Σσσσσς, μας ακούνε (και μας βλέπουν)

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011


http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/08/11/000537.jpg?w=400&f=bicubic 
Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
To μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο: Ηρακλής, Ηλιούπολη και Ολυμπιακός Χερσονήσου υποβιβάζοντας. Πλήρωσαν οι υπεύθυνοι για την.. κατάντια του ποδοσφαίρου.
Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr

Θυμάμαι έναν υπουργό με μούσια να μιλά για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και να μοιράζει ένα σωρό υποσχέσεις. Να διαδίδει μάλιστα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που έδωσε εντολή να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. «Αν δούμε οποιαδήποτε προσπάθεια κουκουλώματος είτε από την ΕΠΟ είτε ακόμη από την ΟΥΕΦΑ δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας.

Το να πάρουμε την απόφαση να βγούμε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο δεν το αποκλείουμε. Είναι πάνω στο τραπέζι. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», είπε. Και δεν πέρασε παρά ένας μήνας και οι αποφάσεις για τον υποβιβασμό των ομάδων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των «στημένων», ανατράπηκαν. Οι ομάδες Α και Β παρέμειναν στη Superleague.

Ενας άλλος, γενικός γραμματέας αυτός, που φημίζεται για τις... άσκοπες παρεμβάσεις του (προφανώς δεν έχει αίσθηση του αθλητικού χώρου) έσπευσε να συμπληρώσει την ατζέντα με τις βαρύγδουπες δηλώσεις- υποσχέσεις. Ελεγε ότι θα εκπλαγούμε με όσα θα ακολουθήσουν. Κι αυτό συνέβει τελικά...

Το κακούργημα με τα «στημένα», εντός συνόρων, δεν τιμωρήθηκε ποτέ με υποβιβασμό, αλλά, με απλή αφαίρεση βαθμών και επιβραβεύτηκε με παραμονή στη Superleague. Κι ας αποφάσισε η ΟΥΕΦΑ για τον πενταετή –παρακαλώ- αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, με την υπόνοια και μόνο, συμμετοχής σε κάπλικα παιχνίδια.

Δεν υπάρχει ίχνος ευθιξίας για κανέναν. Ούτε για προέδρους, ούτε για υπουργούς ούτε καν για πρωθυπουργούς που, δήθεν, έδωσαν εντολή για κάθαρση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, σε λίγο καιρό, κάνοντας τον απολογισμό της υπόθεσης με τις «συνομιλίες» και τα «στημένα», να δηλώνουν υπερήφανοι που υποβίβασαν δύο μεγαθήρια και κύριους υπεύθυνους για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου: την Ηλιούπολη και τον Ολυμπιακό Χερσονήσου.

Ποιος θα μας πείσει τώρα, ότι τον Σεπτέμβριο θα ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις και θα υποβιβασθούν κι άλλα... μεγαθήρια που μόλυναν το ελληνικό ποδόσφαιρο και αλλοίωναν εδώ και χρόνια τη βαθμολογία;

Υ. Γ. 1 Πόσο περίεργο φαίνεται τελικά... Το κακούργημα με τα «στημένα» επιβραβεύθηκε. Το πλημέλλημα με την πλαστογραφία του Ηρακλή, αποτελεί δυσφήμιση για το ποδόσφαιρο και τιμωρείται με υποβιβασμό.

Υ. Γ. 2 Ήθελα να ΄ξερα, εκείνη η εισαγγελέας, η κα Παπανδρέου, πως αντιμετωπίζει τη... δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας; Μήπως αντιλαμβάνεται κι αυτή, όπως όλοι μας, ότι τώρα πλέον υπάρχει δεδικασμένο και τα «στημένα» ή ο παράνομος στοιχηματισμός δεν τιμωρούνται, αλλά, αντίθετα, επιβραβεύεται;
http://www.sport-fm.gr/article/493438
 
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks