«Να φύγει αυτός κι ας πέσουμε»! - Χιλιάδες φίλοι της Καβάλας διαδήλωσαν κατά της αλλαγής ονόματος και έδρας από την οικογένεια Ψωμιάδη

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011
Σε μια πόλη που μαστίζεται από την ανεργία, σε μια πόλη που ατενίζει το μέλλον με προβληματισμό, περισσότεροι από δύο χιλιάδες άνθρωποι, νέοι, γέροι και παιδιά, μαζεύτηκαν χθες στην... Πλατεία Ομονοίας και με πορεία, κατέληξαν στην ιστορική Πλατεία Καπνεργατών, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της οικογένειας Ψωμιάδη να προχωρήσει στο σχέδιο αλλαγής ονόματος και έδρας της Καβάλας, ενεργοποιώντας τη συμφωνία που έχει κάνει με την ΠΑΕ Ηρακλής.
Στην κορυφή της πορείας υπήρχε ένα πανό που έγραφε «Ο ΑΟΚ ανήκει σε εμάς γι' αυτό μην τον πουλάς», όμως αυτό που έκανε τη διαφορά συγκριτικά με παρόμοιες πορείες οπαδών άλλων ελληνικών ομάδων που διεκδικούσαν δίκαια ή άδικα αιτήματα στο παρελθόν, ήταν ένας πολιτισμός που απουσιάζει εκκωφαντικά από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη συγκέντρωση της Πλατείας Ομονοίας και καθώς επάνω στην εξέδρα που είχε στηθεί βρίσκονταν οι βετεράνοι του ΑΟΚ, ακούστηκε ένα υβριστικό σύνθημα για την οικογένεια Ψωμιάδη. Αμέσως οι βετεράνοι σήκωσαν τα χέρια τους και ζήτησαν από τον κόσμο να σταματήσει. Λίγο αργότερα και ενώ η πορεία των φιλάθλων περνούσε μπροστά από το άδειο από πελάτες - σε αντίθεση με τα γειτονικά - μαγαζί του Ψωμιάδη στην παραλία της Καβάλας, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ μαζί με τους επικεφαλής των συνδέσμων, είχαν φτιάξει μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε κίνηση κατά της επιχείρησης του μεγαλομετόχου που τόσο πίκρανε τους φίλους της ομάδας. Μια ιπποτική κίνηση, απέναντι σε έναν μεγαλομέτοχο που φαίνεται ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και θέλει να τις υλοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο.
«Υπάρχει απαγόρευση απόπλου για το καραβάκι» φώναξε από μικροφώνου ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς για να ξεσπάσει ο κόσμος σε χειροκροτήματα. Λίγο νωρίτερα, όλοι οι τοπικοί άρχοντες της Καβάλας είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους στις προθέσεις της οικογένειας Ψωμιάδη.
Ολη η πόλη, από νωρίς ζούσε στον ρυθμό του συλλαλητηρίου. Στις καφετερίες της παραλίας, φίλαθλοι με φανέλες του ΑΟΚ προετοιμάζονταν για το συλλαλητήριο. Στην Πλατεία Ομονοίας, στα πηγαδάκια, η κεντρική ιδέα ήταν μία. «Ας πέσουμε και στη Δ' Εθνική. Το καραβάκι πρέπει να παραμείνει στην Καβάλα». Κάποιοι άλλοι συζητούσαν για τη συναυλία που θα δώσει ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή Αντώνης Ρέμος στην Ελευθερούπολη στις 18 Ιουλίου και διαφωνούσαν για το αν θα έπρεπε να πάνε για να τον αποδοκιμάσουν ή να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση.(ΝΕΑ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks