10 οι συλλήψεις, 90 οι εμπλεκόμενοι!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110622/engine/pegasus_LARGE_t_1041_105420700_type11487.jpg
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Και ήταν μόνο η αρχή... «Τσουνάμι» συλλήψεων αναμένεται τις επόμενες ώρες για το μεγάλο σκάνδαλο του ελληνικού ...
ποδοσφαίρου!
Μετά τους 20 που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και τους 10 που θα παραστούν ως κατηγορούμενοι την Πέμπτη (23/6) το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα, ακολουθούν κι άλλες βόμβες που ενδεχομένως να προκαλέσουν πάταγο!

Η Αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον 80 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, η δικογραφία φτάνει τις 130 σελίδες και οι ύποπτοι είναι πάρα πολλοί...
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, υποστηρίζοντας τηλεφωνικά σε μάνατζερ ποδοσφαιριστών πως έχει «δέσει» ένα συγκεκριμένο ντέρμπι!
Η ΕΥΠ με τον μεγάλο κοριό που έχει χρησιμοποιήσει, έχει τα πάντα στη διάθεσή της και βάσει αυτού η αστυνομία θα προχωρήσει στις περαιτέρω έρευνες για το παραπάνω περιστατικό και όχι μόνο. Είναι ενδεικτικό ότι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2009 (!), λίγο μετά τους πρώτους φακέλους για τα «ύποπτα» παιχνίδια.
Ενας μπασκετμπολίστας κι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία υπάρχει πρόεδρος και άλλης μεγάλης ομάδας που φέρεται να συνομιλεί με διαιτητές, αλλά και για διαιτητές που σφυρίζουν τα παιχνίδια. Έπίσης, υπάρχει το όνομα ενός πολύ σπουδαίου Ελληνα εν ενεργεία ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην ίδια ομάδα μ' αυτή του προέδρου και ο οποίος φέρεται να έχει ποντάρει πολλά χρήματα σε συγκεκριμένα παιχνίδια καθ' υπόδειξη κι έχοντας σχετικές πληροφορίες.
Επίσης, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και εν ενεργεία μπασκετμπολίστας (!) που έχει βρεθεί μέσω του «κοριού» να έχει τηλεφωνικές επαφές με παράγοντα που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του στοιχήματος, αλλά η συνομιλία τους δεν έχει σχέση με το στοίχημα, αλλά με άλλη παράνομη πράξη! Η επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας θα συνεχιστεί όλο το βράδυ και κάθε ώρα που περνάει υπάρχουν σημαντικότατες εξελίξεις.
Ετσι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, τέσσερις ποδοσφαιριστές προσήχθησαν στην αστυνομία Θεσσαλονίκης για να καταθέσουν. Πρόκειται για τέσσερις παίκτες, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, του Αγροτικού Αστέρα, ένας εκ των οποίων έχει τα αρχικά Σ.Κ.. Αφού καταθέσουν, θα αποφασιστεί, αν θα συλληφθούν όπως οι υπόλοιποι 10.
Μεταξύ των συλληφθέντων όπως έχει γράψει πρώτο το SentraGoal είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, ο πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, ο προπονητής Νίκος Παντέλης, οι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Ζαβαντίας και Θανάσης Ντότσης, οι μπουκμέικερ Ανδρέας Δημόπουλος, Νίκος Καρακούλιας καθώς και ο Νίκος Ζαμάνης, επιχειρηματίας από τη Νέα Σμύρνη που βρίσκεται στην προσωπική ασφάλεια του Αχιλλέα Μπέου.
Τα ευρήματα της Αστυνομίας
Αργά το βράδυ η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα κι έκανε γνωστά τα εξής: «Συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης για εκβιάσεις και απάτες, τη δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου και τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος με σκοπό τον μεγάλης έκτασης παράνομοπλουτισμό. Στη υπόθεση εμπλέκονται άλλα εβδομήντα άτομα
Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2011), ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος. Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.
Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.
Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :
- Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
- Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
- Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
- Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
- Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ».
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πιστόλια βρέθηκαν στο σπίτι του Γιώργου Τσακογιάννη και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας!
Πολύ σοβαρά τα στοιχεία
Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, στη δικογραφία υπάρχουν σοβαρά στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων που εμπλέκουν τους συλληφθέντες σε «στημένους» αγώνες ποδοσφαίρου. Την έρευνα διενεργούσε το τμήμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, ενώ χθες (22/6) έγιναν έφοδοι αστυνομικών, παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτια και γραφεία εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Την δικαστική έρευνα, που ξεκίνησε ύστερα από τις καταγγελίες και τα στοιχεία της ΟΥΕΦΑ για «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες, συντόνιζε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.
Αρχικά οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, αλλά στη συνέχεια συνελήφθησαν οι περισσότεροι με πρώτον απ' όλους τον Αχιλλέα Μπέο, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του Νίκος Κακκαβάς. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου κατηγορείται για στοιχηματική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η ίδια κατηγορία είναι και για τους Σταύρο Ψωμιάδη και Γιώργο Τσακογιάννη. Η «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» έχει να κάνει με τις απειλές κατά της ζωής του που κατήγγειλε πως δέχτηκε ο Γιώργος Δαλούκας από τους τρεις συγκεκριμένους παράγοντες.
11 ακόμη προσαχθέντες, μέσα ο γιος του μεγαλοπαράγοντα
Επίσης, υπήρξαν ακόμη 11 προσαχθέντες, κάποιοι εκ των οποίων ενδεχομένως να μετατραπούν σε κατηγορούμενοι. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας ακόμη μεγαλομέτοχος ομάδας της Football League, ο γιος μεγαλοπαράγοντα που είχε ποντάρει στο ματς Ξάνθη - Παναθηναϊκός, ένας μάνατζερ με τα αρχικά Α.Τ. και αρκετοί ακόμη άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Ανάμεσά τους και έξι bookmaker, οι οποίοι θεωρείται βέβαιο πως τελικά θα συλληφθούν επίσημα.
Η Αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των συλληφθέντων και περιορίστηκε στο «κατόπιν εισαγγελικής έρευνας διενεργήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εννέα (9) ημεδαποί για συμμετοχή σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου».
Εξ αυτών που προαναφέραμε, δύο άτομα προσήχθησαν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν παράγοντα της Football League και τον μάνατζερ ποδοσφαιριστών με τα αρχικά Α.Τ. H επιχείρηση θα συνεχιστεί, καθώς η ροή πληροφοριών για την εν λόγω υπόθεση είναι συνεχής και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
Ανθρωποκυνηγητό σ' όλη την Ελλάδα
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σ' όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα πλέον σύγχρονα μέσα που διαθέτει, μεταξύ των οποίων τον «σούπερ κοριό» που σαρώνει όλα τα τηλέφωνα και μπορεί να αποκαλύψει συνομιλίες και τηλεφωνικές επαφές!
Οι συλληφθέντες αναμένεται να κρατηθούν και την Πέμπτη (23/6) το πρωί θα περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα για να απολογηθούν. Να θυμίσουμε για την υπόθεση έχει αρχίσει εισαγγελική έρευνα, η οποία έχει χωριστεί σε τρεις δικογραφίες.
Η πρώτη αφορά τους παίκτες που στοιχημάτισαν μέσω του ΟΠΑΠ στα στημένα ματς, η δεύτερη τους παίκες που στοιχημάτιζαν μέσω του διδικτύου και η τρίτη αυτούς που θα προκύψουν από την έρευνα ότι είχαν άμεση συμμετοχή στο στήσιμο των αγώνων (παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μεσάζοντες).
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως το παρών στα "πηγαδάκια" έδωσε και ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου προκειμένου να ενημερωθεί για λεπτομέρειες της υπόθεσης!
http://www.sentragoal.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks