"Χρυσόμαλλο δέρας" η πρόκριση - ΓΕΩΡΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-2 - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Χρυσόμαλλο δέρας" η πρόκριση
Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011
Πριν από χιλιάδες χρόνια, ο Ιάσωνας οργάνωσε την Αργοναυτική εκστρατεία προκειμένου να φέρει από την Κολχίδα το "Χρυσόμαλλο Δέρας". Στον δρόμο που "χάραξε" ο ίδιος και οι Αργοναύτες του,...
"περπάτησαν" ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος, οι οποίοι επέστρεψαν στην ίδια περιοχή, που στην σύγχρονη εποχή ονομάζεται... Γεωργία. Αντί για το "Χρυσόμαλλο Δέρας" όμως, στην σύγχρονη εποχή το... τρόπαιο ήταν η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν θέλησε να αλλάξει το σχήμα που παρέταξε την Εθνική στο παιχνίδι με την Κροατία. Ο Πορτογάλος τεχνικός για έναν ακόμα αγώνα, επέλεξε το 4-3-3 με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά τους Βύντρα, Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Σπυρόπουλο. Αλλαγές σε πρόσωπα δηλαδή, λόγω των απουσιών των Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλου, Ζαραδούκα.

Στο κέντρο δεν άλλαξε τίποτα, καθώς η τριάδα Τζιόλη, Καραγκούνη, Κατσουράνη παρέμεινε η ίδια. Στην επίθεση ο Χαριστέας πήρε τη θέση του Σαμαρά στο αριστερό άκρο, ενώ ο Σαλπιγγίδης παρέμεινε δεξιά και ο Γκέκας στην κορυφή της επίθεσης.
Η Ελλάδα όμως, παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τον θρίαμβο επί της Κροατίας, μπήκε στον αγώνα με την Γεωργία αρκετά. μουδιασμένη. Τα προβλήματα στην άμυνα ήταν πολλά και αυτό ίσως και να οφείλονταν στο γεγονός ότι τρία από τα τέσσερα πρόσωπα που την απάρτιζαν έπαιζαν λόγω των απουσιών.
Με λίγα λόγια σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δέχτηκε και το γκολ που την έφερε πίσω στο σκορ. Ένα γκολ που αυτόματα άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, καθώς το ελληνικό συγκρότημα γνώριζε πλέον πως έπρεπε απαραιτήτως να ισοφαρίσει, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του που ήταν να πάρει τον ένα βαθμό για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Ο Σάντος αντιλήφθηκε μετά την ανάπαυλα πως έπρεπε να αλλάξει κάπως την κατάσταση και τουλάχιστον να προσπαθήσει να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του. Στο πλαίσιο αυτό έβγαλε από το παιχνίδι τον Τζιόλη και πέρασε στη θέση του τον Φωτάκη, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε τον Σαλπιγγίδη και τοποθέτησε δίπλα στον Γκέκα τον Αθανασιάδη.
Παρά το γεγονός ότι η ομάδα απέκτησε ουσιαστικά ταχύτητα, το πλάνο με τις προσπάθειες για κάθετες μπαλιές δεν έδειχνε να δουλεύει. Κι αυτό γιατί μπροστά από την περιοχή της Γεωργίας είχε συγκεντρωθεί κόσμος και κοσμάκης, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα για την εστία της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια.
Τελικά η λύση δόθηκε από μακριά. Ο Φωτάκης, που πάντως ειδικεύεται στα μακρινά σουτ, το επιχείρησε στο 79', η μπάλα του έκανε το χατίρι παρά την κόντρα σε αντίπαλο αμυντικό και κατέληξε στο βάθος της εστίας της Γεωργίας. Αυτό ήταν. Η Ελλάδα πήρε πλήρως τα ηνία του αγώνα και μέχρι το τέλος το μόνο που προσπάθησε ήταν να γυρίσει πλήρως το ματς προκειμένου να πάει στα τελικά της διοργάνωσης ως πρώτη και καλύτερη από τον όμιλο και σε καμία περίπτωση να μην ισοβαθμεί στην κορυφή με την Κροατία.
Και το γκολ ήρθε στο 85' με τον Αγγελο Χαριστέα, που μετά από σχεδόν ένα χρόνο επανήλθε στην Εθνική ομάδα. Ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Ελλάδας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, την Ελλάδα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα δημιούργησε πονοκέφαλο στους. στατιστικολόγους, που θα πρέπει να ψάξουν να βρουν εάν ποτέ, παίκτης του Παναιτωλικού έχει πετύχει γκολ σε επίσημο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος.
Η Εθνική ομάδα έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας της, καθώς πάει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τέταρτη συνολικά, ενώ παράλληλα τερμάτισε πρώτη με διαφορά στον όμιλό της.

Η εξέλιξη του αγώνα:

90+4' Λήξη του αγώνα

90' Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

90' Στη θέση του Γκέκα ο Κονέ

87' Μετά το γκολ του Χαριστέα οι Γεωργιανοί αποχωρούν απο το γήπεδο

85' Γκοοοολ ο Χαριστέας. Ο Κατσουράνης μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έσπασε τη μπάλα αριστερά στον αμαρκάριστο Χαριστέας και με συρτό σουτ απο διαγώνια θέση έκανε το 1-2

79' Γκοοοολ ο Φωτάκης. Μακρινό διαγώνιο σουτ απο δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Αμισουλασβίλι και κατέληξε στα δίχτυα

78' Μακρινό σουτ του Φωτάκη απο δεξιά, ο Ρεβισβίλι έδιωξε σε κόρνερ

74' Κίτρινη κάρτα στον Αθανασιάδη

73' Σέντρα του Βύντρα απο δεξιά, το σουτ που επιχείρησε ο Αθανασιάδης κόντραρε στα σώματα και η μπάλα απομακρύνθηκε

68' Στη θέση του Σαλπιγγίδη ο Αθανασιάδης

66' Μακρινό σουτ του Κατσουράνη, ο Ρεβισβίλι έδιωξε μακριά

65' Στη θέση του Μτσελίτζε ο Γκουρούλ

61' Κίτρινη κάρτα στον Ταρκαμάτζε για φάουλ στον Κατσουράνη

58' Εκτέλεση κόρνερ του Ταρκαμάτζε απο δεξιά, ο Τζόρβας έκανε άστοχη έξοδο, ο Ιασβίλι προσπάθησε να το εκμεταλευτεί αλλά ο Σπυρόπουλος πάνω στη γραμμή έδιωξε τη μπάλα μακριά

56' Στη θέση του Τζιόλη ο Φωτάκης

50' Στη θέση του Γκιγκαλασβίλι ο Ιασβίλι

47' Μακρινό σουτ του Ταρκαμάτζε, ο Τζόρβας δεν κατάφερε να μπλοκάρει αλλά ο Κ.Παπαδόπουλος που βρισκόταν κοντά έδιωξε μακριά τη μπάλα

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

45' Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων

43' Κίτρινη κάρτα στον Σπυρόπουλο

42' Στη θέση του Κανκάβα ο Λομπιανίτζε

39' Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη απο δεξιά, ο Ρεβισβίλι έδιωξε προσωρινά, ο Σπυρόπουλος πήρε το ριμπάουντ, επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και έφυγε μακριά

36' Μακρινό σουτ του Κατσουράνη απο αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ

32' Μακρινό διαγώνιο  σούτ του Βύντρα απο δεξιά, ο Ρεβισβίλι έδιωξε σε κόρνερ

28' Σέντρα του Σπυρόπουλου απο αριστερά, ο Κατσουράνης επιχείρησε το σουτ απο το ύψος της περιοχής, ο Ρεβισβίλι έδιωξε προσωρινά, ο Κατσουράνης ξαναπήρε τη μπάλα σέντραρε απο δεξιά, το σουτ που έπιασε ο Γκέκας απο το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε πάνω απο τα δοκάρια της Γεωργίας

22' Κίτρινη κάρτα ο Μτσελίντζε για φάουλ στον Κατσουράνη

18' Γκοοοολ ο Ταρκαμάτζε. Μακρινή εκτέλεση φάουλ απο αριστερά, η μπάλα έσκασε μέσα στην περιοχή, ο Τζόρβας δεν κατάφερε να διώξει και κατέληξε στα δίχτυα

15' Κίτρινη κάρτα στον Κανκάβα για φάουλ στον Καραγκούνη

7' Τίποτα το αξιοσημείωτο μέχρι στιγμής στην αναμέτρηση με την Ελλάδα να έχει την κατοχή

1' Έναρξη του αγώνα

Καιρός για μπάλα στην Τιφλίδα. Οι συνθήκες στο ¨Μιχαή Μέσκι" το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο της Τιφλιδας είναι εξαιρετικές με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 20 βαθμούς κελσίου, χωρίς υγρασία.
Η αστυνομική δύναμη στο γήπεδο είναι τεράστια χωρίς υπερβολή και αυτή την ώρα βρίσκονται περίπου 1000 ένστολοι στις εξέδρες ενώ πολύ μεγάλος είναι και ο αριθμός των σεκιούριτι. Σε αντιδιαστολή περίπου 2000 φίλαθλοι προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Τη θέση τους στην κερκίδα έχουν πάρει και οι 6 ηρωικοί Έλληνες φίλθλοι του Γαλανόλευκου Φάρου που δίνουν έναν μικρό μπλε τόνο στην εξέδρα.

Ένα τεράστιο πανό που απεικονίζει τον Κομπιασβίλι βρίσκεται στο ένα πέταλο. Ο άσος της Χέρτα θα τιμηθεί από την ΟΥΕΦΑ καθώς συμπληρώνει 100 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Αυτή την ώρα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι διεθνείς μας για το ζέσταμα. Τζόρβας, Παπασταθόπουλος, Κ.Παπαδόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης,Χαριστέας και Γκέκας έτοιμοι για τη μάχη.

Εντεκάδα για τη Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια οι: Ρεβισβίλι, Γκριγκολασβίλι, Κάσια, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Μαρτσβαλάτζε, Κανκάβα, Μτσελίντζε, Κομπιασβίλι και Ταρκαμάtζε.

Στο άλλο παιχνίδι που μας ενδιαφέρει η Κροατία θα παραταχθεί πάνοπλη κόντρα στην Λετονία με τον Σρνα να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα αντί του Γέλαβιτς και τον Ράκιτιτς να παίρνει την θέση του Βουκόγεβιτς. Όλα για όλα από τους Κροάτες που περιμένουν στραβοπάτημα από την Εθνική μας. Ελπίζουμε να μην τους κάνουμε το χατίρι.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Γιάννης Σκόνδρας. Έτσι την αποστολή συμπληρώνουν οι Χιώτης, Πέτσος, Μαλεζάς, Μάκος, Φωτάκης, Κονέ και Αθανασιάδης.


Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο με βοηθούς τους Ντι Λιμπερατόρε και Ντι Φιόρε και τέταρτο τον Μάουρο Μπεργκόντσι.
Σέντρες από τους Σπυρόπουλο και Βύντρα προς τους Γκέκα, Χαριστέα και Σαλπιγγίδη περιλάμβανε το ζέσταμα.
Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι πλέον 20 με δύο μεγάλες σημαίες και φυσικά την τρομπέτα που δίνει έναν όμορφο τόνο.


Ελλάς μπορείς μπορείς να προκριθείς φώναξαν οι Έλληνες φίλαθλοι σε μια προσπάθεια να τονώσουν τους διεθνείς μας

Με τις ευχές του πρίγκιπα Αλ Σαούντ θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα στην Τιφλίδα! Ο υποψήφιος επενδυτής του Παναθηναίκού δεν αμέλησε να ευχηθεί καλή επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο!



ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Προκριματικά EURO 2012 ΓΗΠΕΔΟ: «Μικέιλ Μέσκι»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντι Λιμπερατόρε, Ντι Φιόρε (Ιταλία)

ΓΕΩΡΓΙΑ
(Κετσπάγια):Ρεβισβίλι, Γκριγκολασβίλι, Κάσια, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Μαρτσβαλάτζε, Κανκάβα, Μτσελίντζε, Κομπιασβίλι και Ταρκαμάtζε.

ΕΛΛΑΔΑ
(Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τζιόλης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας
Στον πάγκο : Χιώτης, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Κονέ, Μάκος, Πέτσος, Μαλεζάς, Σκόνδρας
http://www.novasports.gr
=====



ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks