνων, που πήγε την Εθνική Ελλάδος, για πρώτη φορά, στο Euro και στο Μουντιάλ, ο Αλκέτας Παναγούλιας, έφυγε από κοντά μας.


Τιμούμε το γνήσιο πατριωτισμό του, το παράδειγμά του, τη μεγάλη προσφορά του στην Πατρίδα, αλλά και στην Παράταξή μας.Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».
Ενός λεπτού σιγή ζήτησε ο Σοφ. Πιλάβιος στο ματς με τη Γερμανία
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος πρώην ομοσπονδιακού εκλέκτορα της εθνικής ομάδας, Αλκέτα Παναγούλια.
Για να τιμήσει τη μνήμη του, η ΕΠΟ ζήτησε από την UEFA να τηρηθεί σιγή ενός λεπτού πριν την έναρξη του αγώνα με τη Γερμανία, την προσεχή Παρασκευή, και οι διεθνείς να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.
Η δήλωση του κ.Πιλάβιου: «Εκφράζω τα συλλυπητήρια ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ στην οικογένεια του Αλκέτα Παναγούλια. Ήταν μεγάλη προσωπικότητα και πολύ σημαντικός για μας. Αυτός πήγε την Ελλάδα στο πρώτο Euro και στο πρώτο Μουντιάλ. Έχουμε ζητήσει από την UEFA να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο ματς με τη Γερμανία και οι ποδοσφαιριστές να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια».
Αθλητικό τμήμα ΣΥΝ: Σφράγισε μια ολόκληρη εποχή στο ποδόσφαιρο
«Ο Αλκέτας Παναγούλιας ένας από τους σημαντικότερους έλληνες προπονητές σφράγισε μια ολόκληρη εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συνέδεσε τη προπονητική του δραστηριότητα με σημαντικές επιτυχίες σε εθνικό και σωματειακό επίπεδο και οδήγησε για πρώτη φορά την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σε τελικό Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΝ και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ανεξάρτητοι Ελληνες: Μεγάλος δάσκαλος του ελληνικού ποδοσφαίρου
«Με βαθειά θλίψη αποχαιρετούμε το μεγάλο δάσκαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου και μορφή του ελληνικού αθλητισμού»ναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών. «Ο Αλκέτας Παναγούλιας, δεν ήταν μόνο εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών των τελευταίων 50 χρόνων, ήταν και ένας γνήσιος Έλληνας, με μεγάλη προσφορά στην Πατρίδα. Ως αθλητής και προπονητής έδινε πάντα το παράδειγμα στις νέες γενιές και ως Έλληνας της διασποράς εκπροσωπούσε επάξια τον Ελληνικό Πολιτισμό. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του» καταλήγει η ανακοίνωση.ΕΘΝΟΣ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks