Η Θεσσαλονίκη και ο Ηρακλής καμαρώνουν!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011


Τρίτη 02 Αυγούστου 2011
Η Ελένη Γούλα στα 21 της χρόνια φόρεσε το χρυσό μετάλλιο μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια της εθνικής πόλο, κατακτώντας το ...
παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη.
(στη φωτ. η Ελένη Γούλα-πρώτη δεξιά με το χρυσό μετάλλιο και την ελληνική σημαία)

Η Θεσσαλονίκη καμαρώνει τη δική της παγκόσμια πρωταθλήτρια. Μαζί της και όλη η οικογένεια του Ηρακλή. Η Ελένη Γούλα στα 21 της χρόνια φόρεσε το χρυσό μετάλλιο μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια της εθνικής πόλο, κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει πραγματοποιήσει η χώρα σε ομαδικό άθλημα!
Η Γούλα μπορεί να ήταν αναπληρωματική τερματοφύλακας της εθνικής, αλλά πανηγύρισε δικαιολογημένα με τα υπόλοιπα κορίτσια την ιστορική επιτυχία της Σαγκάης. Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής δεν σταμάτησε να δέχεται τα τηλεφωνικά συγχαρητήρια από συγγενείς και φίλους της στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν ήταν λίγες οι συμπαίκτριές της που επικοινώνησαν μαζί της για να τη συγχαρούν για την τεράστια επιτυχία!
Η ίδια βρίσκεται ακόμη στην Αθήνα με την υπόλοιπη αποστολή, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα από την Κίνα, προκειμένου να παραβρεθεί σε μερικές εκδηλώσεις πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη.
“Η εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη. Δύο όμως είναι οι στιγμές που θα θυμάμαι πολύ έντονα” είπε η Ελένη Γούλα μιλώντας από την Αθήνα για την εμπειρία της. “Η πρώτη είναι τα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού, όταν όλος ο πάγκος ήταν όρθιος και περιμέναμε να ακούσουμε την κόρνα της λήξης για να πανηγυρίσουμε, και η δεύτερη είναι η στιγμή της απονομής, όταν έβλεπα την ελληνική σημαία να κυματίζει ψηλότερα από τις υπόλοιπες - απίστευτο συναίσθημα. Η ομάδα έφτασε για πρώτη φορά σε μια τέτοια επιτυχία, είχαμε μετάλλια και σε άλλες διοργανώσεις αλλά πρώτη φορά πήραμε το χρυσό, μας έλειπε αυτό το μετάλλιο” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Η νεαρή αθλήτρια του Ηρακλή παραδέχθηκε ακόμη: “Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, ειδικά σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις. Θεωρώ πάντως παιχνίδι-κλειδί αυτό με τη Ρωσία: η νίκη εκείνη μας ανέβασε ψυχολογικά και στη συνέχεια παίξαμε με πάθος και με τρέλα για την επιτυχία”.
Η Γούλα αναφέρθηκε και στη θέση του τερματοφύλακα, στην οποία αγωνίζεται: “Κάθε θέση είναι δύσκολη, ειδικά όμως η θέση του τερματοφύλακα είναι ψυχοφθόρα και μοναχική - αν και ομαδικό άθλημα. Είναι πολύ σημαντικό για τις υπόλοιπες παίκτριες να νιώθουν μια σιγουριά στην εστία, η ομάδα παίζει καλύτερα έτσι, πρέπει να νιώθουν ότι υπάρχει ένας βράχος πίσω. Προσπαθώ κι εγώ να βοηθώ την ομάδα και δουλεύω σκληρά ώστε να είμαι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προσφέρω. Είμαι περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, είναι τιμή μου να αγωνίζομαι με τόσο καλές και έμπειρες συμπαίκτριες και για το ότι έχω βάλει κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην επιτυχία της ομάδας”.


Προπονητές μπάσκετ: "Κορίτσια, σας ευχαριστούμε"


Τα συγχαρητήρια προς την παγκόσμια πρωταθλήτρια πόλο γυναικών, την εθνική Ελλάδας, δεν έχουν σταματήσει... Από τα εκατοντάδες "μπράβο" ξεχωρίζουν αυτά των προπονητών του μπάσκετ, οι οποίοι παραδέχονται ότι "η συγκεκριμένη ομάδα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των Ελλήνων, καθώς είναι η πρώτη ομάδα, η οποία κατακτά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε οποιοδήποτε άθλημα", ενώ ευχήθηκαν ανάλογες επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ αναφέρει: "Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία, αλλά και στον αντίστοιχο Σύνδεσμο Προπονητών Υδατοσφαίρισης απέστειλε ο ΣΕΠΚ με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική Γυναικών. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον προπονητή Γιώργο Μορφέση, στους συνεργάτες του, αλλά πολύ περισσότερα σε αυτά τα ‘χρυσά κορίτσια’ που κατάφεραν να μας κάνουν πέρα ως πέρα περήφανους με το κατόρθωμά τους.
Δεν είναι μόνο ότι το πόλο προσέφερε άλλη μια σημαντική επιτυχία στη χώρα μας, αλλά κι ίδια η κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου σε οποιοδήποτε ομαδικό σπορ, που βάζει τη συγκεκριμένη ομάδα σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να πει ένα μεγάλο ‘μπράβο’ σε όλα τα μέλη της ομάδας, το τιμ και τη διοίκηση και να ευχηθεί ανάλογες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ευχαριστούμε κορίτσια! Μας κάνατε περήφανους!
Με αθλητικούς χαιρετισμούς”.
 
  • Από τις Σέρρες στον Ηρακλή. Σε λίγες μέρες η Γούλα κλείνει τα 21 της χρόνια. Γεννημένη στις 18 Αυγούστου 1990 στις Σέρρες, ανήκει τα τελευταία χρόνια στο δυναμικό του Ηρακλή και τους τελευταίους μήνες χρίστηκε διεθνής. Οι καλές εμφανίσεις της με τον Ηρακλή είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν πρόσφατα το μεταγραφικό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.
 
  • Oι πιο μικρές της Εθνικής. Μαζί με την Τσουκαλά, η Ελένη Γούλα είναι από τις μικρότερες αθλήτριες της Εθνικής. Και οι δύο δεν έκρυβαν τη συγκίνησή τους όταν την Κυριακή στο αεροδρόμιο βρέθηκαν στο πλευρό τους όλες οι κοπέλες που αγωνίστηκαν στην Εθνική ομάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας και υψηλών προσδοκιών προς κάθε κατεύθυνση.
Γαλάζια δεξαμενή ταλέντων. Ο Ηρακλής τροφοδοτεί τις εθνικές ομάδες με πολλές αθλήτριες εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα οι κυανόλευκοι έχουν επτά αθλήτριες στις μικρές εθνικές, πέρυσι τερμάτισαν τρίτοι στην Ελλάδα και πήραν την 8η θέση στην Ευρώπη. Για ένα τμήμα με ετήσιο προϋπολογισμό 50.000 ευρώ, η προσφορά του Ηρακλή στην Ελλάδα είναι τεράστια. http://www.makthes.gr/news/sports/78267/
 
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks